KARASUSPOR İÇİN BUNDAN SONRASI

featured

KARASUSPOR İÇİN BUNDAN SONRASI

Hatalar , tekrarlanmadığı taktirde insanlara ve kurumlara fayda sağlayabilir. Hak ettiği şekilde BAL’a çıkan Karasuspor, bu ligi tanıyan bir camia. Daha önce bu ligde üç yıl mücadele etti. Üç yıl içinde yapılan hatalar var, zaten olmasa takım tekrar süper amatöre dönmezdi. Şimdi o hatalardan ders alma, yoğurdu üfleyerek yeme vaktidir.

Benim son 13 yıldır bazen yönetimde bazen de yakından bulunarak ilgilendiğim Karasuspor ile ilgili önerilerim şunlardır:

1-Öncelikle yeni bir yönetim oluşturulmalı ve bu yönetim gerçekten maddi açıdan yeterli düzeyde insanlardan oluşmalıdır. İşin belediye kısmı unutulmamalı Murat Çelik ve Gökhan Reis bu yapıda mutlaka yer almalıdır. Tabii ki bu sürecin içinde Hasan Özkan ile ASKF’de başkan yardımcısı ve yükselen değer Cevat Ekşi de yer almalıdır.

2-Takım BAL’da fakat şu anda bir iletişim, mektup adresi, ofisi bile yok. Bir bakıma sanal kulüp konumunda. Bu acı ve kötü durumdan acil kurtulmak gerekli. Kuşkusuz uzun vadeli projeler de gerekli ama kısa vadede bu kötü görüntüden kurtulmak için 32 Evler sahasının yanına bir tesis yapılmalı. Karasu’daki bir kışlık daire fiyatına yapılabilecek bu ivedi yapıda yatakhane, yönetim ofisi, malzeme odası gibi acil bölümler bulunmalı.

3-Antrenör konusunda acele edilmemeli, futbolcudan komisyon alan, kişiliksiz,sadece para için bu bölgeye gelen insanlardan uzak durulmalıdır. Hoca konusunda olabildiğince ortak bir isim üzerinde (ligi bilen, kilşiliği ve kariyeri düzgün)uzlaşma sağlanmalıdır. Bu konuda ilçenin yetiştirdiği en önemli futbol adamı Zeki Çakır’dan yararlanılmalıdır. Bu arada resmi olarak bu takımı iki kez BAL’a çıkarma apoleti olan Recep Eşkin de onore edilmeli, kaleci hocalığı ve altyapı sorumluluğu görevinde kendisine hizmet fırsatı verilmelidir.

4- Sil baştan yeni bir takım yapmak en büyük hata olur. Zaten bu takımda BAL tecrübesi olan ve kendini kanıtlamış birçok oyuncu var. Tüm yerli sayacağımız Karasulu oyuncular kalmalıdır. Orhan ve Mert her koşulda peynir ekmek gibi şart olan oyunculardır. Hacı Bilal,Kartal kardeşler,Kaan İskender,iş durumuna göre Semih  bu bağlamda takımda görmek istediğim isimlerdir. Ayrıca müthiş bir sezon geçiren İshak Topçu, Nihat, Hakan, Emircan da kadroda düşünülmelidir. İshak’a en azından bir vefa borcu oluştu ve vefa sadece bir semt ismi değildir. Üstelik kendisi BAL’da da çok başarılı olacaktır.

5- Geçen yıllarda pek çok sıradan oyuncu alınıp pasta dağıtıldı, para harcandı. Bu sene ise maksimum 5-6 oyuncu alınmalı ama bunların tümü maç çevirecek nitelikte,görerek, danışılarak alınmalı. Yani transfer bütçesi sıradan birçok oyuncu için değil, yıldız ve takımı bir üst lige taşıyacak birkaç oyuncu için harcanmalı. Transfer bir kişinin kararı ile değil bir komite oluşturulup ortak kararlarla yapılmalı.

6- Bir takım için bir üst lige yükselme yolunda en önemli sezon ilk yıldır. Çünkü heyecan vardır, maddi kaynaklar daha rahat bulunur. Başarısızlık durumunda heyecan da maddi kaynaklar da azalır. Üçüncü lig kulüplerinin bir kısmından daha fazla olanağa , potansiyele sahip Karasu’nun üçüncü ligde bulunmasının uygun olacağını birçok kişi seslendiriyor.  Bu yüzden hedef yüksek tutulmalı.

7-Tüm bu hengame içinde altyapı unutulmamalı, çeşitli kategorilerde lige katılım sağlanmalıdır. Gerekirse altyapı birimi A takımdan ayrılarak farklı bir yönetim altında şekillendirilmelidir. Şu an bile bir elin parmaklarının sayısını geçmeyen Karasulu oyuncu sayıyorsak altyapının aslında hayati bir konu olduğu daha iyi ortaya çıkar.

Tüm bu yazdıklarım kişisel tavsiyelerimdir. BAL’a çıkan genç yönetici ekibin en büyük artılarından biri farklı fikirlere açık olmaları, bir şeyi danışmaktan kompleks duymamalarıydı. Futbolda para kuşkusuz çok önemlidir. Ama para her şey değildir. Öyle olsaydı her sene en fazla para harcayan şampiyon olurdu. Dünyada da Arap şeyhlerinin takımları hep birinci olurdu. Para ve akıl bir arada olmalıdır.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!