GÖZLEM Sarsıntının Sakarya ayağı

GÖZLEM   Sarsıntının Sakarya ayağı

TFF nin Kuddisi Müftüoğlunun başında bulunduğu MHK yi görevden alıp yerine bir başka Başkanı ataması gündeme bonba gibi düştü. Feto terör örgüte yönelik tüm yurttaki arama tarama işlemleri doğrultusunda yapıldığı iddiaları Ulusal basının spor sayfalarını süslemesede biz işin orasında değiliz. Biz bu işin tüm TÜRKİİYEDE hakem camiaları içinde yaratacağı şok dalgasının içinden çıkacak sonuçlara odaklandık.

Zaten gecen sezon ki icraatları hakem tercihleriyle sıkıntı yaratan, belki de tarihinin en zayıf MHK sıydı giden kardeşlerin oluşturduğu kurul. Yenisinin başında tanıdık daha öncede MHK Başkanlığı yapmış Yusuf Namoğlu olacak. Hem siyasette , hem hakemlikte ki  verdiği doğru resimle hala aranılır olan Yusuf Namoğlu ekibinin gelmesiyle beraber bu atamanın artçı şoku Sakaryaya nasıl yansıyacak?

Biz son yılda giden MHN nin tercihi ile Sakarya hakemliğinin başına gelen ERCAN Yıldırım Başkanlığındaki İHK nin durumunun tartışılacağın ı düşünüyoruz. Gecen sezonun büyük bölümünü kendilerinden olmadığını idda ettikleri Dernek yönetimi ile çekişmeyle geçiren,son anda bu tutmınu MHK nin dev reye girmesi ile değiştiren  İHK nin yerinin sallantıda olduğunu düşünmek çok fazla bilgiçlik taslamak olmaz.

A . KADİR AYPEKİN YERİ

Bu değişimden sonra Sakaryada A.Kadir Aypek rüzgarının dekrar devreye girmesi  sürpriz olmaz. Kısa süre önce onun dönemi bitti,devir değişti diyerek ,giden MHK ye yamananlar  içinde bu yeni MHK ataması ,onlar adına artçı bir deprem şokudur. Geçmişine saygı göstermeyen ,sevgisinde saygısında riya olanların ,geleceği düşünmeden Hakem camiası içine ektikleri doğumların kökünün kazınma mevsimi kapıya dayandı. A :Kadir  Aypek yaşadığı müddetçe her MHK için Sakaryada tanışılacak ilk isimdir.

Bu günde böyle olacak. O Yusuf Namoğlu ile beraber Siyasette o Yusuf Namoğlunun hakemlik yıllarında MHK üyeliği yapmış bir isimdir. Çocuklar büyürken önlerindeki Büyüğü küçümseyerek büyüyemezler. Hakemlikte sevgi saygı geçici bir duruş değildir: A.Kadir Aypek bu işin içinde olduğu zamanlarda ,olmadığı zamanlarda her daim arkadaşlarıyla vede büyükleriyle olan sevgi bağlarının içini hep dolu tutmuştur. A.kadir AYPEK 80 yaş üstünde bu ilin marka Hakem büyüğü ise  bu özelliklerini her daim ayakta tutması  onu  Asaletli hakem duruşu bize göre baş köşeye oturur.

Mhk deki bu değişim sonrası SAKARYA A.Kadir Aypekle beraber iyi çalışma ile ,sevgi ve barışın egemen olduğu yeni bir Hakem dünyası inşa edebilir.  Yeterki gecen yılki kötü izler fazla tahrip edilmeden kısa sürede yerini daha akılcıl hamleler alsın. Özetle Sakarya  yeni MHK değişimi sonrası A.Kadir Aypekle ,ASKF le ,Dernek yönetimi ile el ele verip Sakarya hakemliğinin önüne çıkış notu döşeyebilir.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!