İŞTE ZAFER KUPASINDA TÜM DERECELER

featured

İŞTE ZAFER KUPASINDA TÜM DERECELER

Sakarya Spor Salonunda bu yıl 9.’su düzenlenen Uluslararası  30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası Judo Turnuvasının sonuçları açıklandı.

İşte Sakaryalı Dereceler

Yıldız Sonuçlar

Sakarya’lı Sporcular minderde başarılı sonuçlara imza attılar.  İlk gün Yıldızlar kategorisinde düzenlenen müsabakalar sonrasında 38 kg.’da M. Berat Şimşek  birinci , 52 kg.’da Sudenaz Çap birinci ve +63 kg.’da Eslem Esra Serbest birinci olurken, 34 kg.’da Necdet Salih Pala üçüncü , 36 kg.’da Ceren Topçu üçüncü ,  44 kg.’da Asude Demir üçüncü ,  Şevval Koçer üçüncü ve  63 kg.’da Almina Çoruhlu da üçüncü oldu.

Yıldız erkeklerde Bursa birinci, Kocaeli ikinci, Konya ve Sakarya üçüncü oldu. Yıldız kadınlarda Kocaeli birinci, Sakarya ikinci, İstanbul ve Antalya üçüncü oldu.

Ümit Sonuçlar

Judocular İkinci gün Ümitler kategorisinde mindere çıktı.  Ümit Erkeklerde 60 kg.’da Yusuf Kantar birinci,  66 kg.’da Sedat Durmuş  birinci ve +90 kg.’da Metin Var birinci olurken, +90 kg.’da Emir Yıldız ikinci oldu.  Ümit Kadınlarda  52 kg.’da Gökçe Güneş birinci,  Eslem Esra Serbest +70 kg.’da ikinci,  Asude Demir 44 kg.’da üçüncü , 57 kg.’da Feryat Gönültaş üçüncü, Sıla Yılmaz 70 kg.’da üçüncü oldu.

Ümit erkeklerde Sakarya birinci olurken, Yunanistan ikinci,  Yalova ve Bursa üçüncü oldular. Ümit Kadınlarda Kocaeli birinci, Antalya ikinci, Sakarya ve Edirne üçüncü oldu.

Büyük Sonuçlar

Turnuvanın ikinci gününde büyükler kategorisinde mindere çıktı.  Büyük erkeklerde +100 kg.’da Semih Adıyaman ikinci, Mert Mehmetağaoğlu üçüncü oldu.

Kadınlar Kategorisinde +78 kg.’da Habibe Yıldız birinci olurken, 48 kg.’da Zeynep Mete ikinci oldu.

Büyük erkeklerde İzmir birinci , Kocaeli ikinci, Zonguldak ve Antalya üçüncü oldu. Büyük kadınlarda İzmir birinci,  Bursa ikinci, Sakarya ve Muğla üçüncü oldu.

900’e Yakın Sporcu  

Türkiye Judo Federasyonu ve Sakarya Judo İl Temsilciği tarafından  Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Adapazarı Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Turnuvada 9 Ülkeden , 27 İlden 848 sporcu minderde başarı aradı.

Sakarya’dan 121 sporcu

Sakarya’dan yıldızlar kategorisinde 33’ü erkek olmak üzere 58 , ümitlerde erkeklerde 22 olmak üzere toplam 53, büyüklerde ise 6’sı erkek olmak üzere 10 toplamda ise 121 sporcu İlimiz ve ülkemiz adına Judo Müsabakalarında madalya için mücadele ettiler.

Yıldızlarda 437 sporcu

Yıldız erkekler sıkletlerinde 34 kg., 38 kg.,  42 kg., 46 kg., 50 kg., 55 kg., 60 kg., 66 kg., ve +66 kg., yıldız kadınlar sıkletlerinde 32 kg.,  36 kg., 40 kg., 44 kg., 48 kg., 52 kg., 57 kg., 63 kg. ve +63 kg.’da 437 sporcu mindere çıktı.

Ümitlerde 335 sporcu

Ümit erkekler sikletlerinde 50 kg., 55 kg., 60 kg., 66 kg., 73 kg., 81 kg., 90 kg. ve +90 kg., kadınlar sikletlerinde 40 kg., 44 kg., 48 kg., 52 kg., 57 kg., 63 kg., 70 kg. ve +70 kg.’da 335 sporcu mindere çıktı.

Büyüklerde 76 sporcu

Büyük erkekler sikletlerinde 55 kg., 60 kg., 66 kg., 73 kg., 81 kg., 90 kg., 100 kg. ve +100 kg.,kadınlar sıkletlerinde 44 kg., 48 kg., 52 kg., 57 kg., 63 kg.,70 kg., 78 kg. ve +78 kg.’da 76 sporcu mindere çıktı.

Katılan Ülke ve İller

Yıldızlar , Ümitler ve Büyükler Kategorisinde Ülkemizde Adana , Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bursa, Çorum, Edirne, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Rize, Sakarya, Şanlıurfa ve Yalova İllerinden olmak üzere, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Türkmenistan ve Yunanistan ‘dan sporcular madalya için mindere çıktı.

 

Turnuvanın açılış seremonisi yapıldı.

