Hala muhteşem açılış konuşuluyor

featured

Hala muhteşem açılış konuşuluyor

Sakaryasporun GS ile yaptığı açılıştan elde kalan gelir yeşil siyah kasaya ilaç gibi geldi. Duyuyoruz ki Yeni Atatürk stadına BJK de gelecekmiş. Gelirse ne olur, kasa ikinci kez mutluluk çığlığı atar. Açılıştan kalan paranın karşılığında 650 bin tl ( Eski parayla 650 Milyon) Allah bereket versin. Büyülü açılış akşamı, tribünlere ve de şehre verdiği pozitif enerjinin anlatımı hala sürüyor. Birde BJK gelirse varya ..Yeni kurulan kadro için olumlu konuşanlarla ,olumsuzluk kapısını açık bırakanlar arasında çok bi fark yok. Ancak yeni yönetimin özel açılış hamlesi herkesten alkış aldığını buraya özel bir not olarak düşmek gerek. İş bilenin , kılıç kullananınsa eğer ,yeni genç yönetim ilk icraatıyla beğeni topladı. Futbol takımımı ayağının tozu ile şampiyon bir takımın karşısına çıkanları eleştirmek vede övmek için önümüzde henüz futbol verisi yok. Beklemek gerek.

ÜYELİKTE DEVRİM

Sakaryalı Şansal Büyüka GS ile oynanan özel karşılaşma sonrası yeni yönetime üyelik adına yapılan yeni atılımı devrim olarak nitelemiş. Artık bundan böyle herkes gidip Yeşil Siyahlı ekibe üye olup , Kongre delegesi olabilecekmiş. En bunu Şansal Büyükada’n öğrendim. Sonuç olarak Büyük anın devrim diye nitelediği üyelik konusundaki kolaycı yaklaşıma imza atan yeni yönetimi bu yönüyle de alkışlamak gerek. Umarım Sakarya sevdalıları üyelik konusunda diyarlı yaklaşım sergilerler. Böyle olancada yeni yönetim çekişmelerine heyecan gelir. Şansal Büyüka ben üye olup Sakaryasporun kongre üyesi olacağım diyor, siz ne diyorsunuz?

NEREDE O ÇİLEK TRANSFERLER

Bu sene Süper ligde sönük bir transfer sezonu yaşanıyor. Neden? Artık uçaklar Esenboğa’ya ,sabiha gökçene inmiyor. Çilek transferler olmuyor. EEEEEEEEEEEE geçmişte hovardaca işler yapar, reklam transferleri yaparsan, yabancıya hakketmediği türden oluk gibi dolar akıtırsan ,bir gün gelir dere yatağı bir gün gelir kasa boşalır. Aynı bu gün ki iktidar gibi. Üretim yok, tüketim var. Fabrika yok, tarım yok ,istihdam yok. Ne var ? Yol var ,tünel var, hastane var, inşaat var.( Dışarıya milyar dolar borçlar var).Bunlar sadece ihtiyaç karşılar. Üretim olmazsa ,İthalatı değil, ihracatı artıramazsan dış borç altında ezilir, büzülürsün. Bunlar olmayınca yönetim şeklin değişse ne olur, değişmese ne olur. Hani  Başkanlık sistemi ile her şey düzelecekti. Düzelmedi, düzelemez. Hem günün iktidarı ,hem takımlar takımlarda kendilerine çeki düzen vermez ,alt yapıya önem vermez, genç, geleceği olan oyuncu Bulup çıkartmak adına çok çalışmazsa ,bizim evin futbol mutfağı UEFA denetiminde kurtulamaz. Kısacası ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin. UEFA diyor ki ,üretmeden alamazsın. Hesapını kitapını bilmeden  Sana verdiğim krediden fazlasını harcarsan bende sana transfer yasağı, yetmedi Avrupa yasağını kapına asarım diyor. Sıkıysa dediklerini yapmayın. Nitekim yapamıyorlar. NOT Biz düşünceyi kaleme alırken yine de uçaklar inmeye başladı. Ancak bu sefer gelenlerin bir çoğu kiralık formülü kapsamında  iniş yapıyorlar.

TEKNİK ÇALIM

Karaaptiler Akınspor kısa bir süre yeni sezon için yeni bir teknik adamla anlaştı. Bu teknik adamın ismi benimde onay verdiğim Aydın Özmert ti.  Duydum ki Öz mert kardeş K.Akına çalım atıp , sıktığı eli unutarak yeni bir futbol kapısına ayak basmış. İsyan halindeki Karaaptiler Akın sporlu dostlar beni arayıp Aydın Özerktin Harun usta ile anlaştığını duyurdular. Ben buna teknik adam çalımı diyorum. Maalesef bu dünyada bunlar sıkça yaşanıyor. Bu nedenle de hem teknik adamlarımız ,hem de yöneticilerimiz bu tür alışverişlerde doğru duruş ergimeleri gerekir diye düşünüyorum. Demek ki çalım sadece saha içinde atılmıyormuş, saha dışın dada her türlü çalım atlıyor. Bu olay beni böyle bir düşüne içine yuvarladı.

TEK ADAM,TEK LİSTE

Yaşar Zımbanın karşısına rakip çıkmadı. Kısa sürede Amatör futbolun vitrininde sivrilen isim olmayı başaran ,kendisine karşı olanları bile yanına almayı başaran bir Başkan fotoğrafı ile, popilitesi büyüyen Yaşar Zımba artık bu koltuktan kolay kolay inmez. ASKF de ilk kez tek liste çıktı karşımıza. Oysa geçmişteki ASKF seçimlerinin hikayesi içinde Rahmetli Hüseyin Kamanın karşısına çıkmayan kalmamıştı  bu ilde. Kama rahmete erdikten sonra ufak bir Kuzey rüzgarı, İslam Bozkurt rüzgarı esti o kadar. Zımbanın başarılı icraat resmi karşısında bu rüzgarın önü çok çabuk kesildi.  Yaşar Başkanının yeni listesinde, gecen seçimde listeye girenlerin bir çoğu dışarıda kalmış. Bana göre bu listedeki isimler gecen listenin de daha yükseğinde isimlerle donatılmış. Kim bunlar diye bana sormayın. İsim verirsem hem yeni seçilenlere hem de liste dışı makalanlara ayıp olur. Sonuçta bu bir hizmet yarışı. Tek adam rahatlığındaki Yaşar Zımba bayağı temizlik yapmış. EEEEEEEEEE olacak o kadar. Uyanık Başkan Yaşar Zımbanın Eli artık eskisinden daha güçlü. Şimdilerde ona rakip olmak değil ,onun listesinden yönetime girmek moda olmuş. Umarım ASKF nin bu yapısından dünden daha iyi hizmet çocukları doğar. Tebrikler bay Zımba umarım tek adamlık büyüsüne kendini fazla kaptırmazsın.

Foto Yaşar zımbalı yeni ASKF yönetimi

HEY GİDİ KOCA HALİL HEY

Bu şehrin sporda, siyasette zamanın en etkin isimlerinden olan Muhasebeciler ve mali müşavirler odasında Başkanlık yapan Halil Kocacık, bu dünyadan ahirete göç yolculuğunda 27 Temmuz itibarıyla 14 yılı geride bırakmış. Yaşıtım ,aynı dönem oyuncular grubunda yer aldığım Halil Kocacıkla yaşadığım anıların hangisini anlatayım ki. Oğlum Barışın Yıldırımlı günlerinde onu ona verdiği eli nasıl unuturum. Bu şehrin insan dinamiklerinden olan Halil Kocacık bu dünyadan erken ayrıldı. Karasudan ölüm haberini aldığım gün nasıl sarsıldığımı, Salko camiye gelene kadar döktüğüm gözyaşlarını o gün ki gibi hatırlıyorum. Müthiş kalabalığa sahne olan caminin o gün ki hali ve koca Halil’in omuzlarda ebediyete göç edişinden bu yana on dört yıl geçmiş. Hayat su gibi akıp gidiyor. Bizde şimdilik bu hayatın içinden su içmeye devam ediyoruz da, nereye kadar? Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar enim olsun. NOT SS-GS Maçında Son on beş dakikada Fatih Terimin gözüne giren Emircan Seçkinin çıkışını, Tora yasadan çıkan kulübü yönetenlerle ilgili son düzenlemenin izleri bi dahaki Salı Sofrasında.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!