Futbol terörüne dur diyebilecek miyiz?

Futbol terörüne dur diyebilecek miyiz?

Futbol terörüne hayır!

Futbol terörüne lanet!

1.Amatör Küme’de Karasu Aziziye –Küçücek Belde maçında ve Erenler Sahasında oynanılan SHEÇEK – Akçayspor karşılaşmasında tribünler de yaşanan olayların ardından en sert açıklama ve tepki Amatör Futbolcular Dernek Başkanı Ömer Bektaş’dan geldi.

Başkan Bektaş;

Bin bir zorlukla kadro oluşturan takımlar, birkaç kendini bilmez kişilerin çıkarttığı olaylar yüzünden mağdur duruma düşüyor. Bunların niyeti kin tohumu ekmek. Şunu net ve kesin olarak biliyoruz ki, olayları çıkaranların futbolla bir ilgileri de yok.

Bir süredir saha içi ve saha dışı olaylarla anılan Türk futbolunun önemli ismi Sakarya’da futbolda ki terörden dolayı başarılarıyla anılmıyor. Bunu üzülerek söylüyorum ki sahalarda yaşanan olaylar terörden farksız. Spor, kardeşlik, centilmenlik, sosyallik iken kin, hırs değildir.

Aklımızın almadığı geçmişte çok büyük çekişmelerin ve üst düzey rekabetin olduğu Sakarya’da bu denli mesnetsiz tarif edilemez olaylar olmamıştır. Futbol spor içerisinde özenle takip edilerek özendiğimiz insanların futbolunu bilgi becerisi sevgi saygısını sahaya yansıtmamız gerekirken özümüzü kaybettiğimiz aşikardır.Rakibe ve hakemlere  öfke, küfür, hakaret var. yaşanan bu rezillikler ne insanlık adına, ne spor adına ne de centilmenlik adına olmaması gereken şeyler.

Sorumlular olaylara ilgisiz, kimileri günü kurtarmanın peşinde, kulüp başkanları ön plana çıkma, medyada konuşulma peşinde. Başarı, sportmenlik, fair play kimsenin umurunda değil.

Genel olarak baktığımızda Başkanlar, yöneticiler, teknik adamlar, kulüp amigosu yazarlar, televizyon şaklabanı şovmenler ağır tahrikler yaparken “bu anlayışla nereye gidiyoruz?” diyen bir kişi yok. Holiganizm hızla körüklenmeye başladı. Önlemler almak yerine yangına körükle gidiliyor.

Kimsenin cezadan korkusu yok, kimsenin adaletten korkusu yok, kimsenin yasadan korkusu yok. Kimse insanlığını sorgulamıyor, vicdanını sorgulamıyor. Ceza da almam deyip, almıyorlar da. Bu düşmanlığı nasıl yarattık, nasıl bu noktaya geldik?

Üzerine formayı giyen futbolcularımız sokak kabadayısı gibi birbirlerinin boğazında tırnak izleri bırakmak için cansiperane mücadele içerisine giriyorlar.
Futbol fanatiğinden kurtulmalıyız. Futbolda toplumu terörize edenlere, şiddete karışanlara ceza gelmeli. Köşe yazarları yaşanan rezillikleri savunmamalı, desteklememelidirler.
Bugün hala yaşanan aynı kavgalara dur denilmelidir. Yazılı ve görsel basınımız tahrikçiliği, teşvikçiliği bırakmalı artık. Yangına körükle giderek düşmanlığı tahrik etmek yerine kardeşliği diline pelesenk etmelidir.

Sevdiği renkler benimkinden farklı diye bir insanın canına kast etmek bu yozlaşmanın sonucudur.

Dünyevi ve uhrevi hiçbir kazancı olmadığı halde insanların kendinden geçmesi, ortalığı tahrip etmeleri, başkalarının canına ve malına zarar vermeleri, hakemlere saldırmaları bu deformasyonun göstergesidir.
Birileri bu kötü gidişe dur demeli. Şahsi kavgalarıyla, kişisel menfaatleri için ortamı geren bu fanatikleri futbol dünyasından atmadan bu olayların durulması mümkün görünmüyor.
Hatasından ders almayan, yaptıklarından pişman olmayanları futbol dünyasından temizlemez, el çektirmesek daha çok şeye şahit oluruz.

Bu ülkenin bu şehrin  futbolseveri sadece futbol izlemek istiyor. Bu şehrin taraftarı adam gibi maça gitmek, çoluk çocuğuyla eğlenmek sevinmek ve sağ salim evine dönmek istiyor. Hakemlerimiz de en iyi şekilde karşılaşmaları yöneterek evlerine vicdanları rahatsız olmadan gitmenin hesapları içinde.

Ama bu hesapları bozan birileri var, madem hesap bozuyorlar bende diyorum ki bizde onların hesaplarını bozalım. İl Disiplin kurulu futboldan spordan camiadan bu tur insanları men etsin.Biz içimizde bu tür holiganizm sevdalısı olanları istemiyoruz.Biz gençlerin maçında velilerin kavgasıyla çocuklarına gaz veren insanlar istemiyoruz. Biz futbolunu örnek göstereceğiz gençler yerine tribünlere şovmenlik yapan sözde futbolcu gençler istemiyoruz. Biz örnek yöneticilik vasfı ile işaret edilmesi gerekirken oyuncusuna gaz veren yöneticiler istemiyoruz. Bunlar saymakla bitmez. Biz temiz lig, temiz futbol,  temiz insanlar istiyoruz.  Başarı zaten ondan sonra geliyor.

 

 

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!