GAP’I GAPTIRMADILAR !

GAP’I GAPTIRMADILAR !

SAKARYASPOR Yaklaşık 5 Yıldır zorlu günler yaşadı. Son olarak ta eski Başkan Selahattin Aydın çareyi Olağan Genel yapmakta buldu. Göreve geldiği üç sezonda inişli çıkışlı serüven yaşayan Aydın ve ekibi çalışmaları sırasında çeşitli protestolarla karşı karşıya gelirken o yine de ses çıkarmadan görevini yapmaya çalışıyordu. Ta ki genel kurula kadar. Genel kurul ilkinde 18 Üyenin gelmesiyle ekseriyet temin edilememesi nedeniyle ikincisine kaldı. Ortalık fırtınadan önceki sessizliği andırıyordu. Ortada üç aday varken ne oldu da üç gün kala birden bire İsmail Gürses ile Halit Evin liste hazırladıklarını açıkladılar. Şimdi herkes merak içerisinde. Acaba ne olacak diye. Ama eski kurtlar tecrübesini ve genel kurul delegelerinin büyük bir kısmına sahip olmalarının da avantajını kullanarak ipi göğüslediler ve Rahmetli Cumhurbaşkanı Demirel’in meşhur sözü gibi “ Gap’ı Gaptırmadılar. “

NE MÜBAREK BİR TAKIM Kİ ADAY BOLLUĞU YAŞADI

Sakaryaspor geçmiş 7-8 Yıldan bu yana adeta sefilleri oynadı. O efsane Sakaryaspor önce Bank Asya’dan, daha sonra 2. Ligden 3. Lige kadar indi. Kısaca bir özetlersek o yıllarda yapılan genel kurulların çoğunda yönetim çıkmadı ve takım kayyumlara kaldı. Hatta bir keresinde takım kapanır safsatası ile 2. Ligde iken taraftarlardan oluşan gruba bırakıldı. Bir keresinde de Halit Evin herkesle dalga geçer gibi bir liste hazırladı ve Sakarya’da sivil-siyasi kim varsa listeye koydu da tüm dünyaya rezil olduk. Sonunda Selahattin Aydın yönetiminde geçen üç Sezon bitti ve genel kurul kararı alındı. Artık Sakaryaspor’un önü açılmıştı bir kere. Bir anda 4 Aday. Bu ne bereketti Allah’ım. Adaylarla birlikte basın mensuplarında da saf tutmalar kendini gösterirken bazıları da gerçekten safa yatar gibi görünüp herkesi ters köşe yapmaya çalıştı. Kahvaltılı basın toplantılarına  en çok basın mensupları sevinirken vaadler de havada uçuşmaya başladı.

BAŞKAN TOÇOĞLU HERKESE MESAFELİ DURDU

Şimdi sıra Sakarya Büyükşehir Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan icazet almaya gelmişti. Ama Toçoğlu kendisini ziyaret eden her adaya “ ben desteğimi sürdürürüm ama, paralı yöneticiler istiyorum “ mesajını vermeye devam etti. Şimdi ne olacaktı ? Genel kurul günü geldi çattı. Salon tıklım tıklım dolu. 91 Delegenin yanında 150’den fazla meraklı salonu hıncahınç doldurdu. Hatta o kadar ki salondakiler dışarıya taştı. Eski 13 Başkan protokolde yerini almış merakla adayların konuşmalarını ve sonucu bekliyorlardı. Ama her nedense her zaman olduğu gibi Başkan Toçoğlu salonda yoktu.Şimdi insan ister istemez soruyor acaba bugünlere kadar yetim bırakılan Sakaryaspor’a sihirli bir değnek mi değmişti de birden bire ilgi odağı haline gelmişti. Bunu da bazı köşe yazarları her zaman olduğu gibi eleştiri konusu yapmakta gecikmediler. Bunlardan biri de duayen ağabeylerimizden geldi. Bu abimiz  konuyu enine boyuna değerlendirirken finalinde de “  yeni “stadın” Sakaryaspor’a devredilmesi ile birlikte Kulübün ciddi manada bir geliri de olacak. Bu durumun da ister istemez Kulübe olan ilgiyi arttırdığı ifade edildi… Başka nedenler de var mı bilmiyoruz ama durup dururken içimizdeki “Sakaryaspor aşkının alevlenmesi” boşuna değilmiş. Meğer işin içinde “tamamen duygusal” bir durum varmış da bütün bunlardan haberimiz yokmuş. Biz de bu kadar “Başkan Adayı” çıkınca kendi kendimize “Sakaryaspor’a nur mu yağdı” diye sorup duruyorduk. Mesele “Sakaryaspor değilmiş de biz anlayamamışız…”Deyiverdi. Belki de Haksız da değildi. Sahi ya ne olmuştu da her şey birden alevlenmişti ? Başkan Selahattin Aydın veda konuşmasında bu konulara biraz değinecek oldu gibi geldi ama, sonradan teşekkür edercesine gereken mesajları vermeye çalıştı . Aydın “Şu manzarayı görünce ne diyeceğimi şaşırdım. 2013 yılında göreve geldiğimden beri, böyle güzel bir seçim görmedim. Sakaryaspor öyle bir hale gelmişti ki, adeta cüzamlı diye herkes kaçıyordu. Ama bugün gösteren tablo şudur ki, ilk kez 4 adaylı ve çok katılımlı bir seçim oluyor. Bu da bizim eserimizdir. Sakaryasporun önü açıldı. Evet Sportif Başardı olmadı ama son 3 yılı dolu dolu yaşadık. Deniyor ki bize de size verilen destek kadar destek verilseydi biz de en az senin yaptığını yapardık. Krediniz yoksa ben ne yapayım. Bize verildi o kredi ve biz hallettik.” Dedi.

ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇTİ

Genel kurulda seçim başladı, oylar sayılıyor ama o da ne Nalbant ve Gürses nerede ise kafa kafaya çekişiyorlar. Adaylardan biri hiç oy alamazken, diğeri 6 Oyda kaldı, sonuçta Gürses ve Evin ikilisi tecrüselerini ve delegelerini konuşturdu ve 48 Oyla ipi göğüsleyen taraf oldular. Nalbant’ın ekibi ise son anda zirveden düştü. Sakaryaspor’un yeni Başkanı İsmail Gürses olurken, yeni yönetimle ilgili olarak biraz eskilere yani bundan 7 Yıl öncesine gider ve o zamanlar olanları hatırlamaya çalışırsak, bugünlere neden geldiğimizi de apaçık anlayabiliriz. Sonuçta yarınlar bize  neler getirir onu zaman gösterecek. Söylenecek tek bir söz var o da “ hayırlısı neyse o olsun “

—————————————————————————————————————–

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!