Hoş geldin Mert

featured

Hoş geldin Mert

Kar nedeniyle verilen bir haftalık ara, Amatör futbola olan hasretimizi iyice arttırmış. Bunu geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarda duyduğumuz heyecan sayesinde anladık.

4 Şubat Cumartesi günü Karasu Sentetik Sahadaydım. Hava futbol oynamak için mükemmel, zemin sanki çarşaf gibiydi. Karasuspor ile TÜVASAŞ Demirspor arasındaki maç aynı mükemmellikte geçti. Rakibine oranla daha atak ve koordine olan Karasuspor’un 3-1 kazandığı maçta en çok dikkati çeken isim Mert Marangoz’du. ‘Atom karınca’ lakabıyla bildiğimiz Mert’e ‘Hoş geldin’ diyorum.

Ligin ilk yarısında, Hendek deplasmanında sakatlanan Mert kardeşim, sahalara öyle bir döndü ki ‘Maşallah’ demek şart oldu. Aman nazar değmesin. Mert’in 3 aylık hasreti sonunda sahada çok çalışması, Karasuspor’un galibiyetini getirdi. Bu arada Karasuspor, tıpkı sahilimizdeki azgın dalga misali zoru seviyor. Bunu, ikinci yarıdaki zor maçları kazanarak gösteriyor.

Karasu, geçtiğimiz Cumartesi günü adeta futbol karnavalına sahne oldu. Karasuspor’un ardından sahne alan Karasu Güvenspor da taraftarları mest etti. Kırmızı Grubun son sırasından kurtulmaya çalışan Pazarköy Eğitimspor karşısında harika bir futbol sergileyen Güven, 9-0 kazanarak yoluna devam etti. Sonuç olarak ilçemiz Karasu, futbol adına keyifli bir hafta sonu geçirmiş oldu.

Sözünü etmeden geçemeyeceğim bir diğer takım ise Karasu Kültürspor. 1nci Amatör Lig Kırmızı Grupta yer alan Yeşil-Beyazlı ekibimiz, bu haftada farklı bir galibiyete imza atarken grubunda liderliğini devam ettirdi. Çok kez yazdım; ilçemiz gerçekten de futbolu seviyor. Bazen bu sevgi ölçüsüzce olunca, tribünlerden hoş olmayan sözler duyabiliyoruz. Bu hafta sonu da bazı maçlarda misafir takımın antrenörlerine ve futbolcularına yönelik küfürlü tezahüratlar vardı. İşte bu tezahüratlar, Karasulu taraftarlara yakışmadı. Özellikle futbolcuları uyarmak için, her kulübeden çıkışında küfür yiyen, Demirspor Sportif Direktörü Mehmet Ali Çalışkan isyandaydı. Bu galiz küfürler nedeniyle haklı olan Mehmet Ali hocamın yerinde olmak istemezdim. Öte yandan Demirspor, çok genç bir takımla sahadaydı.

Sonuç olarak Karasuspor ligin ikinci devresine üç galibiyet ile başladı. Bu da gösteriyor ki yapılan transferler yerli yerinde. Tabiri caizse cuk oturmuş. İlk devre ile ikinci devrede oynadığı futbol arasında gözle görülür bir fark var. Tam bir takım oyunu. Genç antrenör Behçet Durak, yardımcıları Recep Eşkin ve Fikri Yılmaz ile takımın ağabeyi olan, kısacası kulübün anlam itibarı ile her şeyi durumunda bulunan yönetici Hasan Özkan şampiyonluğa çok inanmışlar. Sezon sonunda şampiyonluk sevinci yaşayacaklarına inanıyorum. Bu yolun sonunda Allah utandırmasın.

Biraz da Sakaryaspor’dan bahsetmek itiyorum. Şan şöhret yetmiyor Bunu Pazar günü kendi sahamızda lider Afjet Afyon ile oynadığımız maçta bir kez daha gördük. 2-1 mağlup ayrıldığımız maçta, özellikle kadro dışı bıraktıklarımızın eksikliğini gördük. Yaklaşık 20 bin taraftar önünde bekleneni veremeyen Sakaryaspor’da, Talha ve Ferhat’ın neden, niçin oynatılmadığını halen merak ediyorum. Bir de Canberk var. Böylesine yetenekli ve çalışkan bir futbolcu, mutlak surette tekrar geri kazandırılmalı. Direk şampiyonluk uzaklaşsa bile en azında Play-Off yolunda sekteye uğramadan gerekli önlemler alınmalı diye düşünüyorum. Şen ve esen kalın.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!