Haftanın yeşil Siyah analizi

featured

Haftanın yeşil Siyah analizi

Sakaryaspor’un yeni transferlerine medyadan alkış üstüne alkış var. Bu transferleri yapan Başkan İsmail Gürses neredeyse öpücük yağmuruna tutulacak. Gürses Başkanda bu ilgi ve alakadan sonra havalanmış, hedefimiz yenileşen kadro ile TFF Birinci ligine çıkmak demiş. Tabi ki Başkanların hedefi büyük olacak.  Bu davranış biçimiyle de Taraftarın heyecanına  ortak olacak. Üstüne üstlük benim takımım iyi diyecekte, bunları o diyecek. Bana gelince yapılan transferlerin fizik yapılarını beğendim. Hepsi  filinta gibi maşallah. Umarım resimlerin içinden iyi futbolcu modelleri çıkar. Birde çekilen kura sonrası gruba bi baktım. Gördüğüm takım manzaraları beni ürkütmedi dersem, yalan söylemiş olmam. TFF 1 lig getirisi olan bi lig ligde olmak herkesin rüyası.  O rüya içinde iyi kadro ,iyi oyuncu grubu şart. Biz bu oyuncu grubuyla bu rüyayı gerçekleştirebilirmişiz? Hayal satan olmak istemem  ,sadece şunu demek isterim. Zor dostum zor, hem de çok zor. Ancak karamsar düşüncenin üstünü şu sözlerle örtmek isterim,futbol oyunun içindeki zorluklar aşılmak için vardır. Bazen futbol topunun döndüğü alanların içinde çok iddialı gözüken takımlar  diye bilinenler saf dışı kalırken  ,hiç şans tanınmayan bir takım bir bakmışsınız ipi göğüslemiş.  Karamsar olmak içinde ,umut kanatları takıp, erkenden TFF 1 ligindeyiz demek içinde ,çok ama ,çok erken. Bunun hazırlık süreci var,hazırlık süreci içinde önümüze konulacak futbolcu bilgileri olacak. Belki bu süreçte gidenler ,belki, bu süreçte gelenler, belki bu süreçte hayal kırıklığı yaratan imzalar askıya alınacak. Nedersiniz Haftanın yeşil siyah analizini bu kadarla sınırlı tutup, yeni gelişmeleri  takip etmeye başlayalım mı ?

MORAL YÜKLÜ  DEMECLER

Sakaryaspor  TFF 1 lig yolculuğunun ilk çalışma perdesini Cumartesi günü Rüstemlerde açtı . Yeni otobüs, yeni umutları Rüstemlere taşırken, her zaman olduğu gibi büyükşehir Belediye Başkanı yeşil l siyah kostümü ile oradaydı. Zeki Başkan hedef  TFF 1 lig derken , sürecin içinde ,her konuda Sakaryasporun yanında olacağız demiş. Sezon başları bizim Başkanım ağzından bal damlar. Bu konuda ondan çok fazla aykırı sözler duymadık bu güne kadar. Sakaryaspor teknik sorumlusu Osman Özdemir’de ilk çalışma günü içersine, lig falının içersini sularken ,  biz bu lige fazlayız  demiş. İyi demiş ,güzel demiş.  Bu  düşünceden etkilenmemek ne mümkün. İnşallah Osman hocanın bu tespiti  lig boyunca yeni stadın içinde gelişir büyür , bizi arzu edilen yere taşır.

HÜSEYİNE ÜZÜLDÜM

Sakaryasporun TFF 3 liginde transfer yasağına takılı olduğundan beri bizim alt yapının içinden üst yapıya gelen kaleci Hüseyin bana göre sabrı geniş , örnek gösterebilecek bir Sakarya sporlu. Kim gelirse gelsin o bunu der t etmedi. Hep Yeşil Siyah futbol kompartımanın da ikinci sınıf mevkide nöbet tuttu. Allahlı var ona iş düştüğü zaman çokta sırıtmadı . Ancak bu serçelerde  ilersin içinde çok güven veren kalecilik çıkışı sergileyemedi. Buna karşın hizmetlerinin karşılığı git kendine takım bul denilmeden , Yeşil Siyah yuvanın çilekeşi olarak ona bir şans daha verilebilirdi. Profesyonellikte bunlar var ama ,sizden çok şeyler istemeden hep hizmet eri olarak, saha içinde az ,saha dışında daha çok nöbet tutan bu kardeşin gönderişinde gönlüm buruk kaldı. Unutmayın bu çoçuk gecen yıl kale, zorunlu olarak ona kaldığı anlarda, buna Olimpiyattaki Finalde dahil, çok fazla sırıtmadı. Umarım bu ayrılık sonrası Hüseyin’in eldivenleri ,dışarıda kendini ispatlayacak bir futbol yuvası bulur. Hizmetlerin için, sadakatin için teşekkürler Hüseyin diyerek seni uğurlamak isterim.

