Gençlerde Festival Heyecanı

featured

Gençlerde Festival Heyecanı

20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul 3. Havalimanı Yerleşkesinde düzenlenecek olacak olan kısa adı “Teknofest” olan İstanbul Havacılık , Uzay ve Teknoloji Festivali için geri sayım başladı.

Teknoloji yarışmalarına, hava gösterilerine, eğlenceli etkinliklere ve konserlere şahitlik etmek isteyen 14-29 yaş arası gençler, başvurularını Adapazarı Gençlik Merkezi’ne yapmaları gerekiyor. Adapazarı Gençlik Merkezine başvuru yapan gençler, otobüsler ile İstanbul’daki teknofest festivaline götürülecek.

(Festivale katılmak, ayrıntılı bilgi ve kayıt yaptırmak için Adres:  Orta Garaj Yanı Ofis Sanat Merkezi karşısı, Semerciler Mahallesi Necdet Güven Caddesi No: 62 Adapazarı Gençlik Merkezi)

Gösteriler : TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, ulusal ve uluslararası profesyonel havacılık ekiplerinin gerçekleştireceği gösteriler izleyicilere keyifli anlar yaşatacak. 4 gün boyunca sürecek havacılık gösterileri kapsamında jet uçak gösterileri, paraşüt atlayışları, planör, helikopter ve akrobasi gösterileri sunulacak. Festival kapsamında gösterilerini sunacak ekipler arasında: – Paraşüt, – Solo Türk, – Türk Yıldızları ve daha birçok profesyonel havacılık ekibi yer alıyor. Gösterilere katılım ücretsiz olup herkese açıktır. 18 yaşından küçük izleyiciler alana, velileri ya da öğretmenleri ile birlikte kabul edilecektir.

Aktiviteler: Festival bilim ve teknoloji konularında farklı yaş gruplarına yönelik keyifli aktivitelere de ev sahipliği yapacak. Simülasyon uygulamaları, takım oyunları, havacılık aktivitelerinin yanı sıra minikler için eğitici eğlence etkinlikleri de ziyaretçilere sunulacak.

Uluslararası Girişim Fuarı: Festival kapsamında düzenlenecek olan Uluslararası Girişim Fuarı’nda, yerli teknoloji girişimlerinin yanısıra uluslararası girişimler de yer alacak ve ürün ve hizmetlerini teknoloji satın alan şirketler ve yatırımcılara sunma imkanı yakalayacak. Festival kapsamında yer almak isteyen girişimler için başvuru çağrısı ilerleyen dönemde duyurulacak.

Seminerler : Hızla değişen teknoloji gündemini yakalamak ve teknoloji alanında geleceğin gelişme ve ihtiyaçlarının konuşulacağı seminerler kapsamında, yerli ve yabancı konuklar ağırlanacak. Seminelere katılım ücretsiz olup herkese açıktır.  Festival kapsamında takım ve merka tanıtım standlarının yanı sıra Take-Off Istanbul,  Hack Istanbul 2018, Drone Cup ve Hackathon başta olmak üzere özel etkinler de düzenlenecek.

Teknoloji Yarışmaları

Ortaokul, Lise, Üniversite ve Üzeri:

İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması

Lise, Üniversite ve Üzeri:

İnsansız Hava Aracı Yarışması

İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması

Model Uçak Yarışması

Robotaksi Yarışması

Robotik Fetih 1453 Yarışması

Roket Yarışması

Yapay Zeka Yarışması

İha Destekli İnsansız Kara Aracı Yarışması

Savaşan İha Yarışması

Üniversite ve Üzeri:

Model Uydu Yarışması

Sürü İha Yarışması

 

.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!