KARATE’DE ALTIN YILLAR !

featured

KARATE’DE ALTIN YILLAR !

-TÜRKİYE KARATE FEDERASYONU BAŞKAN VEKİLİ MEYDAN KOBAŞ BASIN TOPLANTISI YAPTI

– BAŞKAN MEYDAN KOBAŞ:

-“YABANCI SPORCULARDAN BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN HİÇBİR EKSİĞİ YOK. BİRAZ KENDİMİZİ YENİLER İSEK HER BRANŞTA BAŞARILARI GÖSTEREBİLECEK BİR POTANSİYELE SAHİBİZ”

Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş basın ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş Dünya’da Türk Karate’sinin yeri ve Sakarya Karate’sinin konusunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Başkan Kobaş türk sporcularının yabancı sporculardan hiçbir eksiği olmadığını söyledi.

TÜM BRANŞLARDA BAŞARILI OLABİLİRİZ

Karete sporunda başarılı olduğu gibi tüm branşlarda da başarılı olmak istediklerini belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş, “2015 Yılında dünya genel klasmanında tüm sıralamalarda 10 yıllık puan toplamında Fransa birinci Türkiye ikinci idi. Fakat 2015 yılındaki başarılarda birlikte dünya birinciliğine geldik. Bu beklide Türkiye’de hatta dünyada Türkiye’nin böyle bir sıralamasında yer alması bir ilktir. Gerçektende biz tüm branşlarımızın bu şekilde olmasını istiyoruz. Diliyoruz ve bunu yapabilecek bir potansiyelimiz var” diye konuştu.

TÜRK SPORCULARI YABANCI SPORCULARDAN EKSİKLİĞİ YOK

Türk sporcularının yabancı sporculardan eksiği olmadığını belirten Başkan Meydan Kobaş,“Avrupa’nın Fransa’nın Avrupa Şampiyonalarında Fransa’nın, İspanya’nın, İtalya’nın estiği bir devrelerde biz hakikatten özgüvenimizi kaybetmiş gibiydik ama şuanda çok güzel yerdeyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi bizim çocuklarımız yapar, yapıyorlar. Yaptık ve bunu kanıtladık. Tüm branşlarda yapabilceklerdir. Yapılabilcektir çünkü yabancı sporculardan bizim çocuklarımızın hiçbir eksiği yok. Biraz kendimizi yeniler isek her branşta başarıları gösterebilecek bir potansiyele sahibiz” şeklinde konuştu.

SAKARYA TÜRK KARATESİNDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

Sakarya’nın Türk karatesine çok büyük katkı yaptıklarını da belirten Kobaş, “Sakarya karatesi daha önceden beri Türk karetesine, milli takımlarına sporcular yetiştiren bir ildir. O zamanlar bir tane klubümüz vardı. Biz diliyoruz ki sporcularımız her zaman aynı şevk ile devam edeceklerdir. Bugün bir Sakarya Büyükşehir Belediyesi tüm ülkelerden daha çok öne geçtiğini görebiliyoruz. Gerek Pamukova, gerek Sakarya Büyükşehir Belediyesi, gerek hendek Türk karatesine büyük bir kazanç sağlamakta. Türk karatesinin bu güzel yerlere gelmesine de büyük çabası bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

IMG_9136 IMG_9137 IMG_9132 IMG_9133 IMG_9135

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!