Havuz doldu taştı

featured

Havuz doldu taştı

Sakarya Yüzme Havuzunda düzenlenen Türkiye Şampiyonası Ön Eleme ve İl Karması Seçmeleri açılış seremonisi yapıldı. Yüzme müsabakalarına ilgi bir hayli büyük.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Yüzme Federasyonu ‘nun ortaklaşa düzenlediği Turkcell Açık Yaş Kısa Kulvar Ön Eleme, Milli Takım Ön Eleme, Türkiye Yıldızlar Yüzme Şampiyonası Ön Eleme ve Sakarya Yüzme İl Karması Seçme Müsabakaları Sakarya Yüzme Havuzunda yapılıyor.

Türkiye Şampiyonası ve Yüzme İl Karması seçmelerinin açılış seremonisinde konuşan Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ; Sakarya Yüzme Havuzu yine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. 2011 yılında hizmete açılan Yüzme Havuzundan ülkemizi uluslar arası arenada temsil edecek sporcular çıkması en büyük temennimiz.Türkiye Şampiyonasına ve İl Karması Seçmelerine katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, ayrıca çocuklarının spor yapmalarında gösterdikleri fedakarlıktan dolayı da velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum“ dedi.

Yüzme Şampiyonasını Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ile birlikte takip ederek seremoniye katılan AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz ; Yüzme şampiyonasına katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu belirterek,şampiyonaya katılan tüm sporcu, antrenör, idareci ve hakemlere başarılar diledi. Dünya 5ncisi Down Sendromlu Milli Yüzücü Fatma Çağla Demir ve şampiyonaya katılan sporcular ile yakından ilgilenen Yavuz, sporcu velileri ile de sohbet etti.

408 sporcunun katıldığı müsabakalar nefesleri kesti. 120 sporcu ise İl Karmasına seçilmek için birbiriyle yarıştı. Bayanlar 200 metre serbest stilde 8 yaşta Duru Teziş birinci, Azra genç ikinci, Öykü Ünal üçüncü,  9 yaşta Sırma Güler birinci, Eyşan Nas Tabanlı ikinci, Elif Ecren Çetin üçüncü, 10 yaşta Fatma Sinem Atay birinci, Beril Ceren Öztürk ikinci, Firdevs Özlem Özkaptan üçüncü, 11 yaşta ise Zümra Sınır birinci, Sudenaz Balcı ikinci, Tuana Kasap üçüncü oldu.

Erkekler 200 metre serbest stilde 8 yaşta Yiğitcan Yılmaz birinci, Hasan Atay ikinci, Eymen Can Orman üçüncü, 9 yaşta Metehan Uslu birinci, Uygar Kuşak ikinci, Mustafa Melikşah Yan üçüncü, 10 yaşta Aybars Turgut birinci, Yağız Efe Bolat ikinci, Ömer Faruk Özenç üçüncü oldu.

Bayanlar 400 metre serbest stilde 8 yaş ve büyüklerde Nisa Selcan Yılmaz birinci, İlgin Başar ikinci, Gül Dilara Cebe üçüncü, 13 yaş ve büyüklerde Reyhan Betül Küçük birinci, Meltem Rahvanlı ikinci, Duygu Kıratlı üçüncü oldu.

Erkekler 400 metre serbest stilde 8 yaş ve büyüklerde Mert Avcı birinci, Kerem Pehlivan ikinci, Ömer Serbest üçüncü, 13 yaş ve büyüklerde Batuhan Ecrin Pınar birinci, Mehmet Ekrem Engin ikinci, Ali Gaffar Çakar üçüncü oldu.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!