KARGENC KORFBOLDA DA ÖNCÜ

featured

Dört kadın ve dört erkek oyuncudan oluşan bir takım…Oyuncular karşı bölgenin sonundaki 3.5 metre yükseklikteki sepete topu atmak için rakiplerine üstünlük kurmaya çalışırken hem fiziki hem de zihinsel mücadele içindeler. Basketbol ve netball sporlarının biraz gevşetilmiş ama verdiği mesaj açısından epey yükseklerde olan bu spor 20.yüzyılın başlarında Hollanda’da doğdu ve özellikle son yıllarda epey ilgi görmeye başladı.

İşte KARGENC dünyada sürekli yükselen bir spor dalı olan korfbol sporunun ülkemizde de yaygınlaşmasını hızlandırmak ve spor aracılığıyla cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için yeni bir projenin de ön ayağı oldu. Ülkemizde en önemli Eurodesk temas merkezlerinden olan ve yaptığı birçok AB projesi ile ses getiren KARGENC , Karasu Kaymakamlığı koordinatörlüğünde dört ülkeyi kapsayan ‘Korfball For Gender Equality’ (Cinsiyet Eşitliği İçin Korfbol) projesini 2 Aralık 2021 yılında İtalya’daki final etkinliğiyle tamamladı. 01.01.2021’de başlayan ve Romanya’dan LECS, Bosna Hersek’ten BRAVO , İtalya’dan LORM’A ekiplerinin katıldığı proje aynı zamanda kırsalda yaşayan , özellikle takım sporlarından ve karma cinsiyetli etkinliklerden uzak insanların da sporla iç içe olmasını hedefledi.

Her katılımcı ülke önce kendi bünyelerinde korfbol etkinliği gerçekleştirdi. KARGENC de bu doğrultuda Karasu’da lise seviyesindeki gençlerle bir dizi korfbol etkinliği,karşılaşmalar düzenledi. Sonunda dört ülkeden katılımcı takımlar İtalya’nın Milano kentinde projenin final etkinliğini gerçekleştirdiler.

Bu proje ile bir kez daha ortaya çıkan faydalardan biri de uluslar arası arenada unisex spor olarak adlandırılan korfbolun hem salonda hem de açık havada oynanma imkanı. Bu yönüyle toplumun tüm katmanlarına özellikle metropol ve şehirlerden uzakta kalmış gençlerin de spor yapmalarına olanak sağlayan bir spor dalı olmasıdır. Fiziki temas olmadan sıra dışı stratejiler üreterek rakiplerine üstünlük kurmak da projede uygulanan hedeflerden biri oldu.

Tabi ki en önemlisi anatomik farklılıkların en aza indirgenmesi ve kadın-erkek birlikte spor yapma imkanına sahip olmasıdır. Proje , bu spor dalı aracılığıyla yaşamın başka alanlarında da cinsiyet eşitliğine , unisex ekip ruhuna, özgüven ve dayanışmaya , çözüm üretmeye dikkat çekmeyi amaçladı ve bir yılın sonunda hedef kitlesinde bu kazanımları gerçekleştirmeyi başardı.

Bu spor etkinliğinin sadece yerel düzeyde kalmaması ve proje aracılığıyla uluslar arası bir boyutta gerçekleştirilmesi gençlerin aynı zamanda fraklı kültürler tanımalarına, evrensel dünyada yer alma, akran dayanışması ve kadın -erkek birlikte cinsiyet dayanışmasıyla bir ekip oluşturmaya ve başarı kazanma konusunda da farkındalık oluşturdu.

KARGENC birçok projesiyle ses getirdiği gibi korfbol projesiyle de kendinden söz ettirdi. Bundan sonra sırada olan birçok projeden haberdar olmak, bilgi edinmek , faydalanmak ve katılmak istiyorsanız derneğin internet sitesini, instagram ve twitter adreslerini takip edebilirsiniz. www.kargenc.com

instagram: kargencclub

twitter:@kargencclub

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!