FUTBOL ANTRENÖRLERİNE AÇIK MEKTUP

featured

FUTBOL ANTRENÖRLERİNE AÇIK MEKTUP

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Sakarya İl Başkanı Tamer İlaçan, faaliyetleri ile göze batma devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte sadece bu yıl içerisinde 3 Seminer düzenleyen ve Sakarya’da mevcut 200’e yakın kayıtlı antrenöre hizmet ve bilgi vermeye çalışan Başkan İlaçan Pazartesi günü Akm’de yapılan “ Spor ve Alt yapıda Esenlik ve Güvenlik “ konulu seminer öncesinde, sunumu yapan Çocuk İstismarı Soruşturma Uzmanı Gülhan Gündüz Şişman’ın sunuma başlamadan önce sahneye çıkarak bence kısa çok manidar bir konuşma yaparak bu seminerlere ilgisiz kalan antrenörlere kendi üslubu ile sitem etti. Hani haksız da değildi. Tüm imkanlar seferber edilerek gerçekleştirilmeye çalışılan bu çok önemli seminere Tüfad Sakarya İl Başkanlığına kayıtlı 200’e yakın antrenörden sadece 40’a yakınının bu seminere gelmesi karşısında sadece İlaçan değil salonda bulunan antrenörler de şaşırdı. Antrenör arkadaşların bu konulara ilgisiz kalması ne kadar üzücü bir durum.

ONLARI SAHALARDA GÖRECEĞİZ !

Pazartesi günü gerçekleştirilen iki ayrı seminerde gerek sabah seansında çocuk istismarı ve sporcu ile antrenör arasındaki ilişkilerle ilgili işlenen konu ve gerekse öğleden sonra Sakarya Hakem Eğitimcisi İsmail Demirtaş’ın sunumunu yaptığı bu sezon yürürlüğe giren kural değişiklikleri ile ilgili görüntülü maddeler yeni sezonda hem maçları yönetecek hakemler ve hem de sahada futbol oynayan futbolcular tarafından çok tartışılacak olaylara sebebiyet verecektir. Zira o kadar önemli konular değişmiş ki akla zarar. İşte bunun tam şurasında parmak basmak zorunda olduğumuz asıl önemli konuya gelirsek : bunlar sahada uygulandığı anda bunlardan bihaber olan yani bu seminere gelmeyen kulübedeki antrenör hakeme itiraz eden futbolcu veya yöneticiyi nasıl ikna edecek onu da ilerleyen haftalarda ayan beyan göreceğiz.Şunun şurasında iki veya üç saat sürecek olan bir eğitici seminere ilgi duymak çok mu zor ? Sonra herkes başına gelen bilmediği bazı kural değişikliği ile ilgili durumlar karşısında “ mağduru “ mu oynayacak. Yukarıda da dediğim gibi yaptığın işe gösterdiğin saygı, verdiğin emeğe karşılık beklemek, kendini sürekli olarak güncellemekle olur. Yani bir insan ne görevi yaparsa yapsın sürekli olarak kendini yenilemeli. Eski kafa ile yola çıkarsan, sonunda sürekli olarak hüsrana uğrarsın.Çünkü antrenörler olarak hepimiz önemli bir konumdayız. Yani “ Hoca “ demek eğitici, öğretici demekse sizler de bu yeniliklere uymak zorundasınız. Bizler dışarıdan birileri olarak gördüğümüz manzara karşısında sadece üzülmedik, ayrıca biraz da kızdık galiba !Dost acı söyler ama gerçeği söyler. Ben de bir antrenör olarak sadece üzüldüğümü söylemek istedim. Gerisi artık antrenörlere kalmış bir şey.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!