İLK YARDIM EĞİTİMİ MAYIS’TA BAŞLATILACAK

featured

İLK YARDIM EĞİTİMİ MAYIS’TA BAŞLATILACAK

Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında,”İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü 10 Mart 2016 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez arasında imzalanan protokol ile yürürlüğe girmişti.

PROTOKOL HAZIRLANDI

TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez Başkanlığında Konfederasyonumuz Yönetim Kurulunca belirlenen Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Albunar, Sağlık İşleri Sekreteri Firuz Erdil ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yazlı’dan oluşan komisyon üyeleri Sağlık Bakanlığı bürokratları ile bugün Sağlık Bakanlığı’nda yapılan toplantıda protokolün uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirledi. Toplantıda; “İlk Yardımcı Eğitimi” nin Mayıs ayında tüm illerimizde başlatılması kararı alındı. Karar gereğince Sağlık Bakanlığı bir genelge ile tüm il sağlık müdürlüklerine Mayıs ayında yapılacak kurs için ASKF’lerce belirlenecek ilk yardım eğitimi alacak kişilerin isimleri bildirilecek.Sakarya Askf Başkanlığı da bir açıklamada bulunarak katılacak olanların 10 Mayıs’a kadar müracaatlarını istedi.Askf’nin açıklaması şöyle : “ İlk yardımcı kurslarıyla ilgili bütün kulüplerimiz belirledikleri tercihen en az lise ve dengi okul mezunu olmalıdır.kulüplerimizin 1’er kişiyi fedarasyonumuza 10 Mayıs Salı günü mesai bitimine kadar bildirmelidirler. Kursların başlangıç yeri ve tarihi Federasyonumuzun ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün belirleyeceği tarih siz değerli kulüplerimize

bildirilecektir.saygılarımla Başkan Yaşar Zımba “

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!