GELEN GİDENİ ARATIYOR

featured

GELEN GİDENİ ARATIYOR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bugün amatör spora bakış açısı ile, daha önceki bakış açısı arasındaki farkı masaya yatırdık. 1994 Yılından 2009 Yılına kadar önce Adapazarı Belediye Başkanı ve daha sonra 2000 Yılında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve devam eden Aziz Duran’ın amatör spora verdiği önem ile bugün yaşananları birer kefeye koyarsak, aradaki farkı açık açık görme imkanını bulabiliriz.

AMATÖR SPOR NEREDEN NEREYE ?

Başkan Aziz Duran dönemlerinde amatör sporun her branşında bunun içerisinde futbol da dahil olmak üzere birçok başarılar elde edilmiş, Büyükşehir belediyespor’da kurulan Spor Müdürlüğü sayesinde bir sporcu ordusu kurulmuş ve Başkan Duran’ın bu gençlere sahip çıkması dikkatleri çekmişti. Ancak daha sonra göreve gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve yönetimi tarafından bu branşların biri çoğu kapatılmış ve bugünlerde tüm hesaplar varsa yoksa Büyükşehir Basketbol takımı yapılmaya başlanıldı. Bunun yanında başarılı olan Karate, hentbol ve biraz da atletizm branşlarının dışında başka bir branşı istemeyen Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar tarafından diğer branşlar için sıcak bakılmadığı gün gibi ortadadır.

AZİZ DURAN DÖNEMLERİNİ MUMLA ARAR OLDUK

Aziz Duran, Sakarya’mızda 10 Branşta binlerce sporcu gençlerimize sahip çıkarken, bugünlerde bu sayı parmakla sayılabilecek kadar azalmış bir duruma gelmiş Siyasi güç nedeniyle 2-3 Branşta gösterilen faaliyetler akıllara soru işareti getirmeye başladı. Şimdi insanın aklına bir soru takılıyor : bu amatörce yapılan salon sporlarından sadece aynı zamanda bir profesyonel olan basketbola önem verilmesine rağmen, diğer amatör spor branşlarına Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin sporsever Başkanı Zeki Toçoğlu’nun neden önem vermediğini merak ediyoruz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!