GÜREŞTE KÜME DÜŞTÜK

GÜREŞTE KÜME DÜŞTÜK

Birçok efsane güreşçi yetiştiren Sakarya’nın Türkiye 1. Güreş Liginde temsilcisi bile yok

Türkiye kulüpler finalini 5 kez final oynamış ve 3 kez şampiyon olmuş ve ayrıca Türk grekoromen Milli takımının yarısını teşkil eden efsane Şekerspor ve onun efsane isimleri Erol Kemah, Yusuf Yazıcı, Yusuf Sarı, Suat Aydın, Halil Güngördü, Ahmet Güngördü (Rahmetli), Yavuz Erçoban, Kenan Çınar (Rahmetli), Feramuz Tunç (Rahmetli) Secati Eker, Fehmi Sarı gibi bir çok uluslar arası ismi sunmuş Sakarya güreşi can şu anda çekişiyor.

ADI BİLE YOK

22 takımdan oluşan Türkiye Güreş Liginde esamisi okunmazken Ankara (9) İstanbul (3) Kahramanmaraş (2) Amasya, Erzurum,  Tokat, İzmir, Kocaeli, bursa Antalya veAdana temsilcileri yarışıyor. Yusuf Sarı, Yusuf Yazıcı ve Suat Aydın, il temsilcisi Secati Eker in gayretleri ile Halk eğitim Merkezlerine kısıtlı imkanlarla takım kurup, büyük bir fedakarlıklarla Sakarya da güreşi ayakta tutmak için gayret gösteren isimler.

ÜVEY EVLAT

Kendilerine üvey evlat muamelesi yapıldığına inanan Güreşe gönül verenler Sakarya belediyeler, futbol ve  basketboldan başka hiç bir branşa yardımcı olmadığı ve bu ”peygamber sporu ve ata sporu ”olan branşa adeta ”üvey evlat” gibi baktığı çok aşikar olup,güreşe bu kadar emeği olan insanları dolayısı ile üzmektedir.

ea5aeea4390348cfbc263c3042340eff46dee4e05b7a4d9ab094298a35d42d05

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!