KARAOĞLAN ZİRVEYE TAŞINDI

featured

Sakarya yükseldi

Futbolda MHK yeni sezonda Türkiye liglerinde görev yapacak hakemleri açıkladı. Zekeriyas Alp Başkanlığındaki yeni MHK Süper lig kadrosunda olan gecen yıl GS maçlarında hatalı kararlarıyla gündeme oturan yılların deneyimli hakemi Bülent Yıldırım ile Serkan Çınarı bu kadronun dışına iterken yeni sezonda Süper lig ve TFF 1 ligde görev yapacak hakem sayısında 43 çıkardı. Yeni MHK büyük bir olasılıkla devre arasın dada  klasmanlarda yeni değişikliklere gidecek bilgileri hakem camiasında konuşulmaya erken başladı. Bu arada MHK Türkiye liglerinde görev yapacak hakem klasmanlarında TFF 2 lig hakem ibaresini kaldırdı. Bunun yerine bu liglerde düdük çalacak hakemler Klasman orta hakem havuzunda toplandı. Bu sezon yeni uygulama ile Türkiye liglerinde görev yapacak hakemler Süper lig,Klasman ligi ve Bölgesel lig hakemleri olarak adlandırıldı.

KARAOĞLAN ZİRVEYE TAŞINDI

Sakarya Hakemliği hüznü az, sevinci yüksek bir klasman dönemi yaşarken ,Akyazılı Atilla Karaoğlanın Süper lig hakemliğine taşınması Sakarya hakemliğinin geleceği için yeni umut oldu. Karaoğlan artık Süper ligte vede TFF 1 ligde görev yapacak 43 hakem arasında yer aldı.

ENGİN DÜŞTÜ GÜMÜŞDERE ÇIKTI

Bölgemiz hakemliğinde klasman itibariyle son yıllarda üst klasmanlarda düdük çalan Erkan Engin TFF 1 lig hakemliğinden düştü. Erkan Engin bu sene MHK nın yeni uygulaması doğrultusunda  TFF Klasman orta hakem listesinde görev yapacak. Burak Olcar ile Serkan Önsalın yerini koruduğu bu katogoride Levent Gümüşderenin ,son üç yıldır verdiği başarılı çıkışı klasman hakemi olma ile taçlandırması Sakarya hakemliğinin sevindiren klasman çıkışı olarak nitelendirildi. Bu arada Klasman yardımcı hake listesinede yeni isim olarak Furkan Koca yıldızın eklenmesi bir başka sevindiren yükseliş oldu.

MHK İHK ADAYLARINI ÖDÜLLENDİRDİ

Yeni MHK nın klasman belirlemelerinde İHK lerde görev yapan yöneticileri klasmanda değerlendirmelerinde önemsemesi illerde görev yapan İHK leri sevindiren bir gelişme olarak kayıtlara gecti.Gecen yıl bölgesel Gözlemci listesinde olan Şaban Keskin ,Ahmet Şanslı bölge gözlemciliğine düşerken ,Tekin Doğanda yaştan bölgeselden ile düşen gözlemci oldu. Bu arada bu düşüşün yerine MHK Bölgesel gözlemciliğe teklif edilen Yılmaz Kalk, M. Yücel İnce  ve Mükremin Üzeri  bölgesel gözlemci listesine aldı.

BÖLGESEL ORTAYA 2 TAKVİYE

Bölgesel  orta hakem klasmanına iki yeni hakemiz ayak bastı. Buna göre yeni sezonda Bölgesel orta hakemlikte Harun Özkan ,Y.Aytekin Atabek Sakaryanın bu ligte düdük çalacak yeni hakemleri oldular. Kadın Hakemlerde Sinem Çetinin klasman yükselmesi bir başka artı değer yükseliş olarak kayıtlara geçti.

BÖLGESEL YARDIMCI SAYISI ARTTI

MKH nı yaptığı yeni sezon klasman belirlemelerinde daha önce klasmanlarda 20 hakemle temsil eden Sakaryada bu sayı bu sezon 28 çıktı. Bu yükseliş içinde Bölgesel Hakemler önemli rol oynadı. Bu sezon Bölgesel yardımcı hakem liğer terfi eden Hakemler şu isimler den oluştular. Furkan Şen, Mesut Katık,Cafer Mamak,Faruk Şahin ve Sinan Bilgin.Haber Nazım Aktürk

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!