Gözlem Arayış( iki)

Gözlem  Arayış( iki)

Sakaryaspor Termaldeki ikinci lige hazırlık döneminde ikinci hazırlık ( Deneyim ,Arayış) maçını oynadı. Birincisini kamp yaptığı Termal tesislerinde ( Bolusporla) ikincisini Bolu Karacayır tesislerinde( Sancaktepeyle) oynayan Yeşil Siyahlı TFF 2 lig hedefli oyuncu gruplarını test etme şansı yakaladım.

Gördüğüm manzarada kadro üç aşağı beş yukarı belli gibi bir resim veriyor. Sancaktepe maçından sonra kalabalık kadronun aşağı çekileceğini düşünerek son gördüklerimle ilk gördüklerimi harmanlamak istiyorum.

Bir teknik heyet başı kim canbazmı, Kızıltanmı orasını bir türlü çözemedim. Biri sahaya çok yakın İsmail Canbazmı ,biri geride banklarda ama sanki birinci sorumlu gibi resim veriyor( Özcan Kızıltan) yanılıyorsam ben yanılmış olurum ama ben sahaya bakınca böyle görüyorum.

Gelelim oyun alanının içindeki futbol resmine. Bu takımın ilk on biri üç aşağı beş yukarı belli gibi. En azından benim gözlemlerime göre sekiz veya dokuz oyuncunun forması belli ve isimler üzerine yazılmış. Birinci özel ( Boluspor) maçını seyrettikten sonra bu takım gecen yıldan daha iyi takım demiştim,o iddiamın arkasında durmaya sancaktepe maçından sonrada durmaya devam ediyorum.

Eğer eksik olan yerlere alınacak olan Kırklarelili Engin ile Bursaspordan alınan Enes bu eksiklikleri kapatacak düzeyde çıkarlarsa bu iddamı daha da yukarılara taşırım. Özel maçlarda alınan değil, oynanana göre ,sahaya salınan oyuncu grubunun ne oynadığına bakarak konuşmaya özen gösteren biri olarak ,

Bakıyorum Bolu maçına çıkan kadroya ,Ozan- Fikret-Ahmet-Burak-Aytac-Ceyhun-Özenç- Serdar-A.kadir-Murat-Talha, geliyorum Sancaktepe maçına , Aykut( Erce)Fikret –Ahmet- Zafer – Aytac-Ceyhun-Serdar- A.Kadir-Murat-Talha- Hakan .Son maçta sakat olan Burak yok,forma Zafere gitmiş, ilk maçta sağ kanatta gördüğümüz Özenç kenara alınmış hakan sağa haya salınmış. Yeni seyrettiğim Hakan için Özence göre daha olumlu sözler edebilirim. Sahaya salınan oyuncu gruplarına bakınca iki kadro arasında çok fazla bir farklılık olmadığı hemen ortaya çıkablilyor.

Biz ne demiştik bu takımın yaklaşık sekiz oyuncusunun forması sırtlarına verilmiş. Geriye kalan üç forma için takım içinde ve de transferde arayış sürüyor. Kısacası eksik onarma adına teknik kadro saha içinde yönetim saha dışında transferde attıkları adımlarla yeni Sakaryaspor için ,TFF 2 ligine monte edilen düşünce yapısı eşliğinde önemli adımlar atmışlar. Özetle Termalde etrafa yayılan yeşil Siyah futbol kokusu etrafa positif enerji yaymak adına bizide heyecanlandırdığını itiraf ederek, gördüklerime nokta koyarken oynanan oyunun kanat organizasyonlarının ,

gol noktalarındaki sönük heyecanın sürdüğügerceğinede parmak basarak, kendimi üçüncü özel maça kilitlemek istiyorum. Sanırım o gün sahada Engin , sanırım beklenti fazlalığı olan Eneside test etme şansımız olacak. Bu arada ufacık bir İl olan Boludaki sportif tesisleri görünce bizim büyük köyün pardon Büyükşehirin bu konuda ne kadar geride olduğuna bir kez daha tanık oldum. Karacayır Spor komleksi ile ilgili düşüncemi Salı sofrası için saklı tuttuğum notumu buraya ekleyerek düşüncelerimin bu gün ki bölümüne nokta koyuyorum.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!