Islanmak güzeldi

featured

Islanmak güzeldi

Evet 1 Ekim Pazar günü, 2017-2018 ilk iç saha maçımızı Bursa Nülüfer Erdemlispor ile oynadık. Anladığınız üzere Karasuspor’dan bahsediyorum.

Tribünlerde yaklaşık 2000 taraftar ile sonbahara girdiğimiz ilk günlerde hava en az bir hafta öncesine göre 10 derece daha soğuktu. 90 dakika boyunca hiç durmayan mükemmel bir yağmur altında sergilenen futbol, heyecanlı anlar geçirmemize sebep oldu.

Gerçi futbol da böyle havalarda daha iyi oynanıyor. Neyse, sonuç itibarıyla Karasuspor, güçlü rakibini 2-1 yenip, bu sezonun ilk galibiyetini, daha ikinci sınavında almış oldu. Böyle olunca da ‘ıslanmak çok güzeldi’ dedik hep bir ağızdan.

Karasuspor’un, geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Ligde (BAL) oynadığı maçlara baktığımızda, ilk kez ilk iki maçı yenilmeden geçirdik. Bu da gösteriyor ki, yapılan transferler yerli yerinde cuk oturmuş. Teknik Heyet ve futbolcularımızı sahada tebrik ettim ancak buradan bir kez daha kutluyorum.

Şimdi bu maçtaki kadroya baktığımızda, Karasuspor’un gerçekten de üç önemli futbolcusundan yoksun bir 11 ile sahaya çıktığını görebiliyoruz. Golcü Server, orta sahada kırmızı kart cezalısı Özgür ve defansın gerçekten önemli ismi olan Özkan, bu sezonun ilk iç saha maçında forma giyemedi.

Tüm bu eksiklere rağmen rakip karşısında çok istekli olan 11 nefer vardı sahada. Kaleci Serdar, yılların kendisine verdiği tecrübe ile defansını çok iyi yönlendirdi. Son transfer Bahadır, ilk maçı olmasına rağmen mükemmel bir performans sergiledi. Genç Emircan, rakip forvete hava topu bırakmadan 90 dakikayı tamamladı. Canla başla çalışan Semih, giydiği formanın hakkını canını dişine takarak verdi. Defansın önemli ismi Enes, nasıl oynaması gerekiyorsa öyle yaptı ve kendi bölgesini geçilmez yaptı. Maç boyunca “kimse bizden 3 puan alamaz” dercesine oynayan Furkan, hepimizi kendine hayran bıraktı. Güçlü fiziği ile tanınan Ruhi, son dakikalarda oyundan çıkana kadar bir maestro misaliydi. Ayrıca, bu sezon Karasuspor’un BAL’daki ilk gole imzasını attı. Yerine giren Mustafa, iyi niyetle üç puan için mücadele etti. “Maşallah” dememiz gereken Ünal da harikaydı. Özellikle bir penaltı çalması, galibiyete katkı sağladı. Sahanın en heyecanlısı ise oldu. Çünkü futbol hayatı boyunca ilk kez BAL’da oynadı. Oyunda kaldığı sürece de faydalı olamaya çalıştı. Onun yerine oyuna giren genç futbolcu Can, sahada çok çalışkandı. Gol yollarındaki ayağımız Sinan Çalışkan, bu sezon Karasuspor formasıyla kalitesinden ödün vermiyor. Sadece topa ve kendisine oyun içinde küsmese daha iyi işler yapacak. Yerine oyuna giren Hacı Bilal, ikinci 45 dakikayı üç puanla kapatma mücadelesi verdi ve başardı da. Gelelim Kaptan İshak’a. Kim ne derse desin, gemisini kurtaran adam oldu. Pazı bandının ve giydiği formanın hakkını veren yiğit adam İshak, geçtiğimiz yıl attığı gollerle bu sezon BAL’da olmamızın yegane sebeplerindendir. Nitekim gollerine Nilüfer Erdemli maçıyla birlikte bu sezon da devam etti. Kısacası İshak kaptan, Karasuspor’a aşık olan tribünleri bir kez daha kendisine hayran bıraktı. İyi ki varsın kaptan.

Son olarak şunları söylemeden geçmeyeceğim; Server ile Özkan sakatlığından dolayı forma giyemediler ancak Özgür kardeşim, daha ilk maçında Sakarya derbisinde aldığın darbe sonrası sinirlerine hakim olamadan rakibine karşılık vermen hiç yakışmadı. Senin gibi tecrübeli bir ismin çabuk tahriklere kapılması çok şaşırttı beni. Kaldı ki senin eksikliğini Nilüfer Erdemli maçında gördük. Bu arada bu maçı merdivenlerden izlerken pişmanlığını gördüm. Maçı dudaklarını ısırarak izlemen, pişmanlığının bir göstergesiydi. Özgür kardeşim, bu takımın sana ihtiyacı var. Lütfen oyun içerisinde sinirlerine hakim ol. Şimdilik Karasuspor ile ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!