Kazandık yaaaaaaaaaaaaaa

Kazandık yaaaaaaaaaaaaaa

Sakaryaspor  Afyondaki beraberlik şoku sonrası tamda dişine göre bir takımı ,üç kafa darbesiyle yendi. Sultanbeyli bizim takım ayarında değil. Sultanbeyli’nin kadro yapısı bizimle baş edemez. Sultanbeyli’yi yendik diye erken zafer şarkıları söylemek tribünlerin işi, bizim değil. Sultanbeyli galibiyetinin içindeki futbol saman alevi gibiydi. Oynanan  oyunda bazen karamsarlık, bazen umut, bazen sıkıntı, bazen düşündüren oyun şablonu  birlikte dans etti. Üç kafa golünün güne damga vurduğu üç puan şenliğinde Başlarken uyurgezer gibiydik. Bu süreçte Rakibin sağ tarafımızdan getirip ortalığı  topta attığı gol , topu öyle bir yere kestiki, Enesten formayı kapan A. Kadir Allahı var kafayı çok iyi vurdu. Sonra bu sefer köşe vuruşundan gelen yan topta Aytac iyi yükseldi fark ikiye yükseldi.  Sonrasında git geli bol oyunda son haftaların kafacısı Zafer bir kez daha kafasını konuşturdu ve gün mutlu bitti Darısı bundan sonraya taşınsın diyerek  pazarın içinde kalan notlara son verelim. Sonuçta çokta büyütülecek, allanıp pullanacak, futbol pazarında görücüye çıkacak kadar iyi oynamadık. Ama şampiyonluğa giden yolda kazanmanında ne kadar önemli olduğunu düşünecek olursak kazanmak ,kazanmanın keyfi ile önümüze bakmak haftanın bir başka karı olarak kayıtlara geçmeli.

KİRALIK KESİK YEDİ

Sezon başı Bursaspordan kiralık alınan Eneste ki düşüş onu Sulatanbeyli önünde kulübeye ittiğini gördük.  Sakaryasporun birkaç haftadır ezberlenen, herkes tarafından tahmin edilen maç öncesi tahminler yanılttı. Enes ten Forma  A.Kadire gitti. O A.Kadir  geçmiş haftalara göre daha derli toplu oynadı. Sanırım Enes formayı tekrar kapmak adına A.Kadirle tekrar yeni bir yarışa girecek. Bundan kim kazanacak? Bu rekabet daha çok kime kazandıracak tabi ki Sakaryaspora . Bu rekabete ben Burak bekaroğlununda katılacağını umuyor ve de bekliyorum.

DAKİKA 79

Sultanbeyli önünde maçın en renkli anı yaşandı. Talhanın  Enese, Enesin Hacı murata pas trafiği   yaşadık. Murat Hacıoğlundan son kez Enese uzanan topta, Enesin gollük vuruşu adrese gitmedi. Gitseydi var ya,o an ,o anın içindeki pas trafiği haftalarca konuşulabilirdi. Pazarın içindeki usta işi paslaşmayı izlemek keyif verdi. Bu kadro bunu ve bu gibi anları sıklaştırmalı.

BÜYÜK BULUŞMA

Eylül ayının son anlarında Hüseyin Kama Amatör Spor evinde büyük buluşma gerçekleşti. Muhalefetin ipini çekerse Büyük Başkan çeker dedikleri  ASKF Başkanı Yaşar Zımba Büyükşehir belediye Başkanını ,Zeki Toçoğlunu futbolun amatör evinde çiçeklerle ,gülücükler eşliğinde ağırlarken düşman çatlatır misali resim verdi düşüncesi ,bana ait düşünce olarak kayıtlara geçsin lütfen. Ben bu ziyaretin resmini irdeliyorum, ben bu ziyaretin Amatör futbola hizmetin ateşini yükselteceğini düşünüyorum. Ben bu ziyaretin bazı kırgınlıkları bir kenara itip, büyüklere yakışı bir hizmet anlamışı ile Sakaryanın futboldaki sorunlarının üzerini örteceğini düşünüyorum. Ben bu büyük ziyaretin içindeki  iki seçilmişin, yan yana resim vermelerini önemsiyorum. Ben bu ziyaretin içini   Sakarya amatör futboluna hizmet adına, geçmişte yaşanan bazı olumsuzlukları bir kenara bırakarak asli işlerine  bakmak adına önemli adım  olarak doldurmak istiyorum. ASKF Başkanı Yaşar Zımba kısa sürede tüm zorlukları sabırla izlenen bir politika ile Amatör futbolun içindeki hizmet kaleleri ile el sıkıştığını görüyorum. Böyle bir resim içinden ne çıkar? Tabi ki Amatör futbola daha iyi hizmet çıkar.

