KARASU FUTBOL TURNUVASI

featured

KARASU FUTBOL TURNUVASI

Özel turnuvaların sekteye uğradığı şu dönemde Karasu’da birkaç yıldır düzenlenen futbol turnuvası bu yıl da devam ediyor. Geçmiş yıllarda Ramazan aylarında yapılan bu organizasyon pandemi koşullarına bağlı olarak ağustos ayına kaydırıldı. Ne yazık ki futbolsuz günlerden geçmemize karşın bu renkli etkinlik Sakarya spor basınında hiç mi hiç yer almıyor.

Artık masa başı haberlerin, bilgisayardan derlenen haberlerle dolan yerel gazetelerin spor basını bu anlamda da sınıfta kaldı. Çünkü artık bizim basında muhabir kalmadı. Herkes ya köşe yazarı ya fotoğrafçı ya da internet derleyicisi oldu.  Giderek ivme kaybeden Sakarya Olgunlar Turnuvası’nın bu yıl yapılmamasının yanında Karasu’daki organizasyon önemli bir alternatif oldu. Zaten bu turnuvanın Adapazarı’ndaki olgunlar turnuvasına göre avantajlı yönleri var.

Öncelikle Adapazarı’nın yaz aylarındaki boğucu sıcaklığının yanında Karasu’daki turnuva oldukça serin bir iklimde yapılıyor. Çünkü oynanan futbol sahası deniz kenarında. Kimi zaman seyirciler hafiften üşüyor bile. İkincisi sahanın boyutları standart futbol sahasına oldukça yakın. Karşılaşmalar normal oyuncu sayısında oynanıyor. Bu da organizasyonu bir halı saha formatından çıkarıyor. Bir başka önemli ayrıntı tüm yaş gruplarına açık olması . Bu da aktif futbolcuların katılımını sağlıyor. Hem görsel futbol zevki açısından iyi bir durum hem de o oyuncular için iyi bir antrenman imkanı sağlıyor. Oysa Sakarya Olgunlar belli yaş kriterleri ile görsellik açısından zayıf bir durum oluşturuyor. Kötü olmayan para ödülleri de takımları yarışmacı kimlikte mücadele etmesine katkı sunuyor.

Daha önce de yazdım, Sakarya Olgunlar Turnuvası okulun eline geçtikten sonra sönüp gitti. Çünkü bu turnuva gazetecilerin ortaya çıkardığı bir etkinlikti. Tekrar onlara verilmeli. Bu hem popülariteyi artırır hem de günümüz koşullarında gelirleri iyice azalan gazeteciler için bir nebze maddi katkı olur. Okul yönetiminin yapacağı iş değil bu! Okul bu işte kiralama ile sınırlı kalmalı.

32 Evler mevkiinde belediyeye ait spor kompleksinde yapılan turnuvada her akşam dört karşılaşma oynanıyor. Akşam saat sekizde başlayan mücadeleler gece yarısı sona eriyor. Recep Kurt liderliğindeki etkinlikte Yusuf  Parlak ana kumandada yer alıyor. Başarılı bir performansa sahip Özkan Sahip ise turnuvanın hakemi. Geçen yıl turnuvada 19.500 lira takımlara ödül olarak dağıtılmış ve bu yıl da para ödülleri devam edecek.

Umarım bu futbolsuz günlerde ,gerçek spor haberi sıkıntısı çeken yerel spor medyası için bu turnuva artık görmezden gelinmez ve hafta sonu başlayacak ikinci tur müsabakaları ile heyecanın artacağı organizasyon hak ettiği ilgiyi görür.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!