Futbol Altyapı Gelişim Projesi Toplantısı Yapıldı

Futbol Altyapı Gelişim Projesi Toplantısı Yapıldı

Futbol Altyapı Gelişim Projesinde hedef, Milli Takımı Oluşturacak Yetenekli Sporcuları keşfetmek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğiyle oluşturulması planlanan Futbol Altyapı Gelişim Projesinin toplantısı Sakarya Anadolu Lisesi toplantı Salonunda yapıldı.

Futbol Altyapı Gelişim Projesinin toplantısı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel başkanlığında, Milli Eğitim İl Müdürü Fazilet Durmuş, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Ferruh Sezgin, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba, GSİM Spor Şube Müdürü Murat Acar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürleri, 16 İlçedeki Beden Eğitimi Öğretmenleri Zümre Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ; “ Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğiyle oluşturulması planlanan ve içlerinde İlimizinde bulunduğu 12 bölgede gerçekleştirilmesi düşünülen projenin detayları ve planlamasını masaya yatırdık. Futbolda yeni yeteneklerin keşfedileceği Futbol Altyapı Gelişim Projesi, Türk futbolunun bel kemiği olacak. “ dedi.

Çelikel ; Sakarya genelinde 2006 doğumlu yetenekli sporcular, Beden Eğitimi Öğretmenlerimizle işbirliği  yapılarak, antrenör ve alanında uzman kişiler tarafından seçilecek. Proje kapsamında yetenekli sporculardan futbol takımları  kurularak, TFF’nin Bölge Müdürlüklerinin olduğu İller arasında deplasmanlı futbol müsabakaları yapılacak” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba ve Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Temsilcisi Ferruh Sezgin toplantıda kısa bir konuşma yaparak, proje ile ilgili soruları cevapladılar.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!