Kiminle eşleşelim?

featured

 

Sakaryaspor  iki maçtır bir bire takılıyor. 9 Maçlık kazanma büyüsü duraksadı, beraberliklerle idare eder oldu. İki doksan dakikanın içinden çıkan beraberliklerde, önde koşarken  uzatmalarda kalemize gelen gollerin analizini iyi yapmak lazım. Neyse Sakaryaspor bu gün lig böyle bitse ikinci olarak, grubun beşincisi ile oynayacak. Beşinci bu gün Bayrampaşa ama peşinden gelenler ona çok yakın. Son anda bir sürpriz yapmaya aday iki takım var. Bayrampaşa ile aynı puana sahip Elaziz Belediye ile iki takımı iki puan geriden takip eden Tarsus uda bu yarışın içinde tutmak gerek. Bana göre Sakaryaspor için playofta kiminle oynayacağı çok önem arz etmiyor. Sakaryaspor  bu süreçte önüne kim çıkarsa çıksın yenecek güçe kavuştu. Bu saatten sonra biz değil, bizimle oynayacak olanlar düşünsünde, yine de tedbirli olmak gerek diyerek ,futbolun içindeki sürprizleri unutmadan işi bu günden sıkı tutmak gerek.

MERT ÇOCUK

Sakaryaspor alt yapı patentli Emre Adapazarısporun Bala çıkış hamlesi içinde orta sahada önemli rol üstlenmiş durumda. Son olarak Kalaycıyla oynanan karşılaşmada ortaya koyduğu centilmence yaklaşım onu  dehada büyüttü. Niyazi Polatla girilen mücadelede yardımcının taç kararına uyan Orta hakeme giderek yapılan itiraz seansların artması sonrası ,Mert hakeme giderek, topun kendisinden çıktığını belirterek  itiraz tansiyonuyn düşmesine neden oldu. Bu arada Maçın hakemi de Mertin bu davranışından dolayı ona el vererek teşekkür ettiğini buraya not olarak düşelim. Futbolumuzun böylesi davranışlara  bu gün çok ihtiyacı var. Bu nedenle Merti bizde buradan tebrik edelim. Umarız bu mert örnek davranışlar giderek büyür.

ALANYADA EYMENE  EL UZATMIŞ

Az veren candan misali Alanyasporda  Sıma ( Spinal Müşküller ile hastası 6,5 aylık Eylem Çapkına ) yardımda bulunmuş. Az ama anlamlı yardım için Eymen adına Alanyaspora teşekkür etmek gerek. Kasımpaşa maçının hasılatı olan 67.588 Tl lik yardım paketine umarız diğer büyük kulüplerimiz den de katılan olur. Ben şahsen böylesi sosyal yardım olaylarına sessiz kalmayan  ,bazen Türkiyenin sesi olan Çarşı Grubunun da ses vereceğini düşünüyorum. Bu konuda öncülük yapan Tatangalar Çarşı grubu ile temasa geçerek Eymene yardım paketini genişletebilirler. Ben yazarak bu konuya buradan el veriyorum. Ne yapayım fazlası elimden gelmiyor.

ADIM ADIM BAL HİKAYESİ

Sakaryadan Bala direk çıkmak adına takımların önünde ikişer maç kaldı. Adapazarıspor  Kalaycı galibiyetiyle Karamana tekrar Bal umudu yükledi. Kocaalispor Karasu Güvene kaybederek Bala direk çıkma umudunu evinde kaybetti. Karasu Güven Kocaali gibi önemli bir takımı yenerek Bala direk çıkmak adına önce Karasu maçına sonra Adapazarı maçına önemli bir avantaj yükledi. Bu iki maç onlar için çok ama çok önemli. As Akyazıyı yenerek  son üç maçta aldığı dokuz puanla tekrar gözünü yükseklere çeviren Karasu sporunda Bal için ince ayar şansı var. Çarşamba Karasu Güven daha sonra  Kocaali maçlarından alınacak altı puan Karasuya bir Bal mucizesi daha ikram edebilir. Neden olmasın diyerek isterseniz yarının proğramı içindeki maçlarda önümüze konulacak sonuçlara bakalım. Unutmadan As Akyazıdan sonra  Kalaycı sporda  Playofa havlu atan takım oldu.

