Futbolun profesyonelleri yazı Bolulu Apo

featured

Futbolun profesyonelleri yazı dizimize kısa süreli dış macerası olan Abdurrahmanla devam ediyoruz.

Bolulu Apo

Abdurrahman Yılmaz, 1951 Sakarya doğumlu Devlet memuru bir babanın futbol tutkusu ile büyüyen oğlu. Futbolda amatör karnesi daha yüklü olan Abdurrahman Yılmaz’ın futbol ajandasında neler var? Abdurrahman Yılmaz nerede futbola başladı, nerede nokta koydu? Bu sorular eşliğinde dilimizim döndüğünce onu sizlere anlatmaya çalışacağım.

SAKARYASPORLA 1968’DE TANIŞTI

Sakaryaspor üst yapısını görmeyen ama Genç takımda yeşil Siyah formayı giyen Abdurrahman Yılmaz genç takımda Rahmetli Sadettin Tuzlakoğlu tarafından çalıştırılan Genç takımda Talat, Bülent Ersin, Kemal Ateşli, Osman Kısakürek (Kaleci) Bekir Kılıç, Selçuk ve Ahmet sürecin yeşil Siyah gençleri olarak tarihte kendine yer bulur. Abdurrahman Yılmaz’ın Sakaryaspor genç takımındaki ömrü yaştan dolayı sadece bir sezon sürer.

AMATÖR DÜNYANIN İÇİNDE NELER VAR?

On numaralı formasıyla, orta sahanın forvete dönük yüzü olarak albenisi olan Abdurrahman Yılmaz’ı Sakaryaspor’dan sonra amatör futbola dönüşüne şahit oluruz. Geyvespor, Geyve Esnaf, Tekspor, Hızırtepe Özenspor, Limanderespor, Hendek Esnafspor Amatör olarak sahalarda olduğu takımlar olarak Abdurrahman Yılmaz’ın hayatında yer kaplar. Abdurahman Yılmaz amatör günlerde bu gün Akhisar’ı çalıştıran Yılmaz Vuralla Geyve’de ve Çilimli’de birlikte oynadığı yıllarda önemli bir yer kaplar.

ÇİLİMLİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

1973-74 yıllarında Düzce’nin Çilimli takımına, yanında Sakaryalı birçok oyuncu ile giden Abdurrahman Yılmaz’ın futbol çıkışı bu takımda onu profesyonelliğe taşır. Çilimli’ye kaleci Sabri Küçük, Muharrem (rahmetli) Burhan Çevik, Celal (rahmetli) Yılmaz Vural ve Hoca Feridun ile giden Abdurrahman Yılmaz burada şampiyonluk yaşar.

WALERU NEUGU KEŞFETTİ

Abdurrahman Yılmaz’ın futboldaki yükselişi Bolu’da oynanan 75. Yıl kupasında on numarasıyla göze hoş futbolu bir usta teknik adamın radarına takılır. O gün Bolu Şehir Stadı’nda 75. Yıl kupa maçını izleyen Waleru Neugu, Çilimli’nin on numarasını (Abdurrahman Yılmaz’ı) işaret eder. Boluspor bu işareti aldıktan sonra Abdurrahmanla iki yıllık profesyonel sözleşme imzalar. Boluspor’da ikinci sezon Galip Türkkanla çalışan Abdurrahman askere gider.

GÜNDÜZ SERİN SAKARYASPOR’A ALDI

Boluspor’dan Samsun’a askere giden, askerlik dönüşü zamanın Başkanı Gündüz Serin’in istemiyle Sakaryaspor’a gelen Abdurrahman Yılmaz’ın Sakaryaspor macerası çok kısa sürer. Sakaryasporla Zonguldak maçı oynayan, ancak Sakaryaspor’dan para alamayınca Sakaryaspor macerası başlar ve biter.

BIRAK FUTBOLU

Sakaryaspordan para alamadığı için Yeşil Siyahlı formaya veda edişin altında Baba Yılmaz’ın, Seyyit Abdurrahman Yılmaz’ın ısrarı yatar. Ben sana bakarım, bedava olmaz bu işler diyen baba Yılmaz’ın bu önerisiyle profesyonel futbola nokta koyan Abdurrahman Yılmaz’ın o günden sonra, 1978 yılında Devlet memuru olarak sırtını devlet babaya dayayarak iş hayatına atılır ve Devlet memuru olarak emekliliğe koşar.

AMATÖRLÜĞE DÖNÜŞ

1978 yılında profesyonelliğe nokta koyan Abdurrahman Yılmaz 1979 yılında Sakarya Gençlik’te Antrenör oyuncu olarak Amatör futbol kapısına dönüş yapan Abdurrahman Yılmaz daha sonra Teknik adamlık sayfasını aralar. Abdurrahman Yılmaz Tekspor, Limandere, Geyvespor ve H.Y Özenspor’da futbola teknik adam olarak hizmet verir.

ANI KİTAPI

Amatör kümeden Boluspor’a transferi Abdurrahman Yılmaz’ın futbol kitabında çok önemli yer kaplar. Abdurrahman Yılmaz, Waleru Neugu’nun kendini beğenip Boluspor’a teklif etmesinin yanı sıra, o sürecin Bolu GSİM Sacit Garipoğlu’nun da bu sürece katkı verdiğini belirtir. Ayrıca babası Seyyit Abdurrahman Yılmaz’ın, bırak futbolu, bedava oynama, gel ben sana bakarım dediği günü futboldaki anılar kitabına yükler.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!