İl Hakem Kurulu başkanı Ercan YILDIRIM

Sakarya İl Hakem Kurulu başkanı Ercan YILDIRIM yaptığı açıklamada bir gazetede çıkan art niyetle yazılan haberin gerçeği kesinlikle yansıtmadığını, göreve geldikleri günden bu güne kadar  gazeteci adı altında sürekli gerçek dışı haberler yaparak Sakarya hakemleri arasında bir problem varmış gibi lanse etmeye, takımlarla hakemlerin arasını açmaya çalışıyorlar. Biz ekibimizle bu haberlere itibar etmiyoruz. Hakem ve gözlemcilerimize  yaşanan her şeyi yaptığımız toplantılarda anlatıyoruz. Biz Sakarya hakemliğini daha üst seviyelere taşımak için göreve geldik. Bu bilinçle tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Hakemlik yapmak isteyen genç hakemlerimizle yolumuza devam ediyoruz. Hakkımız da yazılan tüm gerçek dışı haberleri avukatımız aracılığıyla mahkemeye taşıyoruz ve bu sebeple de saldırının artarak devam ettiğini görüyoruz.  Amaçları kurulumuzu ve hakemlerimizi lekelemek olan bu şahsiyetlere bizler kulak asmıyoruz. Mahkemeler sonuçlandığında basın aracılığıyla da yalan haber yapmanın bedelini tüm Sakarya futbol ailesi ile paylaşacağız. İstediklerini yazabilirler. Bizim kimseden gizli saklı yaptığımız bir şey yoktur.

Gündeme gelen Gözlemci sınavı için, göreve geldiğimiz günden sonra o sene vizelerini yeniletmemiş, hakem ve gözlemciliğe yıllardır ara vermiş olan eski hakem ve gözlemciler tekrardan hakem ve gözlemcilik yapmak istediklerini  kurulumuza yazılı dilekçeyle yaptılar. Bizde bu dilekçeleri MHK bölge sorumlularıyla görüşerek Hakem İşleri Müdürlüğüne bir üst yazı ile Sakarya’da hakem ve gözlemci sayısının az olduğunu yeni bir hakem-gözlemci kurs açılması talebimizi ilettik. Mayıs ayındaki koşulara katılamayan hakemlere yeniden vize yenileme sınavlarının yapmayacaklarını 2016 Mayıs ayına kadar beklemeleri gerektiğini bize bildirdiler. Bizlerde mevcut listemizde vizeli olan hakem ve gözlemcilerimizle yolumuza devam ettik. Maç sayısının çok olması sebebiyle mevcut gözlemci ihtiyacımızın giderilmesi adına tekrardan yaptığımız başvuru kabul gördü. Bizde bize dilekçe ile başvuran kişilere ulaşarak gözlemci kursunun açılacağını kendilerine ilettik. Dilekçeyle başvuru yapanları MHK nin verdiği gün ve saatte sınav ve mülakata tabi tuttuk. Hakemlik ve gözlemcilik yapmak isteyen, kriterleri tutan herkesi dilekçeleri ile birlikte SAKARYA İl Hakem Kurulumuza başvurabileceklerini tekrardan hatırlatmak isteriz.

 

 

ERCAN YILDIRIM

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!