Futbol sahaları oyuncu güvenliğine uygun olmalı

featured

Futbol sahaları oyuncu güvenliğine uygun olmalı

Emirler dökülüyor

Futbolun oynandığı alanlarda bazı talimatlar vardır, resmi müsabakaların oynandığı sahalara maç vermek için o sahanın öncelikli olarak futbolcu güvenliğini sağalması gerekir. Talimatlar böyle diyor da  ,bu gün size çektiğimiz resimler eşliğinde örnek göstereceğimiz Emirler sahası bunun için ne kadar elverişli? NAZIM AKTÜRK

EMİRLERDE RESMİ MAÇ OYNANIRMI?

Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Boz  bundan iki gün evvel  yaptığı açıklamada  bazı sahaların bakıma ihtiyacı olduğu yolunda ilgili olanları uyarmıştı. Karaapptilerin ilave tribün, Emirler sahasının ise soyunma odalarının ve çevre düzenlemesine dikkat çekmişti.  Hüseyin Bozun uyarca tespitleri yerindedir. İlgili olanların dikkate almasını beklemek gerek.

BEKİRPAŞA KULUPÜ VE BAYRAM BERBER

Emirlerde Bekirpaşa takımı oynuyor. Bu sahanın yapımında, futbola hazır hale gelmesinde teknik sorumlu Bayram Berberin, Bekirpaşa takımının ve de Emirler halkının ortak katkısı olduğunu biliyoruz. Bir ara Bekirpaşa belediye iken de, bu sahanın onarımında   Belediye hizmetlerinin olduğunu belirtmek gerek. Yıllardır Amatör futbola hizmet veren bu saha ya GSİM lüğü katkı sunabilir mi? Bu gün için bu sahanın bakımı, onarımı için Bekirpaşa kulübü sorumlu  . Bu sahaya devlet elinin değmesi için  Bekirpaşanın bu sahayı GSİM lüğüne devretmesi gerekir. Bize gelen bilgilere göre Bekirpaşa yönetimi böyle bir talebi GSİM lüğüne iletmiş. Bakalım Bekirpaşa sporun bu talebi karşılığını nasıl bulacak?

BU ŞARTLARDA MAC VERİLMEZ AMA ..

Bekirpaşanın maçlarını oynadığı sahanın zemin olarak bir sorunu yok. Futbol oynanması için  saha yeterliyse maç verilsin, ancak talimatlar öyle demiyor. Bir sahaya maç verebilmek için o sahayı çevreleyen tel örgülerinin sağlam olması gerekir. Herhangi bir olayda seyredenlerin önüne sağlam tel örgüler gelmesi gerekir. Ayrıca sporcuların vede hakemlerin soyunma odalarının da sağlıklı olması gerekir. Bugün için Emirler sahasının bu paralelde hizmet verdiğini söyleyemeyiz. İL Tertip kurulunda  Emirler sahasına maç vermesi bu yönüyle tartışılabilir.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!