Gözlem – Dongor ve kassango

featured

Sakaryaspor yeni transferlerinin bir çoğunu sahaya sürdüğü Denizlispor önünde iki farklı ,biri ürkütücü ,bir ise ileriye umut taşıyan oyun anlayışı ile Cumartesi akşamı karşımıza dikildi.

İlk kırkbeş dakika korku filmi gibiydi. Keçiörengücü maçında yediğimiz ilk golde büyük hatası olan, savunmanın methiye düzdüğümüz Dongor ,Denizli maçında ,o gün yaptığı hatadan daha fazla hatayla dolu ,arkasından bastıran rakipe karşı hamle eksikliği yapınca, Şok bir gol kapımızı çaldı.

Teknik adamın ilk yarıdaki ürküten ,düşündüren kadro yapısına, iki değişimle ,iki yer değişimi yüklemesi ,bu yarıda daha etkili olan ,daha istekli oynayan bir Sakaryasporu karşımıza dikti.

Yeni Transfer  Milosevicin orta sahaya dinamizim kattığını ,bu yarının içine önemli bir tercih ,önemli bir transfer olarak yüklemek gerek. İsmailin ,oğuzun yerine sağ tarafa , Ozan Solun oyuna girmesiyle Hurşitin sola çekilmesi,Ozan Solun sol dışa kaydırılmasıda, kadro içi onarıma önemli katkı sunduğunu buraya not etmek gerek.

Bunun dışında savunmada  iki haftadır hata üstüne hata yapan dongarı ,tartışılan teknik adamı ipten Kassanngonun attığı iki golün aldığını, ben buraya not ediyorum.

Forvetteki en etkili silahımızın attığı birinci golü , tamamen kişişel beceri olarak  değerlendirmek gerek. İşte santrofor böyle olmalı. Bazen kişişel becerileri,  iyi sergileyen santroforlara ihtiyaç olduğunu, ben böyle  gördüğümü itiraf etmeliyim.

Sonuç, transfer tahtası kapalı ,kadro içi dokunuşlar için elinde sermayesi olmayan,içinde bulunduğu zor süreci gençlerle aşmayı planlayan,buna zorunlu olarak sarılan denizliyi, geriden gelip yenmeyi çok fazla büyütmemek gerek. Aksine ,takım savunmasındaki göbekteki arızayı,oyuncu tercihlerindeki doğruları daha fazla sorgulak gerek. Cumartesiye şöyle bir yakıştırma yapmak gerekirse Dongorun düşündüren hatasıyla yediğimiz golü bir kenara koyarken, Kassangonun attığı gollerl üç puan içindeki yeşil siyah güzellik olarak ileriye umut taşıyan bir düşünce olarak , futbol kantarına koymak gerek.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!