İpini koparan…

featured

İpini koparan…

Daha önceleri birçok yazımda, Karasu’nun sporu ve sporcuyu çok sevdiğini belirtmiştim.

Bu hafta tamamen futboldan uzak ama spordan asla uzak olmayan bir yazı ile sizlerleyim. Bilindiği üzere yıllardır Karasu’da İpsiz Recep Judo Turnuvası düzenlenmekte. Sevabı-günahı, iyisi-kötüsüyle bu yıl 7ncisi düzenlenen bu anlamlı organizasyon bence Judo için çok önemli bir faaliyet.

Karasu Belediyesi tarafından düzenlenen bu yılki turnuvada her şey kusursuz oldu.

Personel, nerde, nasıl, hangi hizmet eksikse anında yerine getirdi. Bir tek (Kedi) Recep Eşkin’in yemeği hariç. Kısacası o istiklal savaşı kahramanı milis yüzbaşı İpsiz Recep anısına düzenlenen turnuvanın Sabahattin Toka’nın nezaretinde mükemmeldi diyebilirim.

Tahmin ettiğiniz üzere ağzımda bir bakla var ve ben o baklayı şimdi çıkarıyorum. Yahu arkadaş, her güzel organizasyonda, illaki, nazarlıkta olsa bir sıkıntı çıkar mı? Evet çıkar. Bizim Karasu’daki bu nefis organizasyonda da çıktı.

Şehir merkezinden Karasu’ya gelen Judo antrenörlerinden Şükrü Öztürk’ün işgüzarlığına kadar her şey güzeldi. Yurt dışı ve yurt içinden gelen 413 sporcunun hepsi, kendince manevi değeri çok büyük olan madalya için mücadele heyecanı yaşıyordu.

Yüzler gülüyor, keyifler yerinde, herkes neşeliydi. Derecelere açıklanıp ta madalya töreni başladığında ortaya çıkan Şükrü Öztürk, sağa-sola emir verince salon buz gibi soğudu.

“Ben izin vermeden fotoğraf çekmeniz uygun değil” hatta daha da ileri giderek “izin verirsem çekersiniz” gibi sözlerle gereksiz işgüzarlık yapması, böyle yürek yemişçesine ilginç ifadeler kullanması beni çok şaşırttı.

Şimdi tam bu anda ‘ipini koparan gelmiş bu turnuvaya’ diyeceğim de neyse susayım bari.

Neyse tabi bu yazdıklarım elbette özel bir ayrıntı. Turnuvaya gölge bile düşüremez ama dediğimiz gibi sinek küçük olsa bile mide bulandırıyor.

Şu bir gerçek ki İpsiz Recep Turnuvasının ne kadar ciddiye alındığını, bu yılki organizasyonda bir kez daha gördüm. 11-12 Haziran Cumartesi ve Pazar günü oynanan müsabakalardaki çekişmeye bizzat şahit oldum.

Judo Federasyon Başkanı Sayın Sezer Huysuz, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da turnuvayı kaçırmadı.

Huysuz’un yaptığı konuşmada, gelecek sezon bu turnuvanın daha geniş kapsamlı bir şekilde düzenlenmesi için federasyon olarak ek bütçe ayrılacağını söylemesi, turnuvaya katılan ülke sayısının 20’ye çıkmasını sağlamak için çalışılacağını belirtmesi beni çok mutlu etti.

Bu önemli gelişmeler, ilçemiz Karasu adına çok sevindirici. Çünkü bu tür organizasyonlar, Karasu’muzun Dünya çapında reklamı olması demektir. Tabi bu tip organizasyonların ilçe adına külfeti de olacaktır elbette.

Ne diyelim inşallah herkes sözünde durur da seneye daha güzel bir İpsiz Recep Turnuvasında buluşuruz. Şen ve esen kalın

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!