Gürses ve Hacı Murat

featured

Gürses ve Hacı Murat

İsmail Gürses bu sefer gecen yılın hatalarını bir kenara bırakmış gözüküyor. Kendi imalatı yanlışlardan doğrulara dönmesi, doğru adımlar atması, yanındaki ekibine güven duyması , daha fazla ateşlenmeyen ilk anlardaki  transfer hamleleri .Mevcut oyuncular içinden bazılarıyla yola devam etmeme kararı , Rüstemlere doğan ilk Yeşil Siyah olumlu transfer  ışığı dersek fazla abartmamış oluruz.Büyük hayal kırıklığı  Fahri Taftandan sonra, ligin bitimine doğru yaşlılık sentromun dan dolayı beklenen verimi veremeyen  Murat Hacıoğlu ilede yolların ayrılması , Gürsesin iç transferdeki  en önemli doğruları arasında yer  alıyor. Murat Hacıoğlununda Allah’ı var, giderken şehri Emiri ziyaret etmesi ,iyi kaptan anılarını genişletmesini ,onun artıları arasına koymak gerek. Gün ola harman ola misali Murat Hacıoğlu ilk anlarda sergiledği büyük Kaptan imajını ikinci yarıda yedek kulübesinde geçirsede ,yine de TFF 2 ligini gören takımın kaptanı olarak Yeşil Siyah futbol anıları içinde kendine yer buldu.

DIŞ TRANSFER

İçerde büyük ölcüde işlem tamam gibi. Ya dışarısı ? İşte orası için isim çok, içraat yok. İcraat olmadan önce uyarıyoruz. Dışardan içeriye taşıyacağınız oyuncu grubu nokta yerlere çuk diye oturmalı. Gecen senenin yanılgısından uzak ,TFF 1 ligine taşınacak Yeşil Siyah Futbol gemisi için ince elenip ,sık dokunmak zorunda. Öyle transferler yapılmalı ki, ikinci transfer dönemi çare olmaktan çıkartılmalı veya o sürece  transfer adına çok az sıkıntı taşınmalı.

BARCELONA   GELMİŞ
Dünya futbolunun marka değeri en yüksek takımı Barcelona Sakaryaspor alt yapısı için girişimde bulunmuş. Bu ne derece doğru ,bu  nasıl gerçekleşecek? Barcelona  gerçekten bizim evin futbol mutfağına talip mi ? Gerçekten Barcelonanın bu projesi içinde olanlar mı ,Ekrem Karaber tesislerinde olacaklar? Geleceğin futbolcularını bulmak adına ,Dünyayı  tarayan,  gelişmiş bir  futbol düşüncesi olan  Barcelona ismi nin  Sakaryayla anılması , gazetelerin spor sayfalarına da  çok iyi malzeme oldu . Daha önce Sakaryaspora yük olduğu için Belediyeye devredilen  ,bu devir işleminden sonra ,eskiyi aratan, sönük çalışma düzeni içersinde kalan Alt yapının, yeniden el değiştirmesi  benim için fark etmez. Bu işin içinde gercekten, ama gerçek ten  Barcelona olursa da bana da heyecan verir.

KARAMAN IN FUTBOL  IŞIĞI

Karaman Adapazarı tesisleri İbrahim Aygün Başlkanlığında günün moda akımı stad ismine takıldı. Karaman Arenada bu sezon futbol hikayesi içindeki resim de, futbol başarısı bayağı öne çıktı. Bu arada belki İbrahim Aygün üzülecek ama Cumhurbaşkanının talimatıyla Stadlardaki Arena isimleri kalkıyor. Neyse  biz dönelim konu başlığımızın içini doldurmaya. Adapazarısporda Süper ligde son anda Bala çıkmanın tatlı keyfinin üstüne birde alt yapıdan gelen başarılı sonuçlar eklendi. Bu alanda içerdeki başarı ,dışarısı ile taclanmasada, U 16, U 17 ve U 14 lerdeki  çıkış İbrahim Aygün Başkanlığındaki Adapazarısporun  futbol keyfine lezzet katmıştır. Umarız alt yapıdan gelen başarı içinden yukarıya çıkan oyuncu isimlerinide burada yazmak bize nasip olur. Adapazarısporun elindeki imkanların için den doğan bu futbol resmi ,günlük başarılara değil, istikrara koşarsa ,gelen başarılar içinden yukarıya oyuncu taşınırsa değerini bulur. Sakaryada kupa kaldırmaksa aslonan ,kaldırılan kupalarda emeği olanları kutlarız olur biter.

BÜYÜK TESBİT

Büyükşehir Belediyer Başkanı Zeki Tocoğlu TFF 2 ligine çıkış sonrası daha işimiz bitmedi,Sakaryaspor buradanda TFF Birinci ligine çıkacaktır diyerek Yeşil Siyah resim v ermiş.  Büyükşehir Belediye Başkanına gecmişten bir tesbitini buradan ona postalamak isterim. Antalyada Mardandaki Final sonrası TFF birinci ligine çıkan Sakaryaspor şöyle bir tesbitte bulunmuştu, Bu takıma takviye yapılmazsa ,TFF birinci liginden düşer  demişti. Bizimde sıkca dillendirdiğimiz  bu tesbit bir futbol gerceği olarak kapanan Kanal 54   arşivinde yer alıyor. O günlerde Sakaryaspora uzanmayan ,yeterince testek olmayan Belediye Başkanın da düşüşte payı vardır. O günlerde akıl verenler  bu günde aynı yoldan gönül okşuyorlar. Gecmişte eğer sakaryaspora gereken önem verilseydi biz bu gün buralarda TFF 2 ligine çıktığımız için göbek atar pozisyonda olmazdık. O nedenle  Büyükşehir Başkanına diyoruzki ,eğer sakaryaspor futboldaki Yeşil Siyah hikayesi içinde çıkış için mola vermeden yola devam edecekse, Şehri Emir pozisyonundaki Büyük Başkan tesbitinin içini, dünden daha fazla testekle doldursunda bir görelim.

