KADERLERİ AYNI İKİ TAKIM

KADERLERİ AYNI İKİ TAKIM

Maçımı yazayım yoksa bu takımların bu duruma düşürülmesini mi yazayım? Doğrusu şaşırdım. Sakaryaspor son günde birçok transfer yapmış, bunların bir kısmı sahada yoktu ama asıl transferi kenar yönetimle yapması gerekirdi. Abdullah Ercan beyefendinin futbolculuğu da kaliteliydi ama bir takımı yönetecek kapasitede değil.

Ben, Sakarya’yı seven bir insanım. 1978-1979 yılında liselerarası Türkiye yarı finalinde Sakarya’da şampiyon olmuştuk. Daha sonra değerli dostlarım oldu. Meslektaşım Ömer Sarıca abim, Ömer Bektaş kardeşim ve ismini sayamayacağım kadar Sakaryalı arkadaşlarım ile birlikte zaman zaman bir araya geliyoruz. Onun için bu takımın haline çok üzüldüm. Kazanan da kaybeden de kim olsaydı benim için fark etmezdi. İki takımda yöneticilerin acizliğine uğramış, inşallah bu iki takımı da bu duruma düşürenler daha beter olurlar.

Maçı canlı izlerken inanın not tutmaya dahi gerek duymadım. İki takımda 90 dakika boyunca kaleye bir şut dahi atamadı. Kenar yönetimler oyuna müdahale edemedi. Bu maç sabaha kadar da oynansaydı tesadüf bir gol ancak olurdu. O tesadüf gol de ev sahibi takıma sahip oldu. Büyük Sakaryaspor ve ona yakın olmasa da Süper Lig’de boy göstermiş Doğu’nun iyi takımlarından Elazığspor, ikisi de ilin seçilen ve atananların ilgisizliklerinden ve kulübü yönetenlerin basiretsizliğinden aciz duruma düşmüştür.

Büyük Sakaryaspor dedim? Türkiye’de en fazla gol kralı çıkaran takım, en fazla Türk futboluna oyuncu kazandıran takım. Üç büyüklerden sonra en fazla milli takıma futbolcu veren takım. Böyle bir takımı izlerken üzüldüm. İki takımda küçülmüş, formasının büyüklüğünden uzak futbolcu ve teknik heyet gördüm. Futbolcular ve teknik heyet küçülmüş takımların küçük adamlarıydı. Bu takımların ayağa kalkması lazım. Özellikle Sakaryaspor’un eski şaşalı günlerinde dönmesi lazım. Büyük şehrin büyük takımı olması lazım.

Elazığ’dan Sakarya’ya selamlar. Sakaryaspor’a da başarılar dilerim.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!