İyi arabaya acemi Şöför

featured

İyi arabaya acemi Şöför

Yeni transfer onarımları ile Antalyada bahar rüzgârı esen hazırlık sürecinin ardından, Ankarada Ostimde Adliye önünde ilk hayal kırıklığı, yeşil siyah futbol bahçesinin kapısını çaldı. Pazar günü Erenlerde Erenlersporun Alaağaçsporla oynadığı Süper lig mücadelesini izliyorum. Yanımda genç bir taraftarın, Sakaryaspor ve Tuncay Şanlı ile ilgili yorumuna kulak verdim. Bakın taraftar ne diyor ? Bu lig için çok lüks bir araba alıyorsunuz ama, bu lüks ve de pahalı arabayı acemi bir şoföre emanet ediyorsunuz. Ben demiyorum, taraftar diyor. Bakın dostlar Sakaryaspor Tuncay şanlı ile nerelere toslamış? Orduspor, Maltepe spor  ,Bingöl. Bu takımlar son sıralarda can çekişen takımlar. Son olarakta ilk yarıda 3-0 yendiğimiz Adliyeye 4-2 kaybettik. Bu istatistiki bilgilerle Tuncay Şanlının yaz boz tahtasına çevirdiği Sakaryaspor hedefe nasıl koşacak ki? İsmail Gürses  Başkanın  gözü kara hamlelerine, herkesi umutlandıran transferlerle süslediği Sakaryaspora,  son Adliye yenilgisi hiçte yakışmadı. Futbolda olur böyle şey deyip olayın ve hametini azaltmaya çalışalımda, nereye kadar?  Ostim stadından gelen haberler içinde neler yok ki, YAZIKLAR OLSUN , REZİL OLDUK,TEL TEL DÖKÜLDÜK. Yolun başı ,bu bir kaza diyelim de  Tuncay Şanlı ile bu iş nereye varır? Buna biz bu ruh haliyle iyi olur demek adına zorlanıyoruz.

A.KADİR GOLLE BAŞLADI

Futbolu Sakaryasporla uyuşmayan, Sakaryasporla yaşadığı ikinci beraberlik te de günah keçisi ilan edilen ,bu nedenle de bonservisiyle beraber ,futbol mazisi Sakaryaspora göre daha derin olan Altaya verilen A. Kadir yeni takımı ile Erzincan da sahaya çıktı. Ayağının tozuyla formasını giydiği Altaya daha ilk maçında attığı golle katkı veren A.Kadir Sakaryasporun deplasmanda Adliyeye yenildiği maç sonrası gündeme oturdu. A.Kadir  bu ruh haliyle dışarıda oynar, burada oynayamaz. Bu nedenle de hem Sakaryaspor adına hem de A.Kadir adına bu ayrılık taraflara rahatlık yansıra ,huzur verdi diye düşünüyorum.

GÜRSESTEN DIŞA VURUM

Sakaryaspor Başkanı İsmail Gürses benimde Faceden arkadaşım. Beni eskisi gibi aramasa da, bu yoldan arkadaş listemde olduğu için bazı açıklamalarını ,bazı dışa vurum düşüncelerini bu yoldan öğrenme şansım oluyor. Son olarak Başkan İsmail Gürses  şu dörtlükle karşımıza dikilmiş. Musadenizle b u dörtlüğü büyük harflerle yazacağım.

NE ARKAMDAN KONUŞULANLARA BAKARIM,NEDE BENİ ÇEKEMEYENLERİ TAKARIM,ONLARI ALLAHA HAVALE EDER  YOLUMA BAKARIM.

Yolun açık olsun Başkan. Arkandan konuşulanlara ve de yazılanlara bakmasan ,böyle bir dörtlükle karşımızda olacağına ihtimal vermiyorum. Bak Başkan bu yazdıklarından ben üstüme bir şey almıyorum. 1965 den beri Yeşil Siyah futbol arşivinde olan başkanları az çok tanıyan ,onlar hakkında yazı yazan yorum yapan biri olarak bende senin gibi yaptım. Kimseyi takmadım  ,kimseye yaranmak adına kalem oynatmadım. Bu dün böyleydi bu günde böyle. Ben kendi adıma kimsenin kişiliği ile ilgilenmem, ben icraata bakarım be Başkan. Hemen vurgu yapayım Facede ki resim bayağı canlı. Bu canlılığı Sakaryaspora  transferde yüksek meblağlarla taşıyorsun. Bu konuda tutarsız adımlar attın başkan  ,bunu kabul et. İlk yarıdaki transfer politikaları da senin eserindi. İkinci yarıda çok büyük değişime gidiliyorsa eğer buda senin ikinci yarı transfer eserin olarak kayıtlara geçecek. Bay Başkan biz seni eleştirirken Sakaryaspor adına kalem oynatıyoruz. Biz senin atacağın olumlu adımlara alkış gönderirkende bunu Sakaryaspor adına yaparız. Bay Başkan Sakaryasporu bu süreçte Türkiye gündemine taşıyan çıkışlar yapmanıda alkışlıyoruz. TFF 3 ligin dede olsa Sakaryaspor uçuk transferlerle ,TV naklen yayınlarıyla Medyada tur atıyorsa, bundaki pastanın büyük pay senin olur. Başarılar Bay Başkan. Sen başarılı olursan, Sakaryaspor lig te çıta yükseltecek. Bunun içinde bu uğurda seni eleştirsekte yeri geldiğinde sana el verdiririz. Sonuçta sende Sakaryasporun başarısı için kendi bildiğin doğrularla yol alıyorsun.

