Kara bahtım

featured

Kara bahtım

Hani bir şarkı vardır eskilerden; ‘kara bahtım kör talihim” diye başlar. Pazar günü Beylikdüzü ile oynadığımız maçta, inanın bu şarkının örneğini yaşadık Karasuspor olarak.

Her zaman söylediğim gibi, futbolun meyvesi olan golü atamazsan maalesef o maçın tadı olmaz. O meyvenin tadını alacaksın ki, hayat zevkli olsun.

Aslında sevgili Hakkı Yalçın’ın da yazdığı gibi; ‘futbolda veresiye yoktur. Üç puan istiyorsan koşacaksın, çalışacaksın ve şantiye ruhunda olacaksın. Yoksa liderlik özleminde, şampiyonluk hayallerine de duvar örmek zorunda kalırsın.”

Evet maalesef Beylikdüzü bize duvar ördü. Elbette futbolda birazda şans olmalı. Kötü oynadığımızı asla söyleyemem, sadece tek bir kötülüğümüz var, o da gol atamamak. Umarım bu şanssızlığımızı bu haftaki Derince maçında kırarız.

Son transferimiz Tolga, ilk kez oynadığı bu maçta gelecek adına iyi sinyaller verdi. Oyuna pozitif katkısı oldukça fazlaydı. Oynadıkça, fazlasıyla faydalı olacak diye düşünmekteyim. Daha önce yazdığım gibi, ligin başında sayılırız. Kaybedilen puanlar kimsenin moralini bozmasın. 20 haftamız daha var. İlk devrenin bitimine 7 hafta kaldı. Önemli olan bu süreçte fazla puan kaybına uğramadan ilk devreyi Sakarya takımlarının önünde bitirmek. Karasuspor’da bu güç var futbolcularımızda ve diyorum ki takmayın kafanıza. Güzel günlerimiz olacak ilerleyen günlerde.

Dikkatimi çeken bir başka konu ise her zaman söylediğim gibi futbolu seven herkes kendi çapında antrenördür, hakemdir. Kısacası sahada mücadele eden futbolcudan daha iyi futbolcudur. Bu durum elbette kötü bir şey değil. Aksine yapıcı eleştiriler olduğu sürece iyinin de iyisidir ancak gel gelelim tribünlerden hakemin yada futbolcunun hatasında devreye giren o kötü sinkaflar asla kabul edilemez bir durum.

İçinde sadece Karasuspor ve futbol sevgisi olan biri, gerek kendi, gerekse rakip futbolcuya asla sinkaf kullanmaz. Demem o ki, bizler ev sahibi kulüp olarak, gelen hangi kulüp olursa olsun, hoş seda ve futbol sevgisi ile karşılayalım.

Bu haftaki maçın hakemi İzmir bölgesinden geldi. Çaldığı düdük hatalı olabilir, sonuçta herkes gibi o da insan. Yaptığı hatanın üzerine birde bizler tribünler olarak sinkaf ile gidersek, işte o zaman hatalar zinciri devam etmiş olur. Üstüne üstlük o hakemin ilçemiz hakkındaki düşünceleri tamamen olumsuz olur.

30 Ekim Pazartesi günü Cumhur Özkurt hocam ile karşılaştığımda, aramızda kısa bir futbol sohbeti geçti. “Biz ancak takım olmaya başladık. Bu haftadan sonra bizi bu ligde kolay kolay hiçbir takım yenemez. Derince maçını milat sayıyorum ve ilk devrenin sonuna kadar en az 15 puan toplayacağız. Kimse merak etmesin. Karasuspor olarak rakiplerimizi de biliyoruz, haddimizi de. Hiçbir kulübü küçümsemeden işimizi yapacağız futbol olarak” dedi. Ben de diyorum ki, içimizdeki Karasu sevdasının ve Karasuspor’lu olmanın tadına vararak desteğimizi sürdürelim. Şen ve esen kalın.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!