Futbol bir sevgidir

featured

Futbol bir sevgidir

Hep beraber sevginin tanımını yapmaya kalksak, inanın günlerce uğraşırız ama başaramayız. Ne sayfalar yeter, ne de aklımızın gücü. İşte futbola duyulan sevgi de öyle güçlüdür ki, neler yaşayacağımızı kestiremeyiz.

Seviyoruz futbolu ve taraftarı olduğumuz renkleri. Hem de sapına kadar. Bir kere başlar kırmızı ile sarımız, siyahı ile beyazımız. Sonuna kadar devam eder gök kuşağında ne kadar renk varsa. Hep tarafıyızdır her rengin.

Evet geçtiğimiz Pazar günü Süper Amatör Ligde mücadele eden Kuzey Bölgesinin iddialı iki takımının maçındaydık. Karasuspor ile Ferizli Karadenizspor. Her iki takımımız da, ikinci devreye transfer takviyesi yaparak çıktı. Özellikle belirtmek isterim ki Karasuspor’da Emircan Demir transferi, kesinlikle cuk oturmuş. Hiç sırıtmadan Orhan ile müthiş işler yaptılar. İki haftadır defansta nefisler. Kısacası bundan sonraki lig maratonunda gösteriyor ki, Allah sakatlık, hastalık vermezse her iki futbolcumuz da kendisine hayran bırakmaya devam edecek.

Sezon başından beri söylediğim tek şey var. Bu takım her halükarda sezon bitiminde Play-Off oynar. Ha diyeceksiniz ki ya sonrası, işte onu ben bilemiyorum. Şartlar nasıl gelişir, bir sürpriz yapar mıyız geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi belli olmaz. (Hani Kalaycıspor şampiyon olmuştu ya işte onu diyorum).

Bu sezon ilk defa tek yetkili olarak antrenörlük yapan Behçet Durak kardeşim, 5 sezon önce kaleci olarak Karasuspor formasıyla gördüğü şampiyonluğu, bu ilk deneyiminde tekrar yaşar mı acaba? Bunlar hep kafamızdaki soru işaretlerimiz. Umarım sevgili Behçet kardeşim, bu mutlu sonu ikinci kez antrenör olarak yaşar.

Şöyle hep beraber bir analiz yapalım Karasuspor forması giyen kardeşlerimiz için;

Kalecimiz Uğur; Futbol kariyerine baktığımızda Sakaryaspor olmak üzere birçok üst düzey takımda kalecilik yapmış, hatta Bölgesel Amatör Ligdeyken yine kalemizi korumuştu. Yani tecrübesi ile beraber güven veriyor takım arkadaşlarına. Nihat (Niko); Defansın sağında tüm gayreti ile oynuyor. Mahmut kardeşimiz de aynı gayretler içinde. Orhan Çakır ise gerçek bir ‘gemisini kurtaran kaptan’ gibi. Son transfer Emircan Demir de soyadı gibi dimdik, demirden adam gibi savunuyor kalesini. Bu hafta seyrettiğim H.Bilal Yıldırım, ‘ilk kez bende varım ve sarı kırmızılı takımda. Şampiyon olacaksak çorbada benim de tuzum olsun’ dercesine oynadı. Tam bir kanat adamı. Erdi; kazanma hırsı en çok onda var sahada. İshak varoluşu bile rakiplerini korkutuyor. “gol benim işim” diyor oynarken. Muammer; Ferizli Karadenizspor’a attığı gol tartışmasız nitelikte mükemmeldi. ‘Şampiyon olacaksak böyle olmalıyız’ hırsı ile sahada görev yaptı. Burak; çalışkanlığı, rakip defansı darmadağın edişi kalitesinin göstergesi. Tebrikler. Bir de sonradan oyuna dahil olan Berkan, Diabete ve Alperen var. Bu üç isim de, oynadıkları futbol ile takıma büyük katkı sağladı.

Dilim döndüğünce değerlendirmede bulunduğum bu futbolcu kardeşlerimin, sezon sonunda şampiyonluk sevinci yaşamalarını temenni ediyor, başarılar diliyorum. Şen ve esen kalın.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!