BU NE REZALET

Akyazı Akınsporun Türkiye şampiyonasına kadar uzanan usulsüz oyuncu beyin fırtınası yapmamısı girişimi bizim ilede taşınmış. U 19 larda 1-1   çekilen resimler, yapılan itirazı haklı kılınca, Akyazı Akın yakalandı ve hükmen yenik ilan edildi. Yetmez, bu takımın başındaki teknik adam, varsa yöneticisi  gereken cezayı almalı. Küçük yaşta  oyuncular üzerinden usulsüzlük  yapanların , küçük çocuklar üzerinden  kirli futbol emellerini sahalara taşıyanları şiddetle kınıyorum. Sayın TÜFAD Başkanı  Tamer İla cana sesleniyorum, bu takımın başındaki Teknik adam kimse cezalandırılmasını talep ediyorum.

ARSLANIN FUTBOL TUTKUSU OKULA TAŞINDI

Ali Arslan başarılı, başarısız bu ilin Amatör futbolunda attığı adımlar var. Seversiniz sevmezsiniz, başarılı bulursunuz veya bulmazsınız ama Ali Arslan Futbol İl Temsilcisi olarak yaklaşık on yılın üstünde futbola hizmet paketi içinde ismi var. Şimdi o Ali Arslan ASKF nin isteği doğrultusunda yerini Tezcan demire teslim ettikten sonra spora hizmet projesi içine Futbol okulunu koydu. Anka Futbol okulunun bacası şu sıralar Colesium halı sahada tütüyor. Umarım bu projenin futbol yürüyüşü  içinden geleceğin gençleri çıkar. Biz Sakaryanın futbol geleceğine el uzatanların yanında oluruz. Ama bu testeği verirken , bu işin,bu sektörün içinde olanlara ,kaliteyi de önemsediğimizi  hatırlatmak isteriz.

SPORUN İÇİNDEKİ DOSTLUK RÜZGARI

Sporun içinde yarım asrı deviren biri olarak  sporun içindeyken yakaladığım dostlukları çok önemserim. Spor ne dir ? Dostluktur? Spor nedir sevgidir?  Ben bu gün eğer öldükten sonrası için kendime bir yol çizmeye kalksam yine futbol oynarım. Olmadı yine hakem olurum. Olmadı yine Spor yazarı olur ,sporun içinde kalmaya özen gösteririm. Bu konu nereden aklıma takılı kaldI? Geçenlerde  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlunun söyledikleri aklımın bir köşesinde kalmış. Spora hizmet konusunda önemli adımlar atan Zeki Başkanın Hakem evinin açılışındaki konuşmasında ne dedi? Bir iyi, samimi ikili ilişkilerden bahsetti. İki ben Siyaset kulvarında gezerken Spor sayesinde çok önemli dostluklar edindim dedi. Zeki Başkana yürekten katılıyorum. Spor ve spordaki dostlukların lezzeti bir başka oluyor. Sevgili Zeki Toçoğlunuda ben spor sayesinde sevdim. Siyasetteki durduğu yer değil ama onun spordaki dostluğunu önemserim.

OLMUYOR BE OĞUZ

Gaziantep BŞB yeye Oğuz Çetinde derman olmadı. Kötü giden gidişe Oğuz Çetinle dur demeye çalışan Antep’te işler dehada kötüye gidince Oğuz Çetin yanındaki Sakaryalılarla beraber gönderildi. Boludan sonra Gaziantep BŞB forması altından çıkan teknik adam başarısızlığı sonrası Oğuz Çetin, umarım daha başarılı olduğu TV yorumculuğuna döner. Oğuz iyi futbolcudur, Oğuz iyi Sakayalıdır, Oğuz azda olsa iyi futbol analizcisidir. Ama Oğuz  iyi bir teknik adam değildir. Bunu biz değil medyanın İstanbul kanadı içindeki ağır toplar söylüyor. Onun içinde Oğuza tavsiyem, Teknik adamlık konusunda kendini fazla hırpalama. Seni sevmeyen , seni çekemeyenlere  meze olma. Senin beyefendi kişiliğini  ,senin futbolculuğundaki yerini iyi bilen biri olarak  Antepte başarılı olmanı inan en az senin kadar istedim. Bırak daha iyi bildiğin işte yürü be Oğuz. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!