Hafta Ortası ( Volkansız olmazsa vay halimize)

Gözlem

Hafta Ortası ( Volkansız  olmazsa vay halimize)

Sakaryaspor ilk yarıda deplasmanda yendiği Bodrumu evinde yenemedi. Takke düştü kel gözüktü misali yeni oyuncuların resmi ,takım oyunu ,Teknik adamın sıkıntılı maç için, devreye girdiği anlar herkes tarafından kaleme alındı. Kimi kalemlere göre Volkanın yokluğunda hücum zenginliğimiz iflas etmiş. Doğrumu? Kanatlar sıfır orta ile oynadığına göre Volkanlı  Sakaryasporun daha iyi olduğunu ,onunla beraber kanatlardan uçma zenginliğinin daha fazla olduğu gerçeği bizimde önümüzde duran futbol gerçeği. Ancak benim anlayamadığım bir şey daha var ,bazı oyuncu eksilmelerinde kadroya alınan alternatif oyuncular ne alemde? Turgay An Of maçında attığı nefis golle bende iyi intiba bırakmıştı. Amma velakin baskılı oyunda  ,skorun mutlaka değişmesi gerekirken oyuna etkisinin çok fazla olmadığını Bodrum maçında gördük. Aykut Güz Bodrum maçında savuma anlayışının üstüne ofansif oyun anlayışını katamadığını gördük te, bana göre bu çocuk gördüğüm yeniler içinde en iyisi. Sol kanatta hücuma yönelik isim olarak alınan Nurullah dağaşanı tam 86 dakika seyrettim. Bazen savunmaya yardımda gördüğüm bu kardeşi , hücumda hiç ama hiç göremedim. Bana göre bu kardeşi  takıma alanlar bu şehirde çok sorgulanır. Özetle Sakaryasporun erken iç saha puan kaybı hem futbolculara , hem de teknik kadroya  ilerleyen haftalar için bazı futbol bilgileri bırakmıştır diye düşünüyorum. Giden iki puan ın neden gittiği iyi araştırılırsa bu açık ilerleyen haftalarda kapatılır. İkinci yarı için üç maçta elde edilen yedi puan ilk yarıya göre bir puan üstte seyrediyor.

FUTBOL DARP EDİLİYOR

Karların  eriyip , sahaların  futbola geçit verdiği gecen hafta iki futbol evinden darp haberin geldi. Yine hakemler hedefte. Bir Süper ligte, bir klasman liginde  ,bu ilin iki iyi hakemi takım oyuncuları tarafından hırpalandı. Aslında darp olan , aslında hırpalanan Sakarya Amatör futbolu. Futbolun vahşet kısmında olanlar ,  kabadayılıkla hakemlere bu yoldan göz dağı verenler şunu iyi bilecekler, bu yoldan prim yapıp hakemlerin gözünü korkutamazsınız. Sadece yaptığınız vahşice futbol dışı eyleminizle anılırsınız. Sakaryada Hakem sorunu yok. İyi yönetilmeyen , kendi içlerindeki sevgisizlikle savaşan bir camia var. Buna karşın onlar Sakaryada futbolun yükünün altından bir vesile kalkarlar. Gerek Karapürcekte  Hacıkışlalı bir oyuncunun Burak Olcara ,gerek Erenlerde Nuriosmaniyeli bir oyuncunun Murat başa yaptığı darp  ,şiddete yönelik eylemler kimseye artı değer puan getirmez. İlgili olanlar bu işin üstüne benzinle gitmesinler  ,ilgili olanlar bu yapılanların bedeli neyse onu hakkedenlerin önüne koysunlar. Ceza bir yerde sorunu çözmesede , çaydırıcı olmak adına ilk etapta  izlenebilecek bir yoldur. Talimatlar harfiyen uygulanırsa , sahalara sevgi tohumları ekilirse  biz bu işten hep beraber sıyrılırız. Bu olayları yapanlara ben el uzatmam. Hele hele bunları yapanların sabıka dosyaları kabarıksa benim futbol gönlüm onlara kapalı olur. Hele hele Hacıkışlalının tecrübeli , efendi bildiğim Yüceli sahada hakemin gırtlağına sarılıyorsa ona olan,saygımında defterini dürer bir kenara iterim. Onlar herkese örnek olacak bir yaşta bu yaptıklarını kendi futbol gönüllerinde bir sorgulasınlar. Nuriosmaniye Başkanı ASKF yöneticisi. Futbola hizmet kurumunun başındaki bir yöneticinin takımından bir oyuncu hakem darp ediyorsa   orada ben değil Mustafa başkan bir kere değil bin kere düşünmeli ve gereğini yapmalı.

İSMET CENGİZ  GELDİ, HOŞ GELDİ

Sakaryada Hakem camiasındaki kurumlar arası soğuk savaş aldı başını gidiyor. Ne Dernek İHK yi, nede İHK derneği seviyor. Selamsızlar bandosu gibiler. MHK nin Sakarya ya bakan sorumlusu nu, Sakaryaspor Bodrum maçındaki görevi nedeniyle Sakarya’ya  geldiğini ,basın tribünü önünden gecen İHK Başkanı ile Dernek Başkanı Özgür Aygün’ün ona hoş geldin demek adına önümden koşar adım geçtiklerinde, uzatılan eller eşliğinde  İsmet Cengiz’i  fark ettim. Ne konuştular, kim ne dedi ,sonuç bildirgesinden ne çıktı ,umurumda değil. İsmet Cengiz şunu bilsin, Sakaryada sevgi yok. Sakaryada saygı yok. Sakaryada taraflar birbirini yemek adına çalışıyorlar. Günün İHK sinin kontrolünde olan Hakemler  ,kurul üyeleri dün bize selam verirken, bu gün yanımızdan geçerken, bizi  görmezden geliyorlar. Hoş görmelerini de istemem. İçinde ki sevgi yapmacık olanlar bize selam verse ne olur, vermese ne olur.  Büyüklerine saygısı olmayanlar ,gün gelir büyüdüklerinde saygı görmezler. Bu gün Hakem tarlasına ekilen kin nefret  tohumu İsmet Cengiz’in yumuşak ,gelin barışın ,gelin birbirinizin yanında olun sözleri ile beslenemez. İsmet Cengize, bu camiayı çok iyi bilen Nazım Aktürk notunu birileri ona iletsin. Sakaryada hakemlerin birbirleriyle derdi yok, bu derdi onların başına bir grup Hakem ve günün İHK si sardı. Onlara güvenen MHK de bu işe tuz biber ekti. Bakın iddia ediyorum ,günün dernek karşıtı İHK si gitsin, Sakarya Hakemliği bayram yapar ve eski günlerine adım atmak adına, herkes birlikte adım atmaya, birlikte kucaklaşmaya  başlar. Sakarya Hakemliğinin birbirini sevmesi için bu ufak operasyona ihtiyacı var. Bunu da ben değil MHK yapar.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!