SAPANCA ÜÇÜ KAÇIRDI

Sapanca Gençlik Serdivanda futbola perdelerini kapatıp yıkılacak olan tarihi Hüseyin Ersin de kazanan olmaya çok yaklaştı ama, kazanamadı. Hüseyin Ersine gelirken Zaferspor maçında kaybeden kadro dokusu üzerine dört yeni isim katarak gelen sapanca Gençlik 90 dakikalık oyun içinde kalesinde ev sahibine fırsat vermedi. Buna karşın bir golü iptal oldu, Oktay ve Tanju ile önemli pozisyonlar kaçırdı. Hele hele Tanjunun nefis kesip Ulvinin vurduğu bir kafa var ki sormayın gitsin. Tecrübeli kaleci semih direk dibine uzanarak gitmeye yüz tutan üç puanın içinden bir puanı çekti aldı. Sapancayı oyun anlamında, mücadele anlamında Serdivandan daha iyi buldum. Serbay savunmaya, Ulvi forvete, Berat orta sahaya, Oğuzhan forvete canlılık katmış. Serdivan klasik oyun anlayışı için de . Ceplerindeki sermayeye göre kurdukları takımın savunmasına diyecek bir şeyimiz yok. Orta sahaya alınan Yasin iş yaparda ,gecen senenin bilinen ismi Fatih aksayan orta saha kurgusu içinde oyuna geç alındı. Serdivansporun kanatları için Ahmet yetersiz, Sinan soru işareti. Sonuç olarak Serdivandaki adına bizim ilin derbisi denen günün kazananı, oynadığı mahkum oyunla, bir puan alan Serdivanspordur. Sapanca bu kadar pozisyonun içinden üçü bulacak golü bulamadıysa eğer, onlarda bu yönlerini tartışma masasına koysunlar.

TESİS YAPMAK DEĞİL, BAKMAK ÖNEMLİ

Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur. Tesis yapacaksın, hizmete sokacaksın ama bakmayacaksın. Sakaryasporun Ekrem Karaberber tesislerinin içler açısı pislik kokan görüntüsünü gecen hafta bir veli bize postaladı. Görünce içim çız etti. Tesis yapmak değil önemli olan, önemli olan var olan tesisleri bakacaksın. Belki Gazetemizdeki yayından sonra Ekrem Karaberber tesislerin o pis görüntüsü ortadan kalkmıştır. Kalksada biz bu konuda bu sahayı halka, bu sahayı Sakaryasporun geleceğine emanet eden düşüncenin tesislerin bu halini sorgulaması adına, bu görüntünün bir tanesini yine bu gün benim sofranın ortasına koyuyorum. İlgili olanlara duyrulur.

ÖNCE VATAN

İstanbulspor bu ülkenin geçmişi, mazisi futbol, vatan sevgisi yüklü takımlarından. İşte O İstanbulspor Diyarbakırda  Emed karşılaşması öncesi  tüm engellemelerine karşın, Türkiye düşmanlarına inat ,sahaya ellerinde ÖNCE VATAN filaması ile çıktı. Medyada geniş yer bulmayan o anı tekrar yaşamak ,sizlerede bazı şeyleri anımsatmak adına ,onların bu anlamlı düşüncesini aldım benim sofranın üstüne koydum. Unutmayın, unutturmayın Vatan elden giderse ne eskisi, nede yenisi elde kalır. O yüzdende bende buradan sesleniyorum. Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir derken, ÖNCE VATAN gerisi tefarruat diyerek İstanbulsporu, İstanbulspor gibi yüreğinde Türkiye sevdası olanlara selam olsun diyorum. Bu arada bu resmi Sakarya Atatürk stadında görmek istediğimi bana ait bir düşünce olarak buraya koymak istedim ve koydum.

YEŞİL İHK

Sakaryada yeni İHKL Yeşillendi. Hakem camiası içindeki yeni İHK ego manyasının senaristlerinden Ömer faruk Yeşil görev dağılımında başkan yardımcısı olmuş. Bize göre o bu kurulun gizli  çok bilen ikili olarak  kafa kafaya verirler bu İHK den daha iyi bilen, daha iyi düşünenler olarak karar verirler. İyi olsun demennisi bekleyenler bedava beklemesinler, bana göre bu misyonları yandaşlık üzerine kurulu bu İHK nin Sakaryayı hem içerde hem dışarıda ayaklandıracağını düşünmüyorum. Çünkü ben bunların samimiyetine ,iyi niyetine dün güvenmiyorum ,bu günde bu görüşümün peşindeyim. Hele hakemlik

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!