İL TEMSİLCİSİNE YENİ YIL ALKIŞI

Tezcan Demirden tatil olan maçlar için olumlu hamle. Tatil olan maçların ne saati ,ne yeri değişiyor. Bitmedi tatil olan maçlar kaydırılıyor. Bu uygulamaya ilk alkış Kulüpler Birliğinden geldi. Başkan Hüseyin Boz doğru olanı alkışlarız, eksik olanı eleştiririz. Yıllardır kanayan yarayı Tezcan demir  gidermiştir. Amatör Futbolun deneyimli yöneticilerinden olan Hüseyin Boz  bir uygulama içinde düğmeye basılmasını önerdi. Süper ligte ki uygulama Klasman ligine de gelsin. Nedir bu? Klasman ligin dede Cumartesi oynayan gruplar bir hafta sonra Pazar oynasın diyor kulüpler Birliği Başkanı . ne den olmasın Bal gibi olur. Tezcan demiri bizde alkışlarken klasman ligleri nede bu uygulamayı koyarsa bizden ikinci alkışı da alır makamına taşır.

İSMAİL DEMİRTAŞ NE İŞ YAPAR ?

İsmail Demirtaş Sakaryada İHK üyesi olmanın yansıra İl Eğitimcisidir. Demirtaş İl Eğitimçiliği sorumluluğunu babasının evinden alıp hakem evine taşımadı. Bunun için MHK denetiminde yapılan İl Temsilçisi eğitiminden geçti. Hakemlere aylık eğitimler verende İsmail Demirtaştır. Gecen hafta içinde Kaynarcaspor takımına yeni kurallarla ilgili seminer verildiğini gazetelerden öğrendim. İHK Başkanı Ercan Yıldırım ile Sakarya TFFHGD Başkanı Özgür Aygün bu seminerde kaynarca sporlu oyunculara MHK nin oyun kuralları hakkında bu sene uygulamaya koyduğu talimatları birlikte anlatmışlar. Merakımı hoş görün, bu işi İl Eğitimcisimi yapar? Yoksa İHK Başkanımı il Dernek Başkanımı yapar? Onların bilgilerine bir şey dediğimiz yok. Bizim itirazımız herkes işini yapmasınadır. İl Eğitimcisinin olduğu yerde bu işi bizim bildiğimiz İl Eğitimcisi yapar da ..Burası Sakarya ,demek ki Sakarya da bu işler böyle gidiyor. Ne diyelim bize fazla söz söylemek düşmek ,konuşacaksa ,bu durumu sorgulayacaksa bırakalım da İHK de varlığı ile yokluğu belli olmayan İl Eğitimi Pozisyonundaki İsmail Demirtaş konuşsun.

AS AKYAZI SAHADAN ÇEKİLMİŞ

Bir ara U 17 ler playoff grupları maç sonuçlarına şöyle bir göz attım. B grubunda Harmanlıkspor-As Akyazıspor maçının sonucu yoktu. Oynanmış ama sonuç kısmının altında kırmızı  çizgi üstünde As Akyazısporun bu maçın 60 dakikasında sahadan çekildiği yazıyordu. Bakın muhteremler As Akyazı bu ilin Amatör futbolda marka değeri olan bir takımdır. Bakın Beyler As Akyazı bu ilin futbolda önemli ve de çid di adımlar atan ender takımlarından biridir. As Akyazı denilince, onu anlatmak, futbolda bulunduğu noktayı  tarif etmek adına bir süre duraksar. Kimse kusura bakmasın ama böylesine önemli bir futbol evinde sahadan çekilme yaşanıyorsa ,sebebi ne olursa olsun sorgulamak isterim. As Akyazı

İHK DEN BARIŞ CUBUĞU

Sakaryada hakem camiasında barış rüzgârları esiyor. İHK kendi yanında gördüğü isimleri camiaya çekerken muhalif duruşları olanlarada zeytin dalı uzatmış. Sakaryada zayıf halkalardan biri olan Gözlemcilik müessesesine yeni isimler katmış. Çok yeni hakemliği bırakan Yunus Eren dışında yeni gözlemci kadrosu camiaya ile geçmişte sıcak ilişkileri olan isimlerden oluşmuş.  Yeni  gelen isimler arasında eski Dernek Başkanlarından Şükrü Özkan, Fuat Totrakan, Yılmaz Kalk, Ahmet Öztürk, Yücel ince ,Melih Çanol, İsmail Yaman, M.Onur Öztürk, Yavuz İnce,Ufuk Kahya ve Süleyman Durmaz  gibi isimler devre arasında Gözlemci kadrosuna katıldılar. Birliktelik adımlarının samimiyetini test etmek adına, geçmişte kafalarda her konuda soru işareti ile dolu olan İHK nin bu yaklaşımına olumlu bakmak gerek. KAOSTAN Beslenen gerilimli günlerin içine uzatılan bu dostluk elinden zarar değil yarar gelmesini bekleyenlerden biri olarak, bu gelişmeyi yaratanları kutluyorum. Efendim bu haftalıkta bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!