Göztepe-Sakaryaspor: 0-1

featured

Spor Toto 1.Ligdeki ilk galibiyetini sezonun ikinci haftasında Altınordu deplasmanında alan Sakaryaspor, o maçtan bugüne kadar oynadığı 7 deplasman maçını kaybetmişti. Yeşil Siyahlılar, Göztepe deplasmanında 1-0 kazanarak 147 gün sonra deplasman kabusunu bitirmiş oldu.

Sakaryaspor, Spor Toto 1.Lig’de ikinci devreyi bugün İzmir deplasmanında açtı.  Yeşil Siyahlılar, kardeş kulüp Göztepe ile Gürsel Aksel Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Müsabakanın ilk devresini 0-0 eşitlikle kapanırken ikinci devrede daha etkin bir oyun sergileyen Sakaryaspor ikinci yaradı yakaladığı bir çok pozisyonu değerlendiremedi. Yeşil Siyahlılar, karşılaşmanın 80’inci dakikasında kazandığı penaltıyı Kassongo ile gole çevirdi 1-0 Kalan bölümlerde skoru koruyan Sakaryaspor ligde 147 gün sonra deplasmandan galibiyet ile döndü

Dk 13 Serkan Odabaşoğlu’nun cezası sahası dışından sert vuruşu kaleci Ekrem’de kaldı

Dk 14 Sağ kanattan gelişen Göztepe atağında çizgiden kale sahasına yapılan ortada Yasin boş pozsiyonda topa dokunamadı

Dk 22 Sol kanattan yapılan ortada İsmail Köybaşı ceza sahası içerisinde kontrol ederek vuruşunu yaptı. Direkten dönen topta oluşan karambolde Tuğbey’in vuruşunu kaleci Furkan Köse kurtardı.

Dk 35 Ali Akman’ın ceza sahasının sağ tarafına verdiği pasta İsmail Köybaşı topla buluştu. İsmail’in çaprazdan vuruşunda Furkan gole izin vermedi

Dk 40 Burak Süleyman ile gelişen atakta onun ara pasında Kassongo çapraz pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kassgongo’nun vuruşunda kaleci Ekrem’de kaldı

Dk 44 Nalepanın ceza sahası çizgisi üzerinden verdiği ara pasında topla buluşan Kassongo topu ağlara gönderdi. Hakem bu pozisyonda ofsayt gerekçesi ile iptal kararı verdi.

Dk 51 Yasin Öztekin’in pasında Kenneth Obinna Mamah ceza sahası içerisinde boş pozisyonda vuruşunu yaptı. Top üstten auta gitti.

Dk 52 Roshi, sol kanattan taşıdığı topu ceza sahası içerisine ortaladı. Kaleci Ekrem’den seken topta Burak Süleyman röveşata ile topu tamamladı. Top üstten auta gitti.

Dk 65 ağ kanattan Roshi ile başlayan pozisyonda Roshi’nin ceza sahası içerisine verdiği pasta Kassongo müsait pozisyonda çok kötü bir vuruşla topu auta attı

Dk 74 Ceza sahası içinde Hakan Yavuz, Serkan Paslaşması ile oluşan pozisyonda Serkan’ın pasında Roshi sağ çaprazdan çok sert vurdu kaleci Ekrem golü önledi

Dk 77 Burak Süleymann sol kanattan ceza sahası içerisine yaptığı ortada Hakan Yavuzún sert vuruşu savunmada Emir Ortakaya elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi.

GOOOL Dk 80 Penaltı atışını kullanan Kabongo Kassongo topu ağlara gönderdi.

Göztepe-Sakaryaspor: 0-1

Stadı: Gürsel Aksel

Hakemler: Muhammet Ali Mertoğlu, Nurettin Dinçer, Özcan Sultanoğlu

Göztepe: Ekrem Kılıçarslan, Emir Ortakaya, İsmail Köybaşı, Dino Arslanagic (Dk 45 Erhan Gottwalt), Yunus Emre Gedik, Atınç Nukan, Yasin Öztekin (Dk 70 Marko Kvasina), Romal Palmer (Dk 45 Kenneth Obinna Mamah), Yalçın Kayan, Tuğbey Akgün (Dk 82 Isaac Atang), Ali Akman (Dk 90 İzzet Furkan)

T.Direktör:Ekrem Dağ

Sakaryaspor: Furkan Köse, Isaac Donkor, Hüsamettin Tut, İsmail Erdoğan, Ümit Kurt, Serkan Odabaşoğlu, Michal Nalepa (Dk 87 Mehmet Akyüz), Odise Roshi, Deni Milosevic (Dk 60 Hakan Yavuz), Kabongo Kassongo, Burak Süleyman (Dk 90+6 Çağlayan Menderes)

T.Direktör: Serkan Özbalta

Goller: Dk 80 Kabongo Kassongo (Sakaryaspor)

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!