Açılış seremonisinde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Keramettin Ekinci ; Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 16 İlçemizde , 54 branşta spor faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.  Sporu tüm topluma yaymayı , çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korumayı ve sağlıklı bir birey olarak yetişmesini hedefliyoruz. Gerek tesisleşme, gerekse lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye’de Spor Şehir haline gelen Sakaryamızda , böylesine önemli bir Uluslararası Turnuvaya ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz İl Spor Merkezlerinde ,  05-18 yaş gruplarındaki 9.600 gencimize 24 branşta spor yaptırdık. İlimizi yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda temsil eden sporcularımızı tebrik ediyor, önümüzdeki yıllarda da daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Sporun ve sporcunun her zaman yanında yer alan Sakarya Valimiz Ahmet Hamdi Nayir ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum. Tüm sporcu kardeşlerimize canı gönülden başarılar diliyorum” dedi.

Spor kardeşliği sağlayan ortak dildir

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce “Değerli sporcular; sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Bu şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 10 ülke ve 29 şehirden turnuvamıza iştirak eden sporcularımıza başarılar diliyorum. Spor; farklı kültürleri, inançları, renkleri, dilleri bir araya getiren, bize evrenselliği, barışı, kardeşliği sağlayan ortak dilimizdir. Spor sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda zihinsel ve psikolojik olarak da kendinizi geliştirmenizi sağlar. Bazen rakibinize üstün gelirsiniz. Bazen yenilirsiniz. Üstün geldiğinizde mağrur olmayın. Yenildiğinizde üzülmeyin. Hiçbir koşulda pes etmeyin. Azimle çalışın, başarıyı tırnaklarınızla kazıyın. Tabi ki kazanmaya çalışırken rakibinize de saygı duymayı aklınızdan çıkarmayın” dedi.

Spora ve sporcuya her zaman destek olacağız

Sakarya’nın bir spor şehri olduğunu dile getiren Başkan Yüce “Hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Hayallerinize sıkı sıkı sarılın, gerçekleştirmek için var gücünüzle çalışın. Sizlerin heyecanı, dinamizmi beni mutlu etti. Yapacak olduğumuz işler için çalışma azmi aşıladı. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, ruh ve bedenlerini güçlendirecek sportif etkinlikleri her zaman destekliyoruz, desteklemeye devam edeceğiz. Yalnızca tesislerle değil, tesisleri dolduran ve tesislerden meydanlara taşan spor etkinlikleri ile üniversite öğrencileri, ev hanımları, çalışanlar kısaca tüm Sakaryamızın spor elçisi olmasını isteriz. Sağlıklı, dinamik bir şehir için birlikte çalışacağız. Bizde Allah ömür verdiği sürece, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edeceğiz. Hepinize ilginizden dolayı teşekkür eder, sporcularımıza başarılarının daim olmasını dilerim” sözlerine yer verdi.

Teşekkür Plaketi

Sakarya valisi  Başkanı Ahmet Hamdi Nayir ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce kısa bir konuşma yaparak sporculara başarılar dilediler. Ardından turnuva anısına ptotokol üyelerine plaket takdim edildi. Judo İl Temsilcisi Bayram Akdemir , Trunuvaya katılan herkese teşekkür etti.

“Turnuva Olimpiyat Havasında Geçiyor”

Sakarya’mızın yetiştirmiş olduğu seçkin sporcularla adını duyurmuş olmasının büyük bir övünç kaynağı olduğuna dikkat çeken ve bu turnuvanın da olimpiyat havasında geçtiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “30 değişik ülkeden 110 sporcumuzla, 27 değişik İlimizden 900’ü aşkın sporcumuzla Sakarya’mız bugün büyük bir güzellik yaşıyor.

“Ağustos Ayı Zaferlerin Ayıdır”

Ağustos ayı bizim zaferler kazandığımız bir aydır. 1071’de bir Ağustos gününde bu topraklara girmiş, 1000 yıldır bize yurt olan bu topraklar geçen süre içerisinde de hep Ağustos ayında yeni zaferlere ulaşmıştır. Eğer bir yerde bir kazanım varsa arkasında mutlaka bu zafere emek veren iyi yetişmiş, iyi eğitim almış insanlar vardır. İyi yetişmiş, iyi eğitim almış insan olmanın bir yolu da hayatına sporu katmakla mümkündür. Hayatınıza spor gibi bir faaliyeti kattığınız için sizleri ve ailelerinizi kutluyorum, size bu eğitimi veren antrenörlerinizi tebrik etmek istiyorum.

“Emeği Geçenleri Tebrik Ediyorum”

Burada yapılan çalışmaların çok büyük bir değer olduğuna inanıyorum. Judo İl Temsilciliğimize, Gençlik ve Spor Teşkilatımıza teşekkür ederken, basınımızın göstermiş olduğu ilginin de çok önemli olduğuna inanıyorum. Gelen tüm sporcuların, geldikleri gibi kazasız belasız gitmelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bütün misafir ekiplerimize gittikleri yerlere Sakarya’mızdan selam götürmelerini istiyorum” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, bugün düzenlenen “Ümitler” ve “Büyükler” kategorisindeki mücadelelerde dereceye giren sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!