Hakem camiası 2019-2020 Yeni Sezonuna Yeni Atatürk stadında merhaba dedi

featured

Hakem camiası 2019-2020  Yeni Sezonuna  Yeni Atatürk stadında merhaba dedi

Plaket yağmuru

Sakaryada Futbol Cumartesi günü yeni sezona merhaba diyecek. Futbol stardına kısa bir süre kala Hakem camiası gecen yıl olduğu gibi yeni sezona Derneğin organize ettiği açılışla, yine yeni Atatürk stadında merhaba dedi. Ulu Önder Atatürk ile tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından başlayan daha sonra istiklal marşıyla devam eden , BŞB Başkanı Ekrem Yücenin son anda katıldığı açılış akşamında ilk konuşmayı TFFHGD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Öztürk ,daha sonra yeni İHK Başkanı Özgür Aygün yeni sezonla ilgili düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar. Daha sonra  ASKF Başkanı yaşar Zınba, TFFHGD Genel başkanı Abdurrahman Arıcı, Vali Yardımcısı  Halil Serdar Cevheroğlu  ve açılışa yoğun programı nedeniyle geç gelen BŞB başkanı Ekrem Yüce  açılışın ruhu ile ilgili olarak konuşma yaptılar.

PROTOKOLDE KİMLER VARDI ?

Sakarya Vali yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Ekrem Yüce BŞB ( İşleri nedeniyle geç geldiği için en son konuşmacı olarak açılışın rengi oldu) TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, TÜFAD başkan ı Tamer İlacan, Futbol İl temsilcisi Tezcan Demir, Eski MHK Başkan yardımcısı Mustafa Culcu, Bursa eski Mhk üyesi Salih Turktunc ,GSİM Arif Özsoy ,Adapazarı Belediye Başkan yardımcı Fatih Çelikel ,Yalova ve Bursa Dernek başkanları, MHK ikinci Bölge sorumlusu, eski Sakaryaspor Başkanı Vedat Yaşlıca, Sakaryasporun bu gün ki Başkanı İbrahim Nalbant  Sakarya Hakemlerinin açılış gününe renk katan konuklardı. Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da davetli olmasına karşın işlerinin yoğunluğu nedeniyle  ,MHK Sakarya Bölge sorumlusu Yunus Yıldırım açılışa katılamayan davetliler listesinde yer aldılar. Hakemlerin yeni sezon açılışı yine verilen kokteyl ile son buldu.

KİMLERE PLAKET VERİLDİ ?

Dernek yönetimi tarafından organize edilen açılış akşamında genelde plaket alanlarla , plaket verenler aynı kişilerden oluştu. Hakem açılışında Abdurrahman Arıcının kızı Buse Arıcı yada ,İHK Başkanı Özgür Aygün’ün plaket vermesi  akşamın rengiydi. hakemlerin açılış akşamında Sakarya Vali yardımsı ( H. Serdar Cevheroğlu) ,BŞB Başkanı Ekrem Yüce, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı, Adapazarı Bel. Başk yar. Fatih Çelikel, GSİM Arif Özsoy, Eski MHK Başk Yar. Mustafa Çulcu, Bursa eski MHK üyesi Salih Türktunc, Bursa ,Yalova ve Bilecik Dernek Başkanları, Büyük şehir spor daire başkanı İ. Şerif Aykaç, eski Sakaryaspor kulüp Başkanı Vedat Yaşlıca, Futbol İl temsilçisi Tezcan Demir ,TÜFAD Başkanı Tamer ilacan ,Saha Komiserleri derneği başkanı Mahmut Güzel, Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Boz, Amatör Sporcular derneği Başkanı Ömer Bektaş,  Eski Hakemlerin açılışta olanlarına ( Rıfkı Gökbulut, Zeyyat Tokuz, Hüseyin Sezek, Orhan Eser, Hasan Gökdemir) plaket verildi. Bu arada Dernek başkanı Ahmet Öztürk ile İHK Başkanı Özgür Aygün’de plaket alanlar kervanında kendilerine yer buldular.

ZImBA MHK Yİ HEDEF ALDI

Hakemlerin açılış akşamında ASK Başkanlığının yansıra Sakarya sporda ikinci başkan konumunda olan Yaşar Zımba uzun konuşmasıyla dikkat çekti. Hem Sakaryasporşa ilgil hemde Hakemlerle ilgili konuşan Yaşar Zımba ,Sakaryaspor konusunda ,Sakaryasporun dört maç seyircisiz oynamasına neden olan taraftar grubuna sitemde bulundu. Yaşar Zımba ayrıca her yıl değişime uğrayan MHK lerin el değiştirmesi sırasında bir çok zorlukla karşılaştıklarının altını çizerken ,değişime uğrayan MHK lerin göreve gelir gelmez illerdeki İHK leri değiştirme eylemlerinin Sakaryada baş ayırttığını MHK nin önüne şi,kayet olarak koydu. Yaşar Zımba bu sezon başında MHK nin bu konuda kendilerini çok uğraştırdığının dikkat çekti.  Zımba , Sakarya olarak yine de uyum içinde çalışabilecekleri bir kurul oluşması adına verdikleri mücadelede ,yine de Sakarya’da futbolun iyi yönetilmesi adına, uyumlu çalışabilecekleri bir İHK nin geldiğini belirtti.

ARICI İÇİNİ DÖKTÜ

Sakarya Hakemliğinde bu gün itibarıyla gerek yeni Dernek başkanı, gerekse İHK Başkanı gibi bu işi iyi yapabilecek kişiler var diyerek söze başlayan TFFHGD Genel başkanı Apturahman Arıcı , Biz Özgür Aygün’ü dernek başkanlığından İHK Başkanlığına geçiş için izin verirken , bu akşamdan itibaren ondan çok iyi hizmetler beklediklerine vurgu yaptı. Bir Doktor olarak , eski bir hakem olarak, eski bir Milletvekili olarak, eski bir MHK üyesi olarak  başka bir hedefin peşinde olmadığına dikkat ceken Abdurrahman Arıcı ,TFFHGD Genel başkanı olarak ,Genel bazı Dernek çatısı altında yaşanan  olumsuzluklarla sonuna kadar mücadele edeceğini, yanlış yapanlara hem Hakem camiası içinde, hem de hukuk yoluyla gereken cevabı vereceklerini ,Sakarya’dan birilerine bir mesaj olarak iletti.

SPORCU VALİ YARDIMCISI

Hakem ve Gözlemciler derneğinin açılışında son konuşmacı olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ,TFFHGD Başkanı Apturahman Arıcının spora kazandırdığı bir isim çıktı. Bu gün için TFF nin Temsilci kadrosunda yer alan H.Serdar Cevheroğlu  Arıcıyı  Yozgatta tanıma fırsatı bulduğuna vurgu yaptı.Vali Yardımcısı H.Serdar Cevheroğlu ,Sakaryanın futbolda marka şehir ,futbol tarlası bir il olduğuna dikkat çekerken ,bu futbol tarlası bu gün için kurumaya yüz tutmada ,ayağa kalkıp yükselişe geçmesi adına hep berabere el birliği ile çalışma yapılabileceklerinin altını çizdi. Vali yardımcısı Cevheroğlu Sakaryasporunda mazisine dönmek adına ayaklanabileceğini düşündüğünü, bu konuda ellerinde var olan imkanları bu uğurda devreye sokabileceklerinin sinyalini verdi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!