Her eve maske Büyükşehir’den

featured

200 kişilik ekip yola çıktı

Her eve maske Büyükşehir’den

Koronavirüsle mücadele kapsamında hazırlanan çantalarla şehrin tamamına maske ulaştıracaklarını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Hammaddeyi temin ettik, makinalarımızı kurduk ve üretime başladık. Bugün de 200 ekip arkadaşımız ile birlikte ev ev maske dağıtımına başlıyoruz. Şehrimizin tamamında tüm hanelere maske ulaştıracağız. Sağlıklı günler Sakarya” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, koronavirüsle mücadele kapsamında hazırlanan çantalarla şehrin tamamına maske ulaştıracaklarını açıkladı. Büyükşehir ve SASKİ bürokratlarının hazır bulunduğu basın toplantısında Başkan Ekrem Yüce’nin yaptığı açıklamaların ardından oluşturulan 200 kişilik ekip, planlanan program dahilinde dağıtıma başladı. Koronavirüs ile mücadeleyi tüm kararlılıklarıyla devam ettirdiklerine değinen Başkan Yüce, tüm şehre maske dağıtımını en hızlı şekilde gerçekleştireceklerini ve tüm hemşerilerine ulaştıracaklarını dile getirdi.

Titiz çalışma

Koronavirüs salgınına karşı vatandaşlarımızın huzuru ve sağlığı için Büyükşehir olarak yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “İlk vakanın görüldüğü günden itibaren Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Dezenfekte çalışmalarımızı ilk günden bu yana sürdürüyoruz. Şehir merkezimizde ve tüm ilçelerde dezenfekte çalışmalarını gerçekleştirebilmek için araç filosu oluşturduk ve çalışmaları titizlikle gerçekleştirdik. Toplu taşımada ise ulaşım şoförlerimiz düzenli olarak sağlık kontrolünden geçiyor. Sosyal mesafeye uygun oturma düzenini araçlarımıza uygularken ayrıca bazı güzergâhlara ek seferler koyduk. Araçlarımızda maske dağıtımı gerçekleştirmeyi ihmal etmedik” dedi.

Koronavirüs ile mücadelemiz devam ediyor

Başkan Yüce, “Şehrimize karantinaya alınmak üzere gelen toplam bin 800 kişinin ulaşımını Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdik. Cezaevinden tahliye olan vatandaşlara da ulaşım hizmeti sağladık. Sağlık çalışanlarımıza kısıtlı günlerde ev ve iş arasında ulaşımlarını sağladık.  Tedbirler kapsamında evlerine gitmeyen sağlık personeline sıcak yemek desteği sağladık. Bu çalışmaların yanı sıra zabıtalarımız sosyal mesafe kurallarına uymayanlar için sıkı denetimler gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyemizin bazı hizmet binalarına termal kameralar yerleştirirken şehir merkezi ve 16 ilçede vatandaşlarımız tarafından yoğun şekilde kullanılan noktalara dezenfekte otomatlarını yerleştirdik” dedi.

 

 

3 milyon maske dağıttık

Başkan Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak şu ana kadar 3 milyon maske dağıttık. Maskelerin bir kısmını şehrimizdeki imalatçılardan bir kısmını şehir dışından bir kısmını ise bağışlar yoluyla temin ettik. Maskeleri, toplu ulaşım araçlarında, kamu alanlarında, pazar yerlerinde ve muhtarlarımız aracılığı ile vatandaşlarımıza ulaştırdık.

Maske üretimine başladık

“Maske tedariki konusunda zaman zaman bir takım müşkülatlarla karşı karşıya kaldık.Temin konusunda bir takım imkânsızlıkları gördük.  Taşıma suyla değirmen dönmez felsefesi ile kendi maske imalathanemizi kurduk. İmalathanemizde kullandığımız bir makineyi kendi imkânlarımızla temin ettik. Diğer makinenin kullanım hakkını bir iş adamımız bize tahsis etti. Malzeme üreten fabrikalarla temasa girdik. İlk etapta Antep’te bir maske üretim fabrikasından 1 milyon adetlik maske bezini imalathanemize intikal ettirdik. Bir iş adamımız şehrimize Antep’ten getirilen maske bezini hibe etti. Biz tekrar kumaş almak için gerekli çalışmaları devam ettiriyoruz” dedi.

Her haneye maske dağıtacağız

Yüce, “Maskelerimizin yapımı için 60 kişilik ekip oluşturduk. Ekiplerimiz maskelerin yapılması ve paketlenmesi ile ilgileniyor. Ürettiğimiz maskeleri ise 200 personelimizle yarısını şehir merkezimizde ve yarısını ilçelerimizde olmak üzere bugünden itibaren dağıtmaya başlıyoruz. Hazırladığımız paketlerin içinde her aileye 20 adet maske, dezenfektan çok sevdikleri Sakarya’yı resim ve bilgilerle daha iyi tanımaları için kitapçık ve broşür  bulunuyor. Her haneye bir paket ulaştıracağız. Paketlerimizin şehrimize hayırlı olmasını ve inşallah bu sürecin bir an önce atlatılmasını diliyorum. Büyükşehir Belediyemizin vatandaşlarımızla her zaman el ele iç içe olduğunu belirterek tüm hemşerilerimize sağlıklı günler diliyorum” dedi.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!