NECİP İNSAN

Necip Beşiktaştan başka takım yüzü görmemiş ,Beşiktaşla bütünleşmiş bir oyuncu. Klasını tartışabilirsiniz ,yetersizliğini tartışabilirsiniz. Futbol zaten eleştiri kültürü ile yuvarlanan bir oyun. Gecenlerde onunla ilgili gönül oksayıcı bir habere ulaştım. Ramazanda oruclu idmana çıkan , kazandığı şampiyonluk primlerini şehit ailelerine bağışlayan Necipin b u duyarlılığı Siyah beyaz renkler içinden çıkıp gönlüme yerleşti. Ben bu konuda yardımsever futbolcu gruplarlarının içinde bildik tanıdık isimlerin olduğunu biliyorum. Necip bu konuda önüme çıkan ne ilk nede son halka olacaktır. Bizim gecmişten kalan kültürümüzdeki ,inanc ,yardımseverlik bu güne özel bir şey değil. Yardım ederken nereye yardım edeceğimizi iyi bilmek gerek. Bunun içinde Necipi doğru yardım tercihinden ötürü gönülden kutlamak isterim.

ASKF VERMİŞ GAZI

Sakaryasporun TFF 2 ligine çıkışı sonrası başarıyı paylaştırmaya devam edenler kervanına bizden sonra ( Yani Bendenizden sonra ) ASKF  yazılı bir açıklama eşliğinde katılmış. Bir farkla ben aslan payını İsmail Gürsese uzatırken onlar tutmuşlar Büyükşehir Belediye Başkanını göklere çıkarmışlar. EEEEEEE nede olsa Futbola  hizmet kapısının bir numaralı isminin baş harfleri Z.T . ASKF bu açıklamayla her telden  gaz vermiş.  Siyasete göz kırpmıış,onun emrindeki Belediye Başkanında gönlünü okşamış.Yaşar Başkanı kutluyorum  oyunu kuralına göre oynamak adına kısa sürede bayağı uzun yol almış.

KAMA GİDELİ ÜÇ YIL OLMUŞ

Beni ASKF koltuğundan ancak Ölüm ayırır diyen vede dediği gibi bir kaza sonrası  aramızdan ayrılan Hüseyin Kamanın yaşama veda edişinin ardından tam üç yıl geride kalmış. ASKF Başkanı için ne yaptı bilemem ,onun adına ne düzenler bilemem ,ancak şu gerçek ki ölmeye gör. Öldükten sonra bir süre senin için gözyaşı dökerler sonrasında sen ahret adresinde yapa yalnız kalırsın. Umarım sevgili Kama yattığı yerde huzurludur. Öyle veya böyle tarlasından mısır ,sofrasından yemek yedik.  Öyle veya  Hüseyin Kama aklının yettiğince bu ilin futboluna hizmet verdi. Ben ölümünün üçüncü yılında saygıyla sevgiyle nu anıyorum. Bu vesileylede sevenlerine ,ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum.

ZINBA DAN YENİ HAMLE

Amatör Futbolda eski  sistem yıprandı,yeni heyecan için ,yeniden Sakarya futbolunu ayağa kaldırmak için yenileşmek gerek diyen Başkan Yaşar Zımba gecen hafta içinde Sakarya Basınına bu konuda düşündüklerini açık bir dille ifade etti. Eskiyi bir kenera koyup, yeniyi hemen devreye sokmak kolay olmaz. Elit ligten tutunda ,alt yapı gruplarına gelecek olan yeni uygulama ,yeni fikstür düzenlemesini planlamasının kamuoyunun vereceği reaksiyonları beklemek gerek. Değişimler zor olur. Ancak eğer yapmayı düşündüğünüz uygulama için Spor kamuoyunun önüne sağlam verilerle çıkarsanız bu işte bir adım öne çıkabilirsiniz. Bize göre Yaşar Zımba futbolun geçmiş hali içinde ne gibi eksikler varsa hepsini iyi tesbit etmiş. Haft içinde bu konuda yazdım çizdim. Ben ASKF nin önümüzdeki sezon için atacağı yenilik taslağına el veriyorum. Gercek ten tembel bir yapı içinde olan Amatör futbolun her yüzüne yeni futbol proğramı yüklenmeli.

ALMANYA VE BİZ

Türkiye de futbolda seyreden sayısı gittik ce azalıyor. Özellikle FB nin tribünlerinin deyim yerindeyse sinek avlaması bayağı düşündürücü. Ülkemizin seyirci potansiyeli en yüksel takımı olan FB deki bu düşüş  içinden yola çıkarak dışarıya bir bakalım. Almanya, İngiltere ,İspanya, Hollanda  ve Belçika ligleri sezona ful başlıyor,ful bitiriyor. Bu işin içinde hem ekonomi,hem kalite kol kola geziyor desekmi acaba ? Bol bol yeni stad yapıyoruz ama tribünler boş. Demekki mesele yeni stad yapmak değilmiş. Gecen hafta içinde Hürriyetten   Mehmet  Y.Yılmaz bu konuya parmak basarak bir alt yapı maçından seyreden sayısı vermiş. Biliyormusunuz  U 19 larda bizde Bursaspor-Altınordu maçını  75 kişi izlemiş. Bu maçtan bir hafta önce ise Almanyada   Borisia  Dortmun –Bayern  Munih U 19 yaş grubu Final maçını ise 33 Bin 450 Biletli seyirci izlemiş. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!