BAŞKAN SALLAMA GEREĞİİ YAP

Başkan İsmail Gürses gecen hafta içinde Sakaryasporun transferde hedeflerini açıklarken alt yapıyı da diline dolamış. Son beş yıldır alt yapıdan üst yapıya oyuncu taşınmadığını  ,alt yapının bu konuda verimsizliğine dikkat çekmiş. İyi güzel, haklısın Başkanda  neden ağlanıyorsunuz ki. Gücünüz yetiyorsa  üst yapıya katkısı olmayan yerin sorumlularını alın ,bu konuda ,gazete sayfalarında sallamayı bırakıp,  gereğini yapında, meydan Başkan görsün. Geldiğinden beri Ekrem Karaberde ki teknik kurmayları ateş hattında tutuyorsun da ,icraat nerede ?

HAKEMLER HAKEMLER HAKEMLER

Sakarya hakemliği lime lime eriyor. Vizyonu olmayan yönetim kadroları  Sakarya hakemliğinin yükselişine el veremediği, MHK nin   8 Temmuzda açıkladığı klasman imtihanı sonuçları sonrası belli oldu. Düşmesine kesin gözüyle bakılan Erkan Engin hakemliği sayesinde değil ,Metin Tokat’ın ,Serdar Çakırın himayesinde  olmanın karşılığını yerini koruyarak  gördüğünü söyleyenler ,bu camianın içinde yaşıyor.. C klasmanına yakın Levent Gümüşlere nin orta hakemlik kapısından dönmesi hem Sakaryanın hem de Levent Gümüş derenin şansızlığı veya yalnızlığı olarak bir kenara not edilmeli. Bölgesel Hakem olarak sadece Anıl  Garan’ın  ,kadınlar da Sinem Çetinin yükselmesi  koskoca Sakarya için ne ifade eder ki. Hakemlikle alakası kalmayan Müjdat Dumanın düşeceğini bilen kurnaz düdük olarak , klasmanının dondurması olası Levent Gümüş dere çıkışının önünü kesen bir hamle olduğu Hakem camiasında seslendiriliyor. Ben olsam füzeli yer işgal eden bu kardeşi MHK ye şikayet eder C klasmanı için Sakaryanın oraya bir isi yerleştirmenin hesapını kitapını yaparım. Ama yapamazalar ,çünkü onların bu gücü yok. Zaten güçsüz oldukları için Sakarya’nın klasman hakemliği buralara taşındı. Atilla Karaoğlanıın birinci yılda TFF 2 liginde kalması azda olsa bir tesellidir hakem camiası için. Hakemliğine ve de kişiliğine olumlu gözlerle baktığım Karaoğlan için, bu yıl çıtayı yükseltme yılı olmalıdır.

BORUSSİA DORTMUND VE KONBİNE

Hükümetin spordaki şakşakçı kanalının bir programda  kombineler konusunda yaptığı bir karşılaştırma dikkatimi çekti. Efendim Almanya’da Borussia   Dortmund’un satışa çıkardığı 45 bin kombine biletten sadece 66 bilet kalmış. O biletleri de yönetim sattırmamış. Biliyormuşsunuz  diyor yandaş spor kanalındaki yorumcusu, o kalan 66 kombine bilet için yaklaşık 45 bin kişi müracaat etmiş. Bu örnek neden veriliyor ? Bizde neden kombine satışları çok düşükmüş. Yandaş kanal yorumcuları na buradan seslenmek isterim. Kardeşler siz  aynadaki gerçek ekonomik resminize bakmıyormuşsunuz be. Size göre Türkiye her konuda uçuyor ama kazın ayağı hiçte öyle değil. Siz hiç Almanya  ile Türkiye’yi, İngiltere’yle –Türkiyeyi, Hollanda ile Türkiyeyi  aynı ekonomik kulvarda dans ettirebilirmişsiniz ? Önce kalite, sonra ekonomi bu işin iki anahtar sözcüğü. Bunlardan sizde varmı ki ? Almanyada  ,İngiltere de bırakın şampiyonluk maçlarını küme düşme maçları bile ful dolu tribünler önünde oynanıyor. Onlar futbolun bir oyun olduğunu,seyir zevkine hitap ettiğini   biliyorlar, biz biliyor muyuz ?  Bu konuya Sakaryasporun kombine satışlarının önümüze koyduğu rakamlara bakarak tekrar dönmeye çalışacağım. Son sözlerim günümüz Türkiye’sini  sadece futbolda değil, eğitimde ,ekonomide ,gelişmişlikte dışarıyla kıyaslamak sadece yandaşların işi olur.

