Gözlem Ah Sivas Ah

featured

Gözlem

Ah Sivas Ah

Tam yirmi yıl olmuş, Sivas maçı öncesi, Yozgat yakınlarında Yeşil Siyah futbol tarihine açı harflerle yazılan, kazanın  içimizi burkan anları  yine bir kez daha gazete manşetlerinde karşımıza çıktı. O kazayı okurlarına unutturmayan medyaya selam durmak gerek. Bazen unutulduğu olduğu için bu gün unutmayanlara böyle bir iltifatta bulunma gereği duydum. O kazanın çanlı tanıklarından biriyim ben. Tam 20 yıl önce gazetem adına o maça gönderilmiştim. Yolda aldım o acı haberi, kimden mi ?Gazetemiz çalışanı  Bu gün hayatta olmayan Ziya Üstün gülerden . Bu kazayı yazarken, kazada kaybettiklerim le yaşadığım anların içine koyduğum isim olmuştur sevgili Ziya abim. Dünkü gibi hatırlıyorum, hala kaza yerinde Aykut Yiğitin ayakkabılarını durduğu yer, kafasını çarptığı ağacın kanlı hali ve Sivas hastanesindeki kazazedelerin hayata şaşkın gözlerle bakışları, siyasilerin ,Sakarya’dan gelenlerin telaşlı halleri ,içlerinde bu gün hayatta olmayan Halil Koçaçıkın ,hastaneye koşuşu  unutamadığım anlar olarak bedenime yerleşti. Aykut Yiğit ,Feti Güntekin ,Orci, Şoför Selami, Futbolcu Fırat ve takımın genç masör Cüneyt 7 Eylül günü Yozgata girişte yaşanan kazada aramızdan ayrılmışlardı. Unutmak ne  mümkün, ruhları şad olsun.

TOPUN AĞZINDA ( İLKER PÜREN )

Keçiörengücü yenilgisi sonrası Teknik adam karnesinde dört maçta iki yenilgi, iki galibiyet olan genç Teknik adam sınıfında yer alan İlker Püren için idam sehpası kurulmaya başlandı. Hafta ortası manşetlere Topun ağzında başlığını taşıyanlar, İlker Püren bu yükü kaldıramaz diyenler ,dört maçta oynanan oyunu beğenmeyenler, hemen baş kaldırmışlar. Futbolda kazanırsanız bunlar olmaz, kaybettiğiniz an hemen yastık altındaki kılıçlar ortaya çıkar, kelle avcılığına başlarlar. Ben bu arkadaşlara, ben bu kardeşlere katılmıyorum. Bu gün bağırmayacaksınız, bu arkadaş takımın başına getirilirken neredeydiniz. ?  Sezon yapılaşması devreye girerken neredeydiniz diye sormazlar mı insana. Şimdi kurduğu kadroya ,oynattığı oyuna kafa yoruyorsunuz. İlker Püren yenilirken de ,yenerken de  bu oyun modeli ile oynuyordu. Doğru veya yanlış, bir kadro tercihi, bir oyun anlayışı var. Kötümü? Çok kötü değil. Bu oyun anlayışı onarılırsa, daha doğru oyuncu grupları bu oyun anlayışı içine monte edilirsen problem. Kaptan Oğuz Kocabalın sakatlanması sonrası, eldeki mevcut oyuncu grubunun içinde yer alan ,o bölgenin içinde yer alan Emirhan’ın onun yerini dolduramaması sonrası onun oynadığı bölgeye Antalyadan Denis Miloseviç kadroya dahil edildi. Bu transferin içininim dolu olduğunu, Bosnalı oyuncunun yerinde bir transfer olduğunu düşünmek istiyorum. Bakalım yaklaşan Denizli maçının sonucuna göre neler konuşulacak. Sonuç ne olursa olsun ,çok çabuk teknik ayrılıklara karşıyım. Bu gün Sakaryasporun altı puanı var. Hiç olmayanlar, bizden fazla hayal kırıklığı yaşayanlar var. Bana göre biraz daha sabırlı olmak gerek. Nereye kadar? Onu bundan sonra gelecek sonuçlar belirleyecek.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!