Futbol şiddet değildir.

featured

Futbol şiddet değildir.

Bal ligine yükselme grubu olan play off cumartesi günü altı takımımızın katılımıyla başladı. Ama ne başladı. Daha ilk haftada olaylarla gebe olup bir maç oynanamadı Pazar gününe kaldı.

Karasu şehir stadında ilk maç karasuspor kalaycı arasında oynandı. Son haftanın son maçında gruplara kalmayı başaran Kalaycıspor grubunu lider bitiren ve favori gösterilen Karasuspor’u sahasında net bir skorla 2-0 yenerek Bal ligine çıktığı sezonu hatırlattı.

Kocaalispor sahasında 1-0 öne geçtiği Adapazarıspor’a 2-1 mağlup oldu. İlk yarıda maçı koparacak skoru yakalama fırsatını kaçıran kocaalispor. İkinci yarıda ne olduysa tam tersi oldu. İlk yarıdaki futbol gitti ne yaptığını bilmeyen bir kocaalispor vardı. Bunda orta hakemin ikinci yarının başlarında gösterdiği sarı kartlarında etkisi vardı. Hele de gösterilen kırmızı karttan sonra gardı düşen. Buna karşı bir B planı olmayan Teknik ekibin takıma müdahale edememesinden dolayı çok rahat alınacak olan maçı 2-1 kaybetti. Buradan kocaalispor yönetimini de uyarmak isterim. Takımların kendi sahasında oynadı maçlarda seyirci bir itici güçtür. Eğer seyirci baskısını hakem ve rakip takıma göstermezse sahanda oynamanın hiçbir avantajı kalmaz. İşini gücünü bırakmış ilçesine sahip çıkmak için o soğuk havada takımın desteklemeye gelen seyirciye baskıyı bırakalım. Bu ilçenin takımı herkes sahip çıkmalı sadece yönetim kuruluna ait bir takım olmadığını hatırlatmak isterim.

Gelelim haftanın önemli olayına buradan tertip kurulana bir şikâyetim var. Karasuspor ,kalaycıspor maçından sonra Karasu Güvenspor ile Akyazıspor maçının aynı stada verilmesi bence olaylara şemsiye tuttu. Dünya alemin bildiğini herhalde Sakarya futbolunu yönetenlerde biliyorlardı. Nitekim de daha maç bitmeden ısınmaya çıkan Akyazıspor takımına yapılan taşlı saldırılarda yaralanan sporcular oldu. Yeni alınan kararla bazı maçların tarafsız sahada oynanacağı söylendi. Bence tüm maçların tarafsız sahada oynaması gerekiyordu. Artık futbol sevgiden çıktı ilçeler arası savaşa döndü. Bir ilçe diğer ilçeye seyirci getiremiyor. Bu asla kabul edilemez en kısa zamanda ilimizin ileri gelenleri bir araya gelerek ilçeler arasında bu futbol husumetine bir son vermeliler. Yoksa daha çok böyle olaylara şahit olacağımız buradan belirtmek isterim kalın sağlıcakla

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!