Hakem ve Gözlemciler Evi açıldı

featured

Hakem ve Gözlemciler Evi açıldı

Hakem ve Gözlemciler Tesisi’nin açılışında konuşan Başkan Toçoğlu, “Spor yapılabilecek alanların çoğaltılması, her zaman önceliklerimiz arasında oldu. İlçelerimize sentetik sahalar kazandırdık. Amatör spora destekler sunduk. Şimdi de hakemlerimize tesis hediye ediyoruz. İnşallah, yaklaşık 300 hakem ve gözlemcimiz bu tesisten faydalanabilecek. Hayırlı olsun” derken; Milletvekili Uncuoğlu, “Hakemlerimiz bu tesisle hem meslek içi eğitimlerinde hem görevlerinde büyük ilerlemeler kaydedeceklerdir” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’ne tahsis edilecek Hakem ve Gözlemciler Tesisi’nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Açılışta AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, MHK Eski Başkanı Mustafa Çulcu, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, hakem camiası ve STK temsilcileri yer aldı.

 

Şehre değer katan yatırımlar

Sporun her branşına önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Orhan Bayraktar; “Sporun gelişmesi ve geleceğimizin teminatı gençlerimize spor yapabilmeleri için büyük yatırımlar yapıyoruz. Bu tesiste bu bakış açımızın bir ürünü. Bu tesis şehrimizin spor yaşamına büyük katkılar sağlayacaktır. 315 metrekarelik tesisimizin içerisinde idari salonlar, kafeterya ve toplantı salonu bulunuyor. Hakemlerimizin faydalanabileceği güzel bir mekân oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak sportif alanda yaptığımız bütün yatırımların şehrimize değer katacağına büyük bir içtenlikle inanıyoruz” diye konuştu.

 

Hakemler için tarihi bir gün

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Sakarya Şube Başkanı Özgür Aygün, “Böyle bir ev sadece bizim kuşağın değil, bizden önceki kuşaklarımızın da en büyük hayaliydi. Yıllarca kendimize ait böyle bir yuvanın hayalini kurduk. Böyle bir ana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun önderliğinde şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesis ile birlikte Sakarya hakemliğinin çıtasını yükseklere taşıyacağımıza inanıyoruz. Sakarya hakemliği için tarihi bir gün. Bu gerçekleştirilen büyük projeler içerisinde küçük bir adım olabilir ama bizler için çok büyük bir adım. Bu camia bize uzattığınız bu sıcak eli hiç unutmayacak ve size her zaman minnet duyacaktır” dedi.

 

Başkan Toçoğlu’na hizmet teşekkürü

İl Hakem Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım, “Türkiye’de eşi benzeri olmayan bu tesisi bizlerden hiçbir karşılık beklemeden camiamıza armağan eden sporun ve sporcunun dostu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” derken; Hakemler ve Gözlemciler Derneği Bölge Sorumlusu Süleyman Güneş, “Tüm belediyelerin Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni örnek alarak böyle bir tesisi hakemlerimize kazandırmalarını istiyorum. Burası ile birlikte Sakarya hakemliği kalkınacaktır” dedi.

 

Hakem camiasına hayırlı olsun

Hakemler ve Gözlemciler Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, “Bir yıl önce Sakarya ziyaretimizde böyle bir tesisin hakem camiasına kazandırılacağının müjdesi verilmişti. Bu tesis Türkiye’de belediyeler tarafından yapılan ikinci tesis. İlkini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 90’lı yıllarda İstanbul’da yapmıştı. Bu tesis bağımsız hakem ve gözlemciler için. Spora verilen önem burada kendisini gösteriyor. Yeni stadyumlarda inşa ediliyor. Türkiye’de 36 stad hizmete sunuluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Hakemler büyük ilerleme kaydedecek

AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Bu güzel tesisin nice hizmetlere vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Türkiye’de ilerleme kaydedildikçe eksikliğini daha fark edemediğimiz hizmetler hayata geçiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nu ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hakemlerimiz bu tesisle hem meslek içi eğitimlerinde hem görevlerinde büyük ilerlemeler kaydedeceklerdir” ifadelerini kullandı.

 

Spor önceliklerimiz arasında yer aldı

Programda konuşan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, her konuda olduğu gibi, spor konusunda da, popülizme kaçmadık, kısa vadeli düşünmedik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, alt yapıya önem verdik, sporun tabana yaygınlaştırılması için çaba gösterdik. Spor yapılabilecek alanların çoğaltılması, her zaman önceliklerimiz arasında oldu ve önceliklerimiz arasında olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

Spora önemli desteklerde bulunduk

Başkan Toçoğlu, “Birçok ilçemize, söz verdiğimiz gibi, sentetik saha projeleri kazandırdık. Sakaryaspor’un altyapısına Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesislerini kazandırdık. Ayrıca Sakaryaspor’un tüm altyapı sorumluluğunu üstlendik. Yine Akyazı İlçemizde inşa ettiğimiz spor tesisi örnek tesislerden birisi oldu.  Amatör spora ciddi desteklerimiz oldu. Üst lig mücadelesi veren göz bebeğimiz Sakaryaspor’a her türlü desteği sağladık. Şehir olarak takımımızın başarısına odaklanmış durumdayız. Basket takımımız spor camiasına yeni bir dinamizm getirdi. Basketbol takımımız şampiyonluk için parkeye çıkıyor.  Buradan her iki takımımıza da başarılar diliyorum.”

 

Hakem camiasına hediye

“Bizler Sakarya’nın bir spor şehri olduğunu biliyoruz ve bu bilinçle çalışıyoruz. Sapanca ve Taraklı ilçelerimizde yeni sentetik sahalar için düğmeye bastık. Bugün de ülkemiz hakem camiasına önemli bir hediye kazandırıyoruz. İçerisinde 160 kişilik Konferans salonu; Toplantı salonu; Eğitim salonu yer alan; son derece modern bir tesisi, siz değerli hakemlerimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tesisimizin, hakem camiasının tüm ihtiyaçlarına karşılık verecek düzeyde olduğunu, memnuniyetle ifade edebilirim. İnşallah, yaklaşık 300 hakem ve gözlemcimiz bu tesisten faydalanabilecek. Hoşça vakit geçirebilecek.”

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!