Hendek’te Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Hendek’te Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ protokolü gereğince Hendek’teki öğrenciler , Beden Eğitimi Derslerini Hendek Gençlik Merkezindeki Yüzme Havuzunda yüzme öğrenerek işliyorlar.

Yüzme Bilmeyen Projesi Kapsamında Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2020 yılında İl genelinde 54 bin, Hendek’te ise 12 bin öğrenciye Yüzme Öğretmen için tüm imkanlarını seferber ediyor. Hendek Gençlik Merkezindeki Yüzme Havuzunda start alan projede ilk olarak Hendek Noksel İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri suya girdi.

Hendek Gençlik Merkezine servislerle getirilen öğrenciler, Yüzme Havuzda yüzerken, sinema, dart, okçuluk, oyun dünyası gibi etkinliklerinden de  faydalanıyorlar. Hendek İlçesinde öncelikle 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı Yüzme Bilmeyen Projesi kapsamında öğrenciler , yüzme öğrenip , Hendek Gençlik Merkezindeki diğer etkinlik alanlarını kullanarak, hem eğlenip hem dinleniyorlar. 7-26 yaş arası tüm gençler, Gençlik Merkezlerinde önümüzdeki dönemde açılacak olan kurslardan, tüm sanatsal ve sosyal faaliyetlerden ücretsiz olarak faydalanacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ; “Salonun tahsisini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere,  Hendek İlçesindeki tüm yöneticilere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!