Gözlem – O Bir hakemlik aşığıydı

featured

A.Kadir Aypek doya doya yaşadığı bir 86 yılı geride bırakarak her canlının gideceği yere ,ebedi evine gitti. Aslonan giderken arkada hoş bir seda bırakmak ,aslonan anılabilecek bir şeyleri bırakarak gidebilmek.

A.Kadir Aypekin yaşam karnesinde çok güzel şeyler var.

O bir Vergi Dairesi Müdürüydü,o bir Hakemdi, o bir hakem hocasıydı,o bir Süper hakemdi, o bir MHK üyesiydi. O Hakemlikte bu ilin en yüksek rütbeli eriydi. O hakemlikte ilkleri yaşayan biri olarak ,anılarınıda cebine koyup çocukluk arkadaşı İsmet ağbinin yanındaki yerini aldı. Şerefiye camisindeki A.KadirAypekin veda günü ,onun bu ildeki yaptıklarını ne kadar karşımıza dikti ?

Cenazede olabildiğince A.Kadir Aypek seveninin yer aldığını belirtelim.Spor ,Siyaset ,ve mali Muşavirler odası üyelerininde katıldığı cenazenin finali Emirdağında yapıldı. Çok iyi bir Sakaryalının ebediyetteki evine taşındığı anlarda ,onun peşinden mezarlığa gidenlerin çok az olduğunu belirtelim. Hayat bizi o kadar sarıp sarmalıyorki,bazen rahmete erenle ilişkimizi, cami avlusundan cenaze aracına bindirildikten sonra kesip atıp dünya hayatının içine bırakıyoruz kendimizi.

Sevgili A.Kadir Hocam ,sevgili ağbim ,sevgili büyüğüm ,seni komaya girip yoğun bakıma gidene kadar takip eden ,arayan soran bir kardeşin olarak,yaşarken bazen dargın ,ama genelde sen dargınlığa karşı olduğun için kısa sürede barışık ,içinde sevginin daha çok olduğu günleri kucakladığımızı  anılarım arasına aldım. Sen ufak ufak harflerle buralarda anlatılacak birAdapazarlı değildin be Apdul ağbi. Ruhun şad olsun,seni sevgiyle saygıyla yad ediyorum . Nurlar ,ışıklar içinde uyu. A.KadirAypekin gidişi ile Hakemliğin efsane bir ismi tarih oldu. Bu ilde onun devrinden olupta onun yakaladığı hakemlik ünvanını yakasına takan bir başka kişi olmadı.

A.KadirAypeki yazamaya yarınki Salı soframdada devam edeceğim için bu günki köşeyi bu kadarla sınırlı tutuyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!