OLGUN MANZARA

30 yıla merdiven dayamış  Olgunlar futbol turnuvası bu yılda sahne aldı.  Geçmişin yüzü suyu hürmetine ,ancak geçmişin olgun güzelliği ile uzaktan yakından ilgisi kalmayan Olgunlar futbol turnuvasına topallaya topallayada olsa birkaç akşam gittim. Belki eskiye özlem duyan ,yeni Türkiyeye bir türlü alışamayan biri olarak ,maç yönettiğim,futbol oynadığım bu organizasyondan çok şey beklemiş olabilirim, ançak görülen köy klavuz istemez ,bu organizasyonun okul idaresinin tekeline girdikten sonra havasının kaçtığını ben dahil herkes söylüyor. Gelirinin büyük bölümünün fakir öğrencilere burs olarak verilmesinin dışında ,bu günki olgunlar bana hiç ama hiç çazip gelmiyor. Ben eski olgunlarımı istiyorum. Ben bu işin organizasyonunu daha iyi yapacak kurum veya kişileri göreve davet ediyorum. Türkiyeye mal olmuş,bu konuda ün yapmış bir organizasyonun bu denli küçülmesine gönlüm el vermiyor.

OLGUN ŞEHİT ( Abanoz Ali)

Olgunların içine ateş düştü. Futbol sevdalısı , Futbol delisi Ali Abanoz ,hayatının en fazla iligi alanı içinde olan Futbol topunun peşinde koşarken kalbine yenik düştü. Yaşı kemale ermiş oyuncuların  sağlıklı olarak Olgunların içinde olması bu dramatik ölümle beraber ortaya çıksada ,ben bu işin sağlık kontrolü bölümünün kontrol altına alınacağına inanmıyorum. Bizde sağlık raporu işi sadece olgunlarda değil, Amatör liglerimizde gösterişten ibaret. Hakemlik yıllarımda maçını yönettiğim Ali Abanozun ölümü ,İnsan hayatını en ucuz olduğu günümüz Türkyesin de çok ses vereceğini düşünmüyorum. Bu düşünceler içinde çok sevdiği futbolun içinde , futbol topunun peşinde koşarken aramızdan ayrılan Ali Abanoza Allahtan rahmet ,sevenlerine baş sağlığı dilemek işitiyorum. Olgun organizatörler , heyecanı biten bu organizasyonda başka Ali Abanozlar ölmesin diye bir tedbir önersiniz  sizin önünüze koyarken ,bu konuda atacağınız Olgun adımları takip edeceğim. Eğitime katkı güzelde , bir insan hayatı her şeyden çok ama çok daha önemli. Bu tür sürpriz ölümlere mukadderat kostümü giydiremezsiniz.

EY TÜFAD

Sakaryada U 13 ler bitti, şimdi Türkiye’ye açılım yolu kapalı olan U 12 ler ligi oynanıyor. Alt yapı liglerinin içindeki hareketliliğe saygı duyarız da takımların yarışmacı kimliğine karşı dururuz. Bu ligler futbol eğitiminin ana kumanda merkezidir. Şampiyonluklardan ve de galibiyetlerden çok futbol eğitimi ön planda olmalı. Bu liglerde görev yapan teknik onlara iletildiğini biliyoruz. Amma velakin buna karşın bu karşılaşmalarda kenar yönetimlerin küçük yaş grubu oyunculara istenilen ölçüde davranmadığını bize ilgili olanlar anlattı. Bizde bize iletilen şikâyetleri TÜFAD yetkililerine iletiyoruz. Küçük yaş gruplarında görev yapan teknik adamlar içinde ,sportmenlik dışı davranış içinde ,bu yaş grubunda başarıya endeksli ,yarışmacı antrenörlerin dikkati çekilmeli.  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim ol

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!