Garip değil, GRİP.

featured

Garip değil, GRİP.

Karasuspor’un önceki gün evinde yaşattığı 3-0’lık Başiskele mağlubiyetinden bahsediyorum. Gerçekten de garip değil grip.

‘Yenilginin mazereti olmaz’ diyeceksiniz ama inanın Karasuspor çok şanssız bir hafta geçirdi. Maç öncesi 10 as futbolcusu grip nedeniyle hastanelik oldu. Kulübün başvurusu Futbol Federasyonundan onay görmeyince, yandı gülüm keten helva.

Karasuspor, futbol olarak bu grupta hangi takım olursa olsun aşağı değil. Üstelik hepsinden fazlası var. Bu hafta böyle oldu.

Bursa Nilüfer ve Bursa İnegöl Kurtuluş maçları gerçekten de yoğun yağmur altında oynandı. ‘Yaza elveda‘ dediğimiz son günlerde, hava şartları birden değişince bedelini ağır ödedik maalesef. Başiskele Doğantepe karşısında iğneyle sahaya çıkan Karasuspor’lu futbolcular, sadece bir idman yapabildikleri için döküldüler.

Doğantepespor’a karşı iç sahadaki bu mağlubiyet belki yakışmadı ama futbolcu da insan. Ben onları alınlarından öpüyorum. Her şeye rağmen ayakta kalmak için ellerinden geleni yaptılar.

Buna karşılık rakip takım ise kazanmak adına ve varsa harfiyen uyguladı. Kalesinden, defansına, orta sahasından, forvetine kadar tüm futbolcuları, takım futbolu adına çok uyumluydu. Kısacası Karasuspor’a yenilmemek için gelmişlerdi ve bunu başardılar. Özellikle hava hakimiyetleri bizden çok üstündü. Saha içinde, kurallar dahilinde futbol pürüzlüklerini harfiyen uygulayan yine onlardı. Biz sadece sahada seyretmekle yetindik rakibi.

Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, aslında Doğantepespor maçının kırılma noktası 25nci dakikada Selver’in kaçırdığı pozisyondur. O pozisyonda gol gelse, inanıyorum ki bu ağır gribe rağmen sahadan en azından bir puan ile ayrılırdık.

Olmayınca olmuyor. Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde (BAL), dördüncü haftaya girdik. Puanımız 7. İlk üç haftada topladık bu puanları. Futbol böyle bir şey. Oynayamazsan oynatmazlar ve gelir takır takır puan ya da puanları alırlar elinden.

Kimseyi suçlayamayacağım. Gerçekten de garip değildi, tüm suç sadece ve sadece gripte. Bu yenilgi, elbette hiçbir şeyin sonu değil. Daha geride 22 maç var. En önemlisi de bu hafta İstanbul deplasmanında oynayacağımız Beylerbeyi maçı.

1911 Yılında kurulan, yani köklü bir takıma konuk olacağız. Neredeyse Beşiktaş. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yaşına yakın. Hatta yıllarca İstanbul Liginde oynamış, çok da başarılı olarak adından söz ettirmiş bir kulüp. Hedefimiz sadece bu kulüpten puan almak olmalı. Benim futbol anlayışıma göre, takımımızda forma giyen çok tecrübeli ve kaliteli isimler var. Bu güce de sahipler. Kısacası her şeye rağmen Cumhur Özkurt hoca ve ekibinin, grubumuzda en azından Sakarya birincisi olarak ligi tamamlayacaklarından hiç şüphem yok.

Bu durumda Karasuspor’un yöneticilerine de birkaç sözüm olacak. Zaman birlik zamanı. Öyle tek yenilgi ile küsmek yok futbola ve futbolculara.

Birde şunu bilmenizi isterim, Doğantepespor yenilgisi sonrası sevgili başkan Hasan Özkan’ın haletiruhiyesi işte aynen böyleydi. Şen ve esen kalın.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!