GELİN HEP BİRLİKTE ENGELLERİ KALDIRALIM !

featured

GELİN HEP BİRLİKTE ENGELLERİ KALDIRALIM !

Sırrı ŞANLI _ Köşe

Türkiye Ampute Milli takımı Beşiktaş Vodafon Stadında oynanan Avrupa Finali karşılaşmasında İngiltere’yi 2-1 Yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Bu unutulmaz başarı şüphesiz tüm Türk halkını sevince boğdu. Maçı izleyen 40 Bine yakın futbolsever bu tarihi olaya tanıklık ederken Tüm Türkiye bu önemli karşılaşmayı televizyonlarından gururla izledi. Buraya kadar her şey iyi de bir de işin aslına bakmak gerekiyor.

MİLLİ RUH VE AMATÖRCE MÜCADELE

Ampute kelimesinin ne olduğundan bile habersiz insanlar birden bire bu sporun hayranı oluverdi. Takımın kadrosunun çoğunluğu yurdumuzu terör illetinden korumak için görevde iken kolunu ve bağcını kaybeden gazilerimizden oluşan Ampute takımlarından oluşan Milli takımın bu başarısı,  son günlerde başarısız bir grafik çizen ve olayları ile basının gündeminden bir türlü düşmeyen Türkiye Milli Futbol takımı ile kıyaslanmaya bile başlandı. Oysa bu arkadaşlarımız diğerleri gibi primler için, kendilerine transfer basamağı oluşturmak için değil sadece ve sadece amatörce kendilerini hayata bağlayacak olan bu sporu yapmak için sahadalar.

ZORLUKLARLA MÜCADELE

Bundan iki yıl önce eski futbol İl Temsilcilerinden ve spor adamlarımızdan Sinan Panta ile arkadaşları da bu doğrultuda bir araya gelerek İlimize Türkiye Ampute 1. Liginde temsil etmek üzere Sakarya Amputespor’u kurdular. Birçok zahmetlerle bir araya getirebildikleri Ampute sporcuları takım haline getirerek bu ligde düşmeden devam etme başarısını gösterdiler. Bu hal böyle iken ekonomik sıkıntılar içerisinde yaşayan bu çok değerli sporcu arkadaşlarımız amatörce bir mücadele ile bugünlere geldiler. Esnaftan ve işadamından yapılan malzeme desteği ile hayata tutunmaya çalışan Sakarya Amputespor yönetimi bunun üzerine bir de saha sıkıntısı yaşamaya başladı.

“ SİZİN BAŞKA İŞİNİZ Mİ YOK ?

Geçtiğimiz ay içerisinde maçlarını oynadıkları Ticaret lisesi Olgunlar sahasının kendilerine verilemeyeceği okul yetkilileri tarafından söylendiğinde ise işler iyice karıştı. Bu zorluklar içerisinde mücadele etmeye çalışan bu ekibimizin ne olduğunu, neler yapmak için bir araya geldiklerini onları çok yakından takip eden bir gazeteci olarak çok iyi biliyorum. Şimdi kazanılan Ulusal başarı sonrasında gündeme gelen Amputespor’u konuşuyoruz. Oysa bundan çok değil 1 veya iki yıl önce amputenin ne olduğunu dahi bilmeyen bir sürü vatandaş maçları yakından takip eden bizlere “ sizin başka işiniz yok mu “ şeklinde sitemleri olurken şimdilerde bunlar her nedense ampute sever oluverdiler. Hadi neyse bu bile güzel bir yaklaşım. Gönül ister ki hazır bu yurdu sevince boğan bu başarı sonrasında ilgililerin belki aklına gelir de başta Sakarya Amputespor olmak üzere yurt genelinde amatör düşünce ile mücadele eden birçok takıma gerçekten sahip çıkarlar. Bir örneği de Sakarya’da yaşanıyor. Hazır gündem oluşmuşken konuya daha hassas yaklaşarak bu arkadaşlarımızın imkanlarını çoğaltarak ve kendilerine oynayacak saha temin ederek bu akıma ayak uydurmalarının zamanı geldi de geçti bile.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!