‘İhanete uğradım’

“İsmi şampiyonluğa oynar”

Yılmaz konuştu

Sapancaspor’dan kopan İsmail Yılmaz basın mensuplarına konuştu. Sapancaspor’un, Sakaryaspor’dan sonra ilk akla gelen takım olduğunu dile getiren başarılı çalıştırıcı Yılmaz “Sezona başlarken çok büyük yönetim, tarihi yönetim sözlerine katılmıyorum. Geçmişteki başarılara imza atan değerli büyüklerime saygısızlık yapmış olurum. Sapancaspor her yıl olduğu gibi ekonomisi ne olursa olsun ismiyle şampiyonluğa oynar. Bu yıl da aynı şekilde belediye başkanımız Özcan Özen’in büyük destek verdiği bu oluşuma değerli isimlerin de yer aldığı görülmüştür. İş adamlarından Faruk Bayraktar, Adil Köseoğlu, Vecdi Akyol, Fatih Fil, Serkan Aydın gibi değerli isimler, ayrıca yine Sapanca’da belediye başkan adayı olan Cengiz Çetin başkanlığında güçlü bir yönetim oluşturuldu.

‘Yükümüz ağırdı’

Yeşil-beyazlı yönetimin kendisini tercih etmesiyle sezon hazırlıklarına başladıklarını belirten Yılmaz “Yükümüz ağırdı. Asla başarısızlığa yer yoktu. Üstümde baskı fazlasıyla oluşmuştu. Dolayısıyla sezona başladık ancak doğru oyunu oynayamıyorduk. Tabii ki bu yönetimde bazı sıkıntılara neden olmuştu. Zamanla aldığımız skorlarla seyircimizi ve yönetimimiz memnun etmeye başlamıştık. Her şey iyi giderken yönetim tarafından bir memnuniyetsizlik vardı. Fikir uyuşmazlığı illaki olacaktı.

‘Şahsıma hakaret’

Devre arasına gelirken oyuncu grubum son maçlara doğru inanılmaz bir çıkış içinde, iyi skorlarla seyircimizi ve yönetimimizi memnun etmişti. Geldiğimiz noktada hoca olarak artık önüme güvenle bakıyordum. İkinci yarı hazırlıklarının hesaplarını yaparken son gün başkan ve as başkanla birlikte oturduğumuzda kimler gidecek kimler gelecek mevzusu olurken, hiç etik olmayan, hiç gündemde olmayan ben, gece saat 20.00’de yönetim kurulu toplantısı gerçekleştiğinde spontane gelişti denilmesi beni masaya yatırmaları şahsıma yapılan en büyük hakaretti.

‘Etik bulmuyorum’

Bir Sapancalı olarak bunu aska hak etmediğini dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, “ Bırakın hoca olmayı insan olarak bunu hak etmedim. Bu olayı etik bulmuyorum, zalimce buluyorum ve ihanetle ve satışla suçluyorum. Oradaki insanlar bana ihanet ettiler saydığım isimler hariç. Faruk Bayraktar, Adil Köseoğlu, Vecdi Akyol, Fatih Fil ve Serkan Aydın’ı ayrı tutuyorum.

Şube Sorumlusuna tepki

Yılmaz: Akyazı’ya 6 atıyorum Akyazı kötü. Demirspor’a yarım saatte 4 atmışım rakip takım beklediğimiz gibi çıkmadı diye hep takımımızı ve aldığımız sonuçları küçük gördüler. Futbol Şube Sorumluluğuna atanan Cenk diye biri var. Takımı bölmek için her şeyi yapmıştır. Kadro dışlı bırakılan oyuncularla kahvaltı yapması, benim işlerime karışmasına tepki göstermem bu arkadaşımı ve bazı yöneticileri rahatsız etmiş. Ayrıca bu arkadaş profesyonel top oynarken Sapancaspor’den istediği parayı az bulduğu ve peşin istediği için Sapancaspor’a gelmemiştir. Genel Kaptan Yücel Ayvar da beni satmıştır. Ayvar’a çok güveniştim ancak maalesef o da beni sattı. Ona yönetimden para aldırdım. 10 Bin Tl’ye yakın yaptığı harcamalardan dolayı para çıkarttırdım.”

Çetin’e yakışmadı

Kısa süre önce Sapanca’da belediye başkan adayı olan kulüp başkanı Cengiz Çetin’e bu yapılanları yakıştıramadığını dile getiren Yılmaz, “Bu duruş hiç yakışmadı. Yönetim Kurulu’na altyapısı önceden hazırlanmış bir şekilde sunmakta, bu kaos ortamını iyice gererek iplerin koparılmasına neden olmuştur. Kendisi bu konuda zayıf kalmıştır. Değil belediye başkanlığı, daha Sapancaspor’u yönetemeyen bir başkan derhal istifa etmeli. Saydığım isimler haricinde hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum.” * Ömer SARICA

‘Hakkımı helal etmiyorum’

Şahsına yapılanların insanlık dışı bir hareket olduğunu söyleyen Yılmaz, “O akşam karar alındığında apar topar sanki ertesi gün öğlen namazına cenaze yetiştirirler gibi haber getirdiler. Bu hiş hoş bir şey değil. Ben Sapanca’nın evladıyım. Kaldırmıyorum ve hakkımı da helal etmiyorum. Yaşadıklarım bunlar. Abartılı bir şey söylemişsem bu bana haram olsun. Kimseyi karalamıyorum, kimseyi de suçlamıyorum. Para vermek güç demek değildir sadece. Bu iş sadece sevgi ve yürek ister.

‘İhanete uğradım’

Gelişen olayların insanlıkla alakası olmayan olaylar olduğunu vurgulayan Yılmaz, Bana yapılanları başkasına yapmasınlar. Yazıktır, günahtır… Sapancaspor’a hakkım helaldir… Oyuncu grubumu içerden bozupta bana karşı dikilen oyuncularımı da affediyorum. Onlara da hakkım helaldir. Ben başkan ve yönetim tarafından ihanete uğradım. Satıldım. İhanete uğradım. Şuan inanılmaz bir kaos var Sapanca’da. Son söz olarak Sapancaspor’un cefakar taraftar grubu Haramiler’e her zaman yanlarımda  olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!