Karasusporda, kendi öz kaynak ,alt yapı düşüncesini Sarı Kırmızılı ekibin yaşayan efsanelerinden Mustafa Püsküle sorduk

featured

Karasusporda, kendi öz kaynak ,alt yapı düşüncesini  Sarı Kırmızılı ekibin yaşayan efsanelerinden Mustafa Püsküle  sorduk

En doğru adım

Karasuspor  Corono nedeniyle istifa eden Mehmet Aktaş yönetiminin yerine Kongre yaparak yerine yeni bir yönetim koyamadı. Buna karşın sarı Kırmızılı camiada  taraftar grupu Karasusporu Bal liginde yalnız bırakmadı. Kendi aralarında ortak bir güç oluşturarak önce Bala katılım bedelini TFF ye yatıran taraftar grupu daha sonra Karasunun kendi çocuklarından oluşan ,cevre ilçelerden ve de Karasu içinden oyuncu takviyeleri yaparak Bal liginde mutavazi ama geleceği olan bir takımı santra noktasına koydular. Bu  arada Karasusporun Mehmet Akbaş tarafında  kulüp binasına taşınan Alt yapı çalışmaları  devam edecek. Bu proje şu sıralar karasusporun yarınları için olmazsa  olmazı olarak Kulup binasının futbol kapısına asıldı. Karasusporda ki bu gelişmeleri gittik ,sarı Kırmızılı ekipin futbol geçmişinde ,yöneticilik geçmişinde  önemli bir yeri olan,sözü dinlenen ,gösterdiği futbol yolu kabul gören Mustafa Püsküle  Karasusporda atılan bu futbol adımını sorduk. İşte ara başlıklar halinde  Mustafa Püskülün ortaya koyduğu düşünceleri.

YILLAR SONRA ATILAN EN DOĞRU ADIM

Karasusporda Futbolculuk, kaptanlık, yöneticilik yılları ile dolu olan Mustafa Püskül, Karasusporu sahiplenenlerin Karasulu gençlere ,Karasu civarı ilçelere ,Karasu’nun kendi içindeki takımların genç oyuncularına yönelik ,alt yapı destekli bu yeni futbol yol haritasını desteklediğini söyledi. Mustafa Püskül bu son atılan adım geç atılmış bir adımdır. Bu düşünce çok önceden yaşama geçirilmeleriydi. Bu nedenle Karasusporun geleceğine önemli katkı sunacak, geleceğe ışık tutacak olan bu futbol adımı daha önce atılmalıydı dedi.

FUTBOL YATAĞI

Mustafa Püskül Karasu’nun futbol yatağı olduğunu, bu yataktan daha iyi faydalanmak gerektiğine vurgu yaptı. Eskiden 3,5 bin nüfus içinden geleceğin futbolcuları çıkartılmaya çalışılırdı, bu gün ilce nüfusu büyüdü. Böyle oluncada Futbolcu potansiyelide  çoğaldı. Ancak  bu gün ki aşamada devreye soluklan yeni düşünceyi alt yapı ile beslerken ,bu işi sırtlanan kişilerin  sabırlı olmaları gerekir.

PROJE İYİ ANLATILMALI

Karasusporun içinde bulunduğu sürece düşünsel anlamda destek veren Mustafa Püskül ,yıllardır dışa dönük transferlerleler ,önemli paralar harcanarak kurulan kadrolar bu gün olmayacağına göre, bu gün ki süreci yaşama getirenler yeni süreci İlce büyüklerine ,taraftar gruplarına iyi anlatmalıdır diye bir başlığı röportaj içine yerleştirdi. Daha öncede alt yapı geçmişi olan Karasuspor ,o günlerde bu işe fazla zaman ayırmamıştı diyen Mustafa Püskül ,Karasuspor  futbolda köklü bir futbol tarihi ile yüklüdür. Zor günler yaşar ama yinede Küllerinden doğar. Karasuspor sallanır ama yıkılmaz diyen Mustafa Püskül ,biz Mehmet Akbaş yönetiminin ısrarla üzerinde durduğu alt yapı hareketini ,mevcut şartlarda oluşacak olan yeni Karasusporun Bal ligin dede , gençlere yönelik kadro yapısı ile sahada ,sonucu ne olursa olsun  ısrarla yeni karasusporun taşlarını döşeyecekleri bu yolda onların yanındayız diyen Mustafa Püskül ,Futbol mazisi ,geçmişi ,İlçenin marka değeri olan Karasuspor bu zor günlerin içinden güçlenerek çıkacaktır diyerek  iyi niyet ve inançlı düşüncesini röportajın sonuna ekledi.

NAZIM AKTÜRK NOTU

Karasusporun futbol tarihinin büyük bölümünü anlatmaya, yazmaya benim yaşım yetiyor. Karasusporun Hakemlik sürecinde maçlarını yönettim. Teknik adamlıkta Geyvesporu çalıştırırken Karasusporla karşı karşıya geldim. Gazeteciliğimde, TV yorumculuğumda Karasu sporla ilgili yazdığım ,konuştuğum bir çok anlar vardır. Karasu spor  bu şehrin en yaşlı ,futbol mazisi önemli başarılarla yüklü takımlarından biridir. Ben Sarı Kırmızılı futbol kitabında geçmişte saklı bir .çok anlara şahitlik eden biriyim. Karasuspor geçmişte de yer yer, örneğin Hasan Ekşioğlunun Başkanlığı dönemin dede  Alt yapıya el atmıştır. Ancak bu Atımlıların sürekliliği olmamış, paralı transferlerle güçlü Karasu, Hedefe koşan Karasu imajı sarı kırmızılı ekibin soyunma odasında yıllarca yer edinmiştir. Bugün Mehmet Akbaşla beraber yaşama geçirilen alt yapı hareketi daha kalıcı olarak vizyona konduğu söyleniyor. Bu atılım lafta kalmamalı, bu atılım sonuna kadar desteklenmeli. Corono ile beraber, ekonomik çıkmazlar nedeniyle yeni bir Futbol devri zorunlu olarak bir çok kulübün kapısını çalacaktır. Öyleyse Karasusporun taraftar testeği ile çıkılan yeni yolda, Karasulu gençlere kucak açan, alt yapıdan yeni  Sarı Kırmızılı takım inşa etme düşüncesi  doğru düşüncedir ve bende bu düşünceye el uzatırım. Aman bu yoldan sapmayın emi.

Foto Karasusporun futbol mazisinde önemli bir yeri olan Mustafa Püskül Karasusporun geleceği ile ilgili attığı yeni adımları Arkadaşımız Nazım Aktürke anlattı.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!