İHK ;dernek ,eski hakem büyükleri neredesiniz ?

featured

İHK ;dernek ,eski hakem büyükleri  neredesiniz ?

Sakarya Hakemliği SOS veriyor

Erkan Engin 11 haftada bulunduğu TFF liginde bu güne kadar 2 orta 3 .4 hakemlik aldı. TFF 2 lig hakemimiz Atilla Karaoğlan Türkiye kupasında bir ligte 5 maç aldı. Akranlarının en az maç alanı 7 ,en fazla maç alanı 10 bulduğu söyleniyor. Serkan önsal ile Burak Olcarında  TFF 3 ligte yarıştıkları hakemlerin geride olduğu bir başka istatistiki  biligi olarak önümüze kondu. Bölgesel ligteyuarıdan farklı değil.     ÖZEL HABER( NAZIM AKTÜRK )

NELER OLUYOR ?

Sakarya hakemliği bu gün ki mevcut yapısı içinde hakemlikte üst düzey yarışın dışında kaldı. Erkan Enginin Süper ligten düşüşü ,TFF birinci ligine gerilemesi ,Atilla Karaoğlanın TFF 2 ligine çıkması Sakarya Hakemliğini yukarılara çekmek adına hakemliğe gerekli dinamizmi kattığını söylemek mümkün değil. Bu süreçte Bal ligine hakem vermek ,Ulusal hakemliğe bir hakem taşımak Sakaryaya çok şey katmadığı yalın bir gerçek.

ENGİN VE KARAOĞLAN GERİDE KALDI

Sakaryanın üst düzey hakemi Erkan Engin ile onun bir alt liginde düdük çalan Atilla Karaoğlan MHK den maç almak adına gerilerde kaldılar. 11 hafta geride kalırken  Erkan Engin TFF 1 liginde 2 orta 3 de  4 hakemlik alabildi. Puanları iyi olmasına karşın Atilla Karaoğlan TFF 2 liginde kupada 1,ligte 5 maç alabildi. Karaoğlan 5 maçına gecen hafta gitti. Aldığımız bilgilere bulunduğu Bölgedeki akranları içinde en az maça giden 7 ile en çok 10 maça giden hakemin olduğu  haberine ulaştık.

YARIŞ DIŞI KALINIR

Bu istatiki bilgiler Sakaryayı bırakın yükselmeyi bulunduğu klasmanıda tehdit eder. Bu maç trafiğinde MHK Sakaryaya karşı bu tutumunu sürdürürse devre arası düşünülen yeniden klasman belirlemede  Erkan Engin düşebilir,yükselme beklenen Atillakaraoğlanda yerini zor korur.

GÜN EL ELE VERME GÜNÜ

Bu süreçte yönetimsel anlamda Sakarya hakemliğinin başındakiler iç piyasanın dışına çıkacak adımlar atmalıdır. Gerek İl hakem kurulu, gerekse TFFHGD Sakarya Şubesi yönetimi el ele gönül gönülevererek  bu günden başlayarak  Sakarya hakemliğinin geleceği için ortaklaşa adımlar atmalıdırlar.

NE YAPILABİLİR

Birkere bu ilde Hakemlikte yaşayan efsane olan A.KadirAypekin kapısı çalınmalı. Onun kapısı elde bir demet çiçek çalınmalı. Bitmedi halen reşit çeker ,Erdoğançamlıyurt hayattalar. Biz bu işte yokuz deselerde  sizyinede onların kapısını çalın. Bitmedi Türkiyede ASKF ler illerinde her alanda söz sahibidirler,ASKF bu işin içine itilebilir. Yolun sonu gelmeden Sakarya hakemliği kendi içinde bu durumu masaya yatırıp önce kendileri bir şeyler üretmeliler. Sakaryanın arkasından koşacak birileri mutlaka bulunmalı.

SERT ETKİLİYDİ

Bakın geçmişten bir örnek verelimde bilginiz olsun. Muzaffer sertin Dernek başkanlığı döneminde klasman belirlemelerde Derneklerin MHK düzeyinde  etkileri olurdu. Bunu bu özel habere imza atan Nazım Aktürkteyakınen şahittir.  Bu gün niye olmasın. Özgür Aygün dernek başkanı olarak Genel merkez düzeyinde illerin içinde sevilen ,sayılan başkan sıralamasında Başkan Apturahman arıcının prensi gibi.Öyleyse Özgür başkan bu aşamada topa girecek MHK düzeyinde atağa kalkacak. Nerden başlıyacağının adresi A.KadirAypek olabilir. Eski MHK üyeleri arasında saygınlığı olan A.KKadirAypekin  biryanı hakemlere kırgınlık taşısada o hakemliğe hizmet adına dün vardı , bu günde var olur.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!