Geliyorum dedi , geldi

Geliyorum dedi , geldi

Futbolun postacısı Yeşil Siyah futbol gemisinin hasar alacağını ,Rüstemler kapısını çalarak ilgili olanlara daha önceleri birkaç kez iletmişti. Bu nedenle biz diyoruz ki ,Sakaryasporun  Payas yenilgisi sürpriz sofrasına konulmamalı. Sakaryaspor kazanırken de iyi oynamıyordu. Kaybetmesi dünyanın sonu değil. Payas ve Elaziz grubun ciddiye alınması gereken takımları olduğunu ,Sakaryasporun bu deplasmanlardan getireceği puan veya puanların çok önemli olduğunu biz yazdık çizdik. Birileri gibi flama peşine takılmadık. Sizin anlayacağınız biz işimizi yaptık. Sakaryasporu siyaset batağından beslemeye çalışanlar, büyük paralarla kurulan kadronun eline flama yerine, TFF 2 lig hedefininin ne kadar önemli olduğunu her maç hatırlatıp sahaya salmalı. Bu iş siyasi fiyakayla yürümez. Futbol topunu iyi dürtmek gerek. Erken gol yedikten sonra bunun üstesinden gelemiyorsan , Rüstemlerdeki Futbol aynasına iyi bakacaksın. Bir yenilgi sonrası herkesi hırpalamak çok yerinde bir davranış olmaz. Yenilgiden ders çıkartıp , çabuk onarmak gerek. Bakın bu günden yine uyarıyorum, Elaziz disiplinli ,oyundan kopmayan enerjik bir takım bilgisi elimize tutuşturuldu. Kısacası Elaziz maçıda kolay gözükmüyor. Sakın olaki Orhangazide yenildi diye teselli bulmaya kalkmayın. Başkaları kazanıp yukarısın ateşinin yükseldiğini görmek için, puan cetveline bakmak yeterde artar bile. Sakaryasporun oyun alanındaki teknik sorumlusu maç sonu açıklamasında istediğimizi sahaya yansıtamadık demiş. İyi güzelde neden yansıtamadınızı bulup çıkarmak benim değil ,sizin işiniz.

NEREDE YILLIK PROĞRAMLAR?

Yenikent Fıratın gazetelere ve de Sportif 54 yansıyan maç programı isyanı doğruları yansıtıyorsa eğer, göreve geldiğinden beri   bu işler ya düzelecek, ya düzelecek diyen, bu konuda iddialı sözler ,iddialı demeçler veren l Yaşar Zımba bir kere değil birkaç kere  düşünsün. Yine Ali Aslanın iki dudağı arasında gidip gelen maç programları ,programların içindeki aksaklıklar bu şehrin futbol bacasından tütecekse, niye bu  güne kadar bu konuda ahkam kesilirken üstüne üstlük bu kadar laf cambazlığı yapıldı ki. Bakın ben bunu bilir bunu söylerim ,bu program içindeki programsızlıklar fena halde can sıkmaya başladı.

HER DALA KONUYOR

İsmail Başkan Sakaryasporun geleceğini TFF 2 ligine, oradan da daha yukarılara taşımak adına her dala konuyor. İç saha maçlarında seronomiye Sakaryasporun eline tutuşturduğu, iktidarın gönlünü okşayan fılamalar her maç öncesi sahneye konulurken, Sakarya tribünlerine şöhretler konuk oluyor. Bir yanda siyasetin gönlünü hoş tutan  bizim başkan, Sultanbeyli maçı öncesi  Sakaryaspor bahçesinden yetişen Tuncayla beraber Beşiktaşın efsane olmuş oyuncularından Nihat kahveciyi protokolde yayanında ağırlamış. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Şöhretleri tribünlerde olması Sakaryayı sportif araneda ön plana taşımak adına olumlu sonuçlar doğurur diye düşünmek istiyorum. İsmail Başkan başarı için her kapının gönlünü hoş tutmaya çalışıyor. Bu son yıllarda alışkın olmadığımız bir Yeşil Siyah icraat. Bu arada siyasi ağırlığı olan son pankarta onun adına hiçte iyi olmadı. CHP Sakarya Milletvekili Engin Öz koçun bununla ilgili açıklamalarına bende aynen katılıyorum. Bunun adı olsa olsa siyasi yalakalık olur ki, günümüzde bunlardan çok var. Ha bu arada Engin Özkök konuyu meclisede taşıdı. Son noktayı ben koyayım Bazı değerler vardır siyaset üstüdür. Bunu herkesin bilmesi gerekir.

FİZİK VE HAKEMLİK

Bal ligine bakıyorum ,TFF 3 ligine bakıyorum. Neden mi bakıyorum ? Eski alışkanlık bir kere serde hakemlik, bir kere serde Hakem hocalığı var. Hakemlikte fizik ,hakemlikte ilk bakışta görünüm çok önemlidir. Tahsil, yabancı dil kriterlerimde hakemlikte bayağı yer kaplar. EEEEEEEEEEEEE tabi birde sahadaki yönetiminiz aranılan bu özelliklerle buluştumu klasmandaki üst sıra yürüyüşü kendine yol bulur. Bu parelelde dışarıdan ilimize gelen hakemlere bakıyorum birde bizim ilin klasman hakemlerine bakıyorum. Ö manzara içimi açmıyor. Birkaç istisna hariç bizim ilimiz bu yönüyle, özellikle yeni tavsiye edilenlerin yapıları vede hakemlikleri dışarıyla zor yarışır. O yüzdende bu konuda İHK lere çok iş düşüyor.  Onlar daha yolun başında MHK nina aradığı vasıfta hakemleri tespit etmek adına titiz davranmak zorundalar. İç piyasayıda düşünecekler ama Sakaryanın dışa açılan penceresine uygun hakem bulup yetiştirmeye de özen gösterecekler. Allahları var bizim İHK nin  boyu postu ,fiziki yapıları hakemlere örnek olacak türden.

KANAL 54 VE SPOR EKSTRA

Kanal 54 karasal yayının Türkiyeyi sardığı süreçte yerel televizyonculukta,  Sakaryanın parlayan olmuştu. Geçmişin derinliklerine daldıkça içimi hüzün kaplıyor. O nedenle de o günleri pas geçip bu güne gelelim. Bu gün Türkiyenin içinde bulunduğu ancak gizlenen ekonmik durgunluk benim çok önemsediğim Kanal 54 abluka altına aldı. Uyduya çıkamamakta Kanal 54 ipini çeken nedenler olarak bir köşeye konulabilir. Patronların eskiden farklı ilgisizliği de bu konuda bir köşede ağırlanabilir. Bu kanalda yıllarca proğram yapan biri olarak inanın bu satırları yazarken duygulanıyorum. Çocuğumu kaybettim be . Bana ait olan Spor Ekstra ( benim çocuğum gibiydi)  bu şehrin en fazla izlenen programı olarak sizlere veda edemeden, Kanal 54 ekranı karartı. Ekran aydınlanır mı? Sanmıyorum. Bu vesileyle ben isterseniz buradan Spor Ekstra adına veda edeyim.Ne diyeyim kader utansın. Ne diyeyim Kanal 54 el vermeyenler, yaşaması için bir adım bile atmaynalar utansın. Spor Ekstranın bu şehirde taşınacağı bir mekan kalmadığına göre, onu buradan alkışlar eşliğinde, tarihin derinliklerine  yolcu ediyorum. Umarım bu halk bizi ,umarım bu halk kanal 54 ve bu şehre verdiği hizmetleri bir çırpıda bir kenara itmez diyecem ama, can çekişirken bir el değmediğine göre, çabuk unutulmak ,tarih olmak bu işin doğasında varmış diyerek, bi kez daha bu işe nokta koyalım.

KAPATTILAR

ASKF Başkanı Yaşar Zımba ile futbol İl temsilcisi Ali Arslan basının karşısında ortak resim vererek Yıldırımspor maçında çıkan olaylar nedeniyle Taşkısığı sahasının kapatıldığını spor kamuoyu ile paylaşmışlar. Sahasında kabadayılık yapan, sahasında futbol dışı davranan ,sahasında gelen takımlara saygısı olmayan han ki takım olursa olsun nasıl bir cezayı hakkediyorsa alsın. Buna bizim lafımız olmaz. Olmasa iyi olur da, oluyorsa eğer  bunları yapan takım bedelini ödemeli. Taşkısığı sahasının kapatıldığını Zımba ve Arslan neye dayanarak söylüyorlar? Saha kapatma işi ASKF ninmi? İl tertip kurulunu mu ? Yoksa İL Disiplin kurulunun işimi ? Bimiyorum ,öğrenmek istiyorum.

EYYAM EYYAM

Hakemler bizim evin liglerinde ikinci hafta devreye girerken verdikleri ve de veremedikleri kararlarla gündeme oturdular. Birini Hendekte ben canlı gözlerle izledim. Bir diğeri için ise spor servisine teknika dam ve de yönetici bilgisi olarak geldi. Hendekte başlayalım. Adapazarıspor kalecisi Bilal   serbest vuruş kullanacak, bunun hazırlığını yaparken   Boğaz sporlu şenol hışımla gelip yerde duran topu şiddetli sert bir şekilde kaleciye vuruyor. Yeni eski farketmez, kural Kırmızı diyor ama, kurnaz hakem ya, suya sabuna dolaşmadan 3-0 gelmiş oyunda kırmızı yerine elini sarıya götürüyor. Ben bu maçın gözlemcisinin raporunda bu olayla ilgili ne yazacak vallahi merak ediyorum. Erenlerde hasan Kösemenin yaptıkların görmedim. Yenende, yenilende şikayet dosyasını önüme koydular. Bunu bu maça kim verdi diyen, bu eyyamcı diyen yönetici, seyreden isimleri bende gizli. Bir not daha bu hakemlerin ne geleceği var nede bu günü. Sakarya hakemliği böyle hakemlerle zaman kaybediyor. Hendekte Eyüp Akyıldız ( A.Kadir Demirağın) ,Erenlerde Güray Bekçibaşı ( hasan Kösemenin )  gözlemciymiş. İHK bu maçların gözlemcilerini dinlermi acaba. Dinlemez, dinlemez. Bunlar onların yandaş hakemleri. Daha bunlar bizim seyrettiğimiz ,seyretmeyip te önümüze konulan bilgiler. Daha neler vardır Allah bilir. Kışlacayda Murat Başla ilgili destan gibi şikayet mektupuda var.  Neyse efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Sofrayı topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!