Gençlik ve Spor Bayramı Haftası Programı Belli Oldu

featured

Gençlik ve Spor Bayramı Haftası Programı Belli Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Haftası ile ilgili Sportif Etkinlikler Programı belli oldu.

Aynı Anda İstiklal Marşımızın Okunması

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Korona virüs pandemisi sonrası almış olduğu kararlar neticisinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Haftası bu yıl ilk kez evlerde kutlanacak. Vatandaşların sağlığı için alınan karar sonrasında tüm İllerde ve imkanı olan İlçelerde 19 Mayıs 2020 tarihinde Saat (bilahare bildirilecektir) aynı anda İstiklal Marşı okunacaktır. Evlerindeki vatandaşlarımızda balkonlardan İstiklal Marşına eşlik edebileceklerdir.

Halka Ortak Spor Yaptırma

11-19 Mayıs 2020 tarihlerinde

Toplu yerleşim yerlerinde  (Site, Toki vb.) uygun olan alanlarda, antrenörlerimiz eşliğinde yerleşim yeri sakinlerine balkonlarında 11-29 Mayıs 2020 tarihlerinde egzersiz yaptırılması planlanmaktadır.

Aileler ev ortamında spor yapıyor

15-25 Mayıs 2020 tarihlerinde aileler ev ortamlarında spor yaparak vatandaşlarımızın spor yapmaları sağlanacak en güzel spor videosu gönderen ailelere de yapılan değerlendirmeler sonucunda ödül verilecektir.

Evlerden Aynı Anda Halk Oyunları

Ortak belirlenecek saat ve günde belirli illerde, 24-25 Mayıs 2020 tarihinde belirli yerlerden verilecek müzik ile halk balkonlarında aynı anda yöreye özgü halk oyunlarını oynayacaktır. Portatif veya etkinlik alanında ses sistemi kurularak balkonlarda bulunan vatandaşların katılımı sağlanacaktır.

Sanal Ortamda Mahalli Sportif Yarışmalar

Sanal müsabakalara katılmak isteyen vatandaşlarımız, ev ortamında 8-29 Mayıs 2020 tarihleri arasında Karate Kata, Taekwondo Poomse, Satranç, Okçuluk, Dart vb. spor faaliyetleri yapacaklardır

Antrenörler ile Video Konferans

Sakarya GSİM Spor Şube Müdürü Özgür Aygün , 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İl Müdürlüğüne bağlı antrenörler ile video konferans görüşmesi yaptı. Bu yıl pandemi nedeniyle genel bir bayram kutlaması olmayacak antrenörler , video konfreans yolu ile vatandaşlara spor yaptırmaya devam edecekler.

Arif Özsoy’dan Bayram Açıklaması

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ; “ 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramına hazırız. 16 İlçede 54 branşta 20’binin üzerinde lisanslı sporcu ve 80 tesis ile 2020 yılına girdik. Ancak Pandemi nedeniyle sporcularımızın sağlığı için bir süre etkinliklerimize ara verdik. Bu zaman zarfından da Tesislerimizin bakım ve onarımını yaptık. Tesislerimizi dezenfekte ettik. Gençlik Merkezleri sayımızı 6’ya çıkarttık. Yeni Sakarya Stadyumunda yaptığımız Yaşayan Stadyum projesiyle Türkiye örnek olduk. Bu yıl Gençlik Bayramı kutlamalarımız pandemi nedeniyle ilk kez farklı bir formatta kutlanacak. Bizler İl Müdürlüğü olarak , geleceğimiz olan gençlerimize en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Son olarakta Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu cennet vatan uğruna canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve bütün Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Bakan Kasapoğlu, Antrenörler İle Görüştü

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu; “  81 ilden antrenörlerimiz ile video konferans gerçekleştirerek pandemi sürecindeki çalışmalarını değerlendirdik. Sporun ülke sathına yayılmasında ve sporcularımızın başarılarında büyük emekleri olan antrenörlerimize şükranlarımı sunuyorum.” Dedi. Bakan Kasapoğlu’nun video konferans görüşmesine Sakarya adına , Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karate branşı antrenörü Emel Dramalı ile Basketbol Branşı antrenörü Köksal Dereli katıldı.

Törenle Başladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 15-21 Mayıs Gençlik Haftası açılışı Sakarya Gençlik ve Spor  İl Müdürü Vekili Nuri Alkan’ın  Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından tören sona erdi. Törene Sakarya Gençlik ve Spor Şube Müdürü Özgür Aygün, Personel Şube Müdürü Sabahattin Karakoç, Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Yavuz Çangır, Adapazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Aka, İşletmeler Birimi Şube Müdürü Ali İhsan Çokan ve Gençlik Liderlerinin katılımları ile gerçekleşti.

2020 YILI GENÇLİK HAFTASI VE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖREN PROGRAMI
TARİH SAAT YER ETKİNLİKLER KOORDİNE BİRİMLER
1 15.05.2020
Cuma
10:30 Demokrasi (Kent Meydanı) Meydanı Tören Alanı Gençlik Haftası Kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Çelenginin Atatürk Anıtına Sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı İl Emniyet Müdürlüğü
2 19.05.2020
Salı
10:30 Demokrasi (Kent Meydanı) Meydanı Tören Alanı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Çelenginin Atatürk Anıtına Sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı İl Emniyet Müdürlüğü
3 19.05.2020
Salı
19:19 Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kapsamında Bakanlığımızın Talimatıyla Sporcuların Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri Açarak İstiklal Marşımızı Okuması İl Emniyet Müdürlüğü

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!