Gitti Yıldırım ,geldi Eriş

featured

Gitti Yıldırım ,geldi Eriş

Ahmet Yıldırımın Sakaryaspor macerası dört maçla sınırlı kaldı. Onun için beş maçlık ömür biçenler haklı çıktı. Gidenin arkasından kötü yazmak benim işim değil ama yine de onun için bir şeyler yazmak gerek. Sakaryaspora gelmiş geçmiş en kötü teknik adam. Üç büyüklerde forma giymek başka, Teknik adamlık başka. Uşak yenilgisi sonrası taraftar gerginliğinin karşılığına biz böylesini çok gördük diyerek savuşturmaya çalışan Ahmet Yıldırın Cumartesi akşamı gece yarısı operasyonu ile gönderildi. Maç sonrası yazımda gitmesi gerekir demiştim, gitti. Umarım bu ayrılık Sakaryasporda fazla hasar bırakmaz. Yıldırımı gönderen Yönetim teknik adam getirmekte vakit kaybetmedi. Çoşkun Demirbakanı düşünmeyenler hemen fethiyede başarısız günler yaşıyan ,son yıllardaki Teknik adam performansı düşük olan Levenr Erişiri getirmişler. Eriş ve ekibi bu gün Rüstemlerde bir gün sonraki kupa maçı için takımın futbol dümeninde olacaklar. Umarım bu tercih tutar. Şayet tutmazsa bu sefer giden teknik adam değil yönetim olur. Umarım Ahmet Yıldırım giderken  geride TFF dosyası bırakmaz. Umarım yönetim üç puan silinme tehlikesini bu sürecte bertaraf eder. Levent Erişir çıkış yapabileceğimiz puan silinme cezaları ile boğuşan Manisa ve Gaziantep maçlarıyla hem takımı tanır hem de Sakaryasporun puansal olarak yükselişine ,moral motivasyon olarak beslenmesine katkı verir. Lafı uzatmaya gerek yok,umarım Yıldırımın gidişi ,Erişirin gelmesi sonrası oluşan kan değişiminden Sakaryaspor karlı çıkar.

ALEV VE KÖSEOĞLU

Geçenlerde Alpay Alev ve yol arkadaşları hakemlerce uğurlandılar. Pota altı duygusallığına takılırken İl temsilcisi üzerinden Ali Köseoğlunun Hakemlikte yükselişi geldi aklıma. Alpay Alevin Basketbol İl Temsilciliğinde görev yaptığı süreler içinde Ali Köseoğlunun Hakemlik çıkışı başladı. Köseoğlu önce B ,sonrada A Hakemi oldu. Son yıllarda Alpay Alevin, uzatmalı B hakemi Fatih Gülerin başaramadığını Ali Köseoğlu başardı ve şuan Sakaryanın pota altında A klasman hakemi var. Bu konuda alkışlarımı bu işi başaran Ali Köseoğluna , zamanın Basketbol İl Temsilcisi Alpay Aleve gönderiyorum. Dile kolay Ali Köseoğlu bir mütavazi Anadolu hakemi olarak adını hakemlikte yükseklere taşıdı. İnşallah  Basketbolde bu yükselişi devamı gelir.

İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR

Atilla Karaoğlan nazara geldi. Zaman zaman sahne alan hakemlere darp olayı Karaoğlan’ı Balıkesir’de buldu. Bir tribün holiganı ,daha öncesinde bir çok sabıkası olduğu belirten bir kişi Balıkesirde  devre arasına giden hakemlere saldırdı. Maçın Hakemi Atilla Karaoğlan maçı yönetemeyecek kadar, aldığı yumruk darbeleri sonrası karşılaşmanın ikinci yarısına çıkmadı. Müfredid bir olay. Hakemlik bir şey yok. Ancak internet sayfalarına bakıyorum bu olaydan sonra Atilla Karaoğlana yükleniyorlar. Bu adam Amatör küme dede iyi hakem değildi, yeni, çıktığı yerde de ne yaptı ki yumruk yiyor diyerek, geçmişten kalan kinlerini kusuyorlar. Öyle sanıyorum ki hakem camiası içindende bazı kindarlar ,Karaoğlanın yükselişini  içten içe çekemeyenlerde bu olay sonrası sevinmişlerdir. Ben onlara içimizdeki İrlandılar diyorum. Camia dışından olupta kin kusan zavallılara sadece güler geçerim. İHK ve Dernek yönetimi ,ASKF bu olayda el ele kol kola Atilla Karaoğlna yapılan bu cirkin saldırıyı kınayıp, hukuksal olarak ne yapılacaksa yapılması konusunda ,berabere yürüyecekler. Birlikten kuvvet doğar. İçimizdeki İrlandalılar çok az ,dahada azalacaklar. Unutmadan Balıkesirde karaoğlana atılan tokat Türk hakemliğine vede Balıkesir Baltok takımına atılmıştır. Karaoğlana geçmiş olsun deyip bu olayın üstünü örtmek gerek.

İNTİHAR

Allahın verdiği canı Allah alır. İntihar islami inançlara göre yanlış. Yanlış ama intihar vakaları gittikce arttı. Daha önce arkadaşım ,Kardeşim Reşat Kılıcın oğlu canına kıymıştı. Son olarakta FB taraftarı bir baba çanına kıydı. İş Kazası nedeniyle zor günler yaşayan  FB taraftarı İsmail Devrim okulların açıldığı gün oğluna pantolan alamadığı için,bu imkansızlığın baba bedeini sarstığı anlarda ,dayanamamış canına kıymış. İntihar ettiği gün cebinden 20 tl çıkmış.  Aslında o intihar etmedi, aslında Türkiye’nin ekonomik bunalımını halktan gizleyen iktidarın intiharıdır bu olay. Bu intihar sadece bilinen. Ya bilinmeyenler. Zor günlerden geçiyoruz ,zor. Sevgili Nezihi Tosuncuk bu olay nedeniyle Facede adresine içini dökmüş. Bu sosyal olayda renk ayırımı yapmadan birleşelim demiş. Doğru demiş. Sadece bu olayda değil sadaka kültürünü beslemeden ,yardımlaşmada birleşmek gerek.Hem bu islamin gereği değil mi?  FB yönetimi bunun için kendine yakışanı yapıp açıya azda olsa acıya  melhem olmak adına, aileye ve İsmail Devrimin oğlunun eğitim masraflarını karşılaşmış. Allahım sen bizi şaıran kullardan eyleme. Işıklar içinde ,nurlar içinde yat sevgili İsmail Devrim.

EVLAT ACISI

Bundan üç yıl evvel iki fidan gibi genç, iki kuzen Karasu içinde geçirdikleri kaza sonucu yaşama veda etmişlerdi . Biri sevgili meslektaşım ,dostum kardeşim Ahmet Şenin Taranga ruhlu oğlu Furkan Cevahir Şen ile kuzeni Burak Berberoğlu. İki gencecik fidan, biz ne desek boş. Ateş düştüğü yeri yakar. Babam Kamil Aktürkün yaşarken Allahtan bir dileği vardı, yarab beni evlat acısı ile sınama  derdi. Babam bu açıyı görmeden bu dünyadan göç etti. Evlat acısı zordur, evlat gençse hayat dolu ise kabullenmek dehada zordur. Üç yıl evvel aramızdan ayrılan bu gençlere Allahtan rahmet Şen ve Berberoğlu ailesine bir kez daha Allahtan sabır dilerim. Allah bu tür acılardan herkesi uzak